deeejot Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Otoz posiadam niedawno nabyta drukarke lexmark z 45 I gdy drukuje fotki zdjecia itp to sa one jakies takie wyblakle robilem kilka razy czyszczenie dysz (biale) linie znikly a kolory dalej jakies takie łe gdy robie czyszczenie dysz ( test ) to nie drukuje koloru żoltego :( ledwo ledwo go widac. Aha byl pewnien okres ze nie uzywalem kolorowego tuszu i sie dysze przytkaly(i na wydrukach byly bialelinie ale ta drukarka ma taka opcje czyszczenie dysz i w duzej czesci zlikwidowala te linie ale kolory jakies wyblakle :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubby Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Czyszczenie dysz nic nie da. Tusz wysechł i nie wiele można już zrobić. Jest jedna metoda, ale jest ryzykowna i nie daje durzej gwarancji poprawnego działania kartridża. Musisz zagrzać wode w garnku. Nie musi się gotować, wystarczy pare dzieśąt stopni. Wsadź do wody końcówke tuszu (tylko tan fragment z dyszami). Potzymaj tak chwile. Zaschnięty tusz powinien przynajmniej w części się rozpuścić. A najlepiej kup nowy kartridż. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozilla Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 a jaki masz windows? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozilla Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 bo ja też mam lexmarka (z32), ale winXP daje swoje sterowniki, i tam w opcjach jest coś takiego jak kolory naturalne i żywe. Chyba najprościej tam wejść przez Worda. W opcjach drukowania kliknij właściwości, a potem zaawansowane i tam na dole będzie do wyboru OPCJE KOLORÓW: NATURALNE LUB ŻYWE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 A moze poprostu się tusz żółty wyczerpał? To że w programikum kontrolnym pokazuje że jest wcale nie oznacza że to prawda. Ten program daje duże przekłamania. wystarczy zreinstalować drukarkę i juz pokazuje że masz full tuszu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 albo ci tusz zasechł albo sie wyczerpał :( :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeejot Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Dzieki pomoglo to z ciepla woda !!! drukarka drukuje jak nowa WIELKIE DZIEKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( ufffff dobrze ze pomoglo bo tusz byl nowiuski ! nic nie drukowalem kolorem ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.NEO Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 to samo mialem w epsonie. mianowicie drukowal na niebiesko (tylko). i wyciaglem atrament, zaczalem nim dookola krecic, troche go wstrzaslem, wsadzilem i juz drukowalo jak nowe !! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 ja tez miałem dzis problemz kolorem na moim hp 840c, zważywszy że mało kozystam z koloru to miał prawo się zaschnąć ale przemyłem pod ciepłąwodą i teraz drukuje aż się dymi :) :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...