TomCio7 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Witam! Jestem zielony na punkcie komputerów, dlatego poprosiłem kolegę aby mi wybrał sprzęt do 2500zł. Wybór padł na: Karta graficzna: GALAXY 8600GE 256MB PALIT GTS GEFORCE 8600GTS 256MB DDR3 Procek: INTEL CORE 2 DUO E4400 2MB Płyta Główna: MSI P35 NEO2-FR Intel P35 Socket 775 Pamięci RAM: GOODRAM PRO 800MHz 2GB DUAL Dysk: SAMSUNG 250GB 8MB CACHE SATAII Nagrywarka DVD: ASUS 1814BLT SATA LightScribe Zasilacz: Amacrox Warrior AX500-PNF- Chłodzenie na procesor: Arctic Cooling-Freezer 7 Pro Chłodzenie na karte graficzną: Pentagram Freezone XC-70 Cu+ Co myślicie? Nadal nie jestem pewien którą wybrac grafike. Do tego muszę wybrac obudowe, ważne żeby była stabilna. Proszę o opinie i pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Grafika - jak podkręcasz może być i Palit Sonic 8600GT ;) Ale powodzenia w zmienianiu na nim chłodzenia :| procek - starczy i E2160 , bo 1MB cache różnicy do E4300 nie robi praktycznie żadnej różnicy prócz syntetyków płyta główna - OK, ew. Foxconn P35A ram - A-Data Extreme Edition 800 Mhz ;) - 330 zł dysk - wolałbym coś z WD :D nagrywarka - to, co mam w sigu albo Pioneer jakiś zasilacz - Huntkey HK-350AP chłodzenie na procesor - Pentagram HP-100 AlCu Lite lepszy chłodzenie na grafikę - po co ? obudowa - polecam NZXT Trinity / Chieftec Dragon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCio7 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 dysk - wolałbym coś z WD :D Dalczego? Podobno samsungi sa cichsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Ogólnie ok, ale grafa ta: http://allegro.pl/item226459395_palit_8600...onic_dx10_.html 409zł... sama cena powinna być wyznacznikiem zakupu. chlodzenia nie trzeba zmieniać. reszta ok. Na proca to Pentagram HP Al-Cu 100 lite ~45zł, drożej coś od Scythe'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 chłodzenia zmieniać nie można, bo Palit ma plomby :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giovani Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Dalczego? Podobno samsungi sa cichsze...Nie byłbym tego taki pewny <_< Miałem wcześniej właśnie Samsunga i po 1,5 roku zaczął tak piszczeć, że wytrzymać się nie dało... Teraz mam WD i mam błogą cisze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 W tej chwili dyski WD i Seagate są po prostu lepsze niż Samsungi. Ja już się odwróciłem od Samsunga, bo właśnie albo mam problemy ze słuchem, albo coś mi lekko stuka. W HD Tune w skanie na błędy jest jedno okienko czerwone, czyli jeszcze trochę i pewnie go oddam do serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaX Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 starczy i E2160 , bo 1MB cache różnicy do E4300 nie robi praktycznie żadnej różnicy prócz syntetyków powanznie tylko różnica jest 1MB cache? ale bez krecenia to i tak slaby racja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Bez krecenia jest tak samo szybki jak 4300 bez krecenia ; > Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 na egieldzie był test, ten 1MB cache tylko widać w syntetykach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...