Skocz do zawartości
lukaszex

Obudowa Za Ok 400-450zł

Rekomendowane odpowiedzi

Mam juz kupione czesci do komputera: GF 8800GTX, E6750 + SCYTHE INFINITY, zasilka corsair 520W itp itd:D Musze kupic na dniach obudowe za ok 400zł + 100 na dodatkowe wentylatory do niej

wymagania:

- za ok 400zł

- kolor czarny lub czarno-srebrny

- moga byc swiecidelka typu diody itp

- MUSI SIE ZMIESCIC SCYTHE INFINITY I GF 8800GTX WIEC WIELKOSC MA ZNACZENIE:)

- bez zasilacza

- Nie obraże się jak będzie z oknem;)

PRIORYTET to dobra WENTYLACJA, a zaraz za tym CISZA. Bede podkrecal c2d

do 4GHZ GTXa to ULTRY itp itd::D wiec wentylacja musi byc naprawde

swietna

Byłbym bardzo wdzięczny gdybyscie wraz z obudowa proponowali dodatkowe wentylatory do niej

Dziekuje slicznie za odpowiedzi

Na oku mam Nine Hundred ale czy ona nie jest za mała?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko nie Chieftec bo w nocy nie zasne:) Co sadzicie o ANTEC Nine Hundred. Zmiesci sie na luzie GF8800GTX i SCYTHE. Aha i ze wzglądu ze corsair 520W ma wentyator 120mm pods soba cy można zamontowac go w tej budzie. Jeszcze planuje dokupic 1 wentylator 120mm do tej budy XTHERMAL BTF 120 PRO LED

Czy wszystko bedzie wspolgrac soba??

Dzieki za odp

EDIT: jeszcze na oku mam NZXT Lexa czy wszystko co wymienilem powyzej by do niej weszlo i dobrze wspolgralo? Co sadzicie o tej obudowie

Edytowane przez lukaszex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imo ta buda jest po prostu mała! Może i GTX wejdzie, ale jak już go wepchniesz do niej to miejsca nie zostanie zbyt wiele. Co do produktów Scythe (Ninja, Infinity) w tejże budzie to oczywiście wejdą, ale o dodatkowym wentylu na boku można zapomnieć. Ogólnie panowie jak chcecie mieć choć trochę miejsca w środku to kierujcie się w stronę obudów MEDIUM (900 to midi) :) pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiscie uwazam ze ta buda jest za mała - kumpel ma taka.

Jak ktos ma duzo miejsca na obudowe tylko jakas duza medium a najlepiej Big Tower.

PS. lukaszex a dlaczego twierdzisz ze "Tylko nie Chieftec bo w nocy nie zasne:) "

Jak masz ciche wentylatory to wogole jej nie słychac a i cena przystępna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może COOLERMASTER MYSTIQUE BLACK?

Miejsca może mniej niż towerce chifteca ale tak z ręką na sercu skoro GF8800GTX (trzeba by zmierzyć ile miejsca jest ale na oko wlezie) i SCYTHE wlezie to po co jeszcze powietrze w budzie trzymać. 2x12 dają niezły przewiew a ma ta czarna aluminiowa buda swój urok (mam w robocie i coraz częściej myślę o zmianie na nią brzydkiego chiefteca domowego) a i porty usb na górze to mz świetne rozwiązanie jak stoi na podłodze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie o NZXT Lexa Blueline Edition: spora obudowa, 4 wentylatory w zestawie, ładna.

Czy bedzie wszystko ładnie współgralo z 8800GTXem, corsairem 520W i scythe? Czy ta buda jest wystarczajaco chłodna i czy bede musial dokupowac dodatkowe wentylatory do niej bo planuje konkretne podkrecanie? Co o niej myslicie? Wielkie dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę jeszcze polecić AeroCool ZeroDegree ...

bardzo fajna i moim zdaniem ładna obudowa ...

Jeżeli masz czas to możesz poczekać na CoolerMaster'a RC-690 Dominator - 5 x 120mm do zamontowania, i 8800GTX wejdzie bez najmniejszego problemu bo po to była projektowana ...

Buda powinna kosztować ok 300zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aerocoole zerodegree chcialem kupic ale nigdzie nie jest dostepny. A co z NZXT Lexa Blueline Edition ?

Mz nie rewelacja, ani z wyglądu (generalnie preferuję delikatniejsze kształty i dyskretniejsze bo nie lubię jak mi coś konkurencje dla monitora robi - szczególnie w czasie filmów [z tego powodu odpadają w mojej budzie wszelkie okna]) ani technicznie: zwykła stal, jedynie karty mocowane na szybko ale globalne wszystkie na raz, napędy mocowane tradycyjnie, gniazda przy glebie.

Powłoki takie jak Glossy Piano Black świetnie wyglądają dopóki ich nie dotykasz a jedynie przecierasz ściereczką.

Edit: Jesli koniecznie chcesz dużą budą to popieram propozycję poczekania na RC-690 Dominatora - może szczególnie piękna nie jest ale funkcjonalnie świetna sprawa.

Edytowane przez Zigi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche sie napalilem na NZXT blueline edition + wentylator 120mm xthernal. I teraz czy wewnatrz tej obudowy jest chlodno bo bede ostro krecil. Ogolnie obudowa mi odpowiada: ladna, wydaje sie funkcjonalna(mysle ze zmiesci spokojnie gtxa i scythe) tylko jeszcze wlasnie sprawa chlodzenia... ogolnie polecacie te obudowe bo jestem PRAWIE zdecydowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche sie napalilem na NZXT blueline edition + wentylator 120mm xthernal. I teraz czy wewnatrz tej obudowy jest chlodno bo bede ostro krecil. Ogolnie obudowa mi odpowiada: ladna, wydaje sie funkcjonalna(mysle ze zmiesci spokojnie gtxa i scythe) tylko jeszcze wlasnie sprawa chlodzenia... ogolnie polecacie te obudowe bo jestem PRAWIE zdecydowany.

To że się napaliłeś to widać. Skoro Ci się podoba i jesteś zdecydowany to bierz a nie głowę zawracasz :).

3 wentylatory 12cm + ten w zasiłce + wypluwający na zewnątrz budy ten na gtx-e i Ty się martwisz o chłodzenie?

Edytowane przez Zigi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupiłem ostatnio budę z siga w liderze za 295 z wichurami (słyszalne) planuje dokupić kontroler obrotów w 3d hałas mi nie przeszkadza ale przy filmach czy necie dokucza

wygląd oceniam na elegancki

wykonanie bardzo dobre

polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupiłem ostatnio budę z siga w liderze za 295 z wichurami (słyszalne) planuje dokupić kontroler obrotów w 3d hałas mi nie przeszkadza ale przy filmach czy necie dokucza

wygląd oceniam na elegancki

wykonanie bardzo dobre

polecam

Widzę że masz w obudowie 120 mm - ile RPM mają że takie głośne ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam. podklejam sie pod temat. budzet do 400 zl, priorytety: cisza, dobry przewiew w srodku, miejsca duzo, fajny wyglad (raczej elegancki, stonowany, niz "oryginalny" lub krzykliwy :-P ). jesli ktos posiada/mial w lapkach ktorakolwiek ze wskazanych bud prosze o wrazenia jakie wywarly.

upatrzylem sobie takie typy:

Lian Li 0 czarna, aluminium, dwie 120, prosta i elegancka (ale czy nie zbyt prosta?).

Aerocool ZeroDegree srebrna, front aluminium, jedna 120 w zestawie, rowniez fajny wyglad. moje obawy: klapka, zasilacz montowany na dole budy.

ThermalTake Bach czarno srebrna, 140 i 120 w zestawie, okno (plus dlatego, ze troche mnie ciagnie zeby srodek widac bylo i jakos go fajnie rozswietlic), front aluminium, dosyc ciekawy design.

w zasadzie zastanawiam sie na d tymi trzema na chwile obecna. jesli cos dojdzie to podlacze. prosze o ew. sugestie. od razu uprzedze ze chiefteki fajne, duze, ale nie podobaja mi sie po prostu :wink:

dzieki za pomoc, pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obejrzyj serię thermaltake soprano. jeśli lubisz klasyczny styl powinny CI bardziej przypaść do gustu niż Bach.. a przy tym cena niższa i wersje z oknem też znajdziesz..

zbyt blyszczace.. poogladalem sobie dokladnie tego aerocoola zeroDegree i jestem coraz bardziej na niego zdecydowany. zastanawia mnie tylko ten zasilacz na dole, obudowa jakby na glowe przewrocona, zasilacz wylaczony z obiegu powietrza wewnatrz obudowy.. czy nie skutkuje to wyzszymi temperaturami w srodku? a wersja z oknem i wentylatorem 250 odpada :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko BTX to martwy standard ...

to wiem, ale moge przeciez wlozyc plyte ATX prawda? tylko czy nie bedzie zadnych "skutkow ubocznych"?

PS. @letrev: zauwazylem ze jestes chyba najwiekszym zwolennikiem ZeroDegree na tym forum :wink:

Edytowane przez Mumin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi