Skocz do zawartości
Alt

Upgrade Pamięci ; ) 3-4 Gb ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem od roku jestem szczęśliwym posiadaczem pamięci

Good RAM PRO 800 MHz 2x1 GB ; ) . Nie miałem z nimi żadnych problemów , ale też nie mogę oceniać ich pod względem overclockingu bowiem nie kręciłem ich jeszcze :wink: . Obecnie pamięci DDR II bardzo staniały, za swoje Good RAMY płaciłem ok 800 - 900zł teraz dostane je za ok 450zł ehh... no , ale nie ma co rozpaczać technika idzie do przodu. ; )

Kilka Dni Temu zainstalowałem sobie Viste w wersji 64 bitowej aby przetestować jej możliwośći , po uprzednim dopieszczeniu jej z ciekawości odpaliłem Windosowski Menadżer Zadań chcę podkreślić , że nie korzystam ze stylu Aero i innych wodotrysków

Doznałem szoku 1,10GB Użytej Pamięci przy 10 - 12 % użyciu Procesora

Odpalone usługi : Photoshop CS2(nie wykonywałem w nim żadnej pracy) , Moorhunt , włączony Film w programie Nero Show Time.

Wracając do sedna sprawy

Na codzień korzystam z Linuxa , ale z pewnym przyczyn np. Photoshop , Macromedia Flash i innych programów , których nie da odpalić się w środowisku Linux niestety jestem zmuszony używać produktu M$ :damage_wall:

Zastanawiam się nad kupnem dodatkowych 2x1GB , albo 1x1GB, pamięci są obecnie bardzo tanie i chciałbym ten fakt wykorzystać .

Nie wiem co będzie za kilka miesięcy mogą one stanieć , ale też drastycznie podrożeć :sad:

Mam kilka Pytań

Standardowy Windows XP Pro Sp2 32 bit obsługuje Max 3 GB RAMU ?

Jak sprawa z pamięcią wygląda w systemie Linux chodzi mi tu wyłącznie o wersje 32 bit ?

Jakie konkretnie pamięci mógłbym dokupić ?

Czy warto dokupić 1x1GB czy 2x1GB ?

Chciałbym żeby pamięci nie gryzły się z Moimi GoodRamami i w przyszłości można byłoby wysinąć z nich coś więcej o/c :D

Proszę o pomoc

Pozdrawiam B) B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi