Skocz do zawartości
balker

Przesunięcie Partycji Na Inne Sektory...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanie, czy jest możliwe i czy istnieje jakiś soft, który potrafiłby przesunąć całą partycję (wraz z jej zawartością) na inne sektory dysku?

tzn. Mam partycje np na sektorach 2001-7778, i chciałbym aby ta partycja znajdowała się na dysku na samym początku. tj. od 1 do 5778.

Czy jest możliwe zrobienie czegoś takiego bez formatowania i utraty danych na dysku? Czy tylko taki efekt moge osiągnąć po formatowaniu?

Dziękuję z góry za pomoc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie coś jest mozliwe tylko jesli masz na dysku wolne miejsce bez partycji o rozmiarze równym lub większym partycji, którą chcesz przesunąc.

CZyli obrazowo mówiąc kopiuj/wklej... ;P jeśli sektory przed partycjąsą wolne i na nie chce przenieść? Lecz liczba sektórów wolnych przed partycją jest mniejsza niż liczba sektorów partycji, da rade? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie coś jest mozliwe tylko jesli masz na dysku wolne miejsce bez partycji o rozmiarze równym lub większym partycji, którą chcesz przesunąc.

Napisałeś, że musi być conajmniej tyle wolnego miejsca bez partycji, ile zajmuje sama partycja...

Czyli w moim przypadku jeśli partycja, którą chcę przesuunąć ma 57GB, a wolnego miejsca przed nią mam tylko 13GB, tzn że mogę ją przesunąć bez ryzyka utraty danych, czy nie można?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi