Skocz do zawartości
Gość Rafcioo

Tracer 4life 400w

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam pytanie dotyczące tego zasilacza: http://allegro.pl/item224473879_zasilacz_t...c_gw_3l_fv.html

A mianowicie chodzi mi o to czy utrzyma on mój sprzęt po wymianie grafy na http://allegro.pl/item222694573_palit_gefo...ki_gra_box.html ??

Oczywiście będę korzystał z przejściówki 2x Molex -> 1x PCI-E :)

Bez kręcenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy jest możliwość podpięcia innego zasilacza np. do dysku twardego i i napędów aby odciążyć tego Tracera? W sensie czy nic się nie zepsuje albo coś :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy koledzy - dokąd Rafcioo i podobni użytkownicy nie spalą drogiego komputera na tandetnym/beznadziejnym zasilaczu to niczego się nie nauczą.

ps. ale dla mnie to po prostu nie pojęte kupować zasilacz za 100 PLN ( tandetny, dno , nawet nie przystosowany do nowoczesnych PC ) i kartę za 1 tys. ( raczej dobrą )

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomnij.

Jak juz wyzej pisali. Zmiana zasilacza Cię czeka.

Kupiles karte za 1000zl a na zasilacz za min 150 Cię nie stać?

EdiT: Się zdeczko spoznilem.

Pod jednego pieca mozna podlączyc dwie zasilki (Są opisy na necie, ale dosc stare). Ale to się nie sprawdza... Nie dziala tak jak ma dzialac.

Lepiej miec jedną zasilke.

Edytowane przez PawloHT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bym miał obydwie zasiłki do 1 listwy podłączone :)

Dopiero planuję zakup tej karty :) A jaki PSU polecacie (tani)?? :P

Edytowane przez Rafcioo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego co mam w sigu tyle że zamiast FX5200 to 8800GTS ^^

O Tracerze zapomnij. Może i na początku komp by się podniósł i działał ale nie wiadomo kiedy zasiłka (raczej szybko)by padła i co ze sobą zabrała do Krainy Wiecznych Łowów.

Jeśli nowa zasiłka i tania w miarę to Amacrox 450 PNF za ~160 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem to [ciach!]o i szczeże NIE polecam, pochodził 7 miesięcy i pewnego pięknego wieczoru wlaczam kompa, a ty 2 strzaly i smród. Nasczęście dostałem zastępczy, teaz jestem szczęśliwym posiadaczem tagana i jest OK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tego samego Tracera. Szkoda gadać. Mam go chyba miesiąc a od tego czasu komputer chodzi nie stabilnie. Nawet nie włańczam żadnych gier lub programow bo wiem jak to moze sie skończyć. Dlatego wymieniam zasilacz na huntkey'a 350 Ak. Wystarczy do twojego sprzętu. Jeśli boisz się że nie wystarczy to weż hutkey'a 400 Ak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi