Skocz do zawartości
Helldud3

Blue Screen

Rekomendowane odpowiedzi

Helldud3 napisał(a):

Mam pewien problem z kompem. Co pewien cza pojawia mi sie niebieski ekran na którym wypisane są różne blędy niewiem czym to jest spowodowane, tym bardziej ze komp jest nowy. Formata robiłem, ale też nic nie pomaga. Pomożcie mi.

jeżeli po formacie pojawia Ci się blue screen to spowodowane jest to nowym urządzenie podłączonym do komputera lub podzespołem;; blue screen pojawia Ci się w jakichś określonych sytuacjach czy kiedy mu się podoba??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Helldud3 napisał(a):

Z kompem nic nie robiłem, a blue screen pojawia mi się jak troche pogram w jakieś gry, a ostatnio jak szukałem czegoś w intenecie

A może chociaż kod błędu podasz? Sprawdź też minidumpa.

Aha - i jeżeli będziesz podawał tak mało informacji i o każdą kolejną będzie trzeba cię prosić to zapewne większość zrezygnuje z pomocy tobie - bo to leży w twoim interesie.

Podaj wyczerpujące informacje, np.:

"Komputer taki i taki (specyfikacja) wiesza mi się wtedy i wtedy, charakterystyczne objawy to to i to, wyskakuje kod błędu taki i taki, robiłem to i to i nie pomogło"

I to się tyczy każdego kolejnego założonego przez ciebie wątku, bo prędzej czy później i tak o to będziesz spytany. Sytuacja bowiem teraz wygląda (przykładowo) mniej więcej tak:

ty piszesz w pierwszym poście: zawiesza mi się komp pomóżcie

user1: Jaki masz procesor?

ty: Fajny bo można sobie w gry pograć

user1: Ale jaki model i częstotliwość?

ty: Intel C2D E4300

user2: A wyskakują jakieś błędy?

ty: No, takie niebieskie z białym tekstem

user2: A co na nich pisze?

.. i tak w nieskończoność. Rozumiesz, o co mi chodzi?

Sorry za OT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi