Skocz do zawartości
nowy11

Spalony Slot Agp P4m800 M7 Kupno Nowej Plyty

Rekomendowane odpowiedzi

Opowiem od poczatku:

Kupilem karte graficzna Palit GF 7600 GT i zasilacz Amacrox 400W zamontowalem karte wszystko ladnie gierki wypas , a tu nagle podczas wlanczania kompa dziwny odglos zwierania i smród, co sie okazalo z karta spalona i slot AGP rowniez. Teraz mam podlaczony minitor do zintegrowanej karty na plycie glownej.

przymierazm sie do kupnma tej plyty glownie chodzi o cene aby nie przekraczala 160zl

prosze was o konkretne propozycje nowych plyt ze sklepow internetowych lub allegro

plyta ktora mam teraz to P4M800 M7

dziekuje za pomoc :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego ze karta jest na gwarancji i mi ja oddadzą i potrebna jest mi plyta ze slotem AGP

Jak możesz to dorzuć 50 zł i weź tą płytę PCI-Ex i AGP obsługa od starych p4 na 775 do najnowszych C2D i C2Q. Ogólnie to płyta o wiele lepsza i mnie problemowa niż ta, którą ty wybrałeś.

Do 160 zł to nic dobrego nie znajdziesz.

Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:razz:

wszyscy chetni do pomocy wielkie dzieki <_< <_< <_<

a slyszalem o tym forum same dobre rzeczy ale jednak ktos mnie oszukal :cry: :cry:

Dostałeś informację, że masz dorzucić trochę do 4coreDual-VSTA - nie słuchasz i pytasz się co "lepsze" z 4 sztuk złomu. Nie ma sie co dziwić, że nikt nie odpowiedział.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale tam nie pisze czy ten PCI EX jeszt 16x czy co jezeli bylby 16 racy to fajnie

jeszcze jaki porc dwurdzzeniowy bede mugl tam wzucic czy bedzie np tp E6600 ?

4coreDual-VSTA ma PCI-Ex x4, ale działa na niej każda z nowszych i starszych kart graficznych.

Tu masz test tej płyty w dalszej części są testy wydajności karty graficznej na tej płycie i na płytach z PCI-Ex x16.

EDIT:

Kszonek mnie wyprzedził z tym PCI-Ex x4, ale zostawię posta i linka do testu.

Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze cos takiego

mysle ze jest lepsze od tego co zaproponowaliscie

To jest ta sama płyta co Ci ją proponowaliśmy tylko, że nie obsługuje procków 4 rdzeniowych, mówiąc w prost to starsza wersja tej płyty, którą Ci właśnie polecaliśmy. No i z opisu wynika, że jest to płyta poserwisowa czyli wyciągnięta z jakiegoś kompa i zreanimowana bez pudełka bez sterów i pewnie bez kabli. Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest ta sama płyta co Ci ją proponowaliśmy tylko, że nie obsługuje procków 4 rdzeniowych, mówiąc w prost to starsza wersja tej płyty, którą Ci właśnie polecaliśmy. No i z opisu wynika, że jest to płyta poserwisowa czyli wyciągnięta z jakiegoś kompa i zreanimowana bez pudełka bez sterów i pewnie bez kabli.

Poprzednia wersja 4core-VSTA było podajże dual-vsta, który nie wspierał kentsfielda. Ta mobo chyba w ogóle nie wspiera c2d, tak mi sie cos wydaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprzednia wersja 4core-VSTA było podajże dual-vsta, który nie wspierał kentsfielda. Ta mobo chyba w ogóle nie wspiera c2d, tak mi sie cos wydaje.

Były 2 dual-vsta jedna ta wcześniejsza nie wspierała C2D, a druga późniejsza (również nazywała się dual-vsta) wspierała C2D, wiem bo przez 2 miesiące na takiej siedziałem różnica między starszą, a nowszą dual-vsta to napis na pudełku Conroe i na płycie nad gniazdami ramu były wymienione procki i właśnie na nowszej dopisali Conroe. Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi