bobson37 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam, chciałem zaprezentować 3 już wersje mojego WC. Jakoś od pewnego czasu mam manie małych PC (szczególnie po tym jak zabaczyłem MAC PowerBook'a...). Z tego powodu sprzedałem Abita KN9 i Chiefteca DX 01B-D-U i kupiłem płytę Foxconna na AMD 690G i obudowę Aerocool M40 Black. Obudowę można obejrzeć tutaj. Obudowa jest strasznie mała, względem Chiefteca to jak niebo a ziemia. Dość pitolenia :D. Do dyspozycji miałem tyle miejsca: Niezbyt dużo no ale co poradzić. Zabaweczki :razz: Założenie było takie: całość musi wyglądać na tyle estetycznie na ile się da. Poza tym komp ma być jak najbardziej cichy - wszystkie wentylki na 5V. Po dłuższej zabawie powstało coś takiego Użyte zabawki: BlackWater Advanced 121 @ Aerocool 120mm Cube 2 CPU Frost 2 GPU Cooltek CSP750 Mark II @ 5V Węże Polix 8/11 Qal + woda destylowana W planach do poprawek/zmiany: DVD Sata z racji kabla i wielkości tej obudowy... Małe zmodowanie zasilacza -> wentyl na 5 albo 7v Montaż Pentagrama na HDD w zatoce 5,25 (w poniedziałek) Kilka drobnych poprawek w kabelkach. Jutro wrzucę fotki całości. Niestety mam tylko komórkę a już się ściemniło więc fotki będą okropnie wyglądać. Ogólnie jestem zadowolony z osiągniętego efektu. Czekam na opinie :) Edytowane 19 Sierpnia 2007 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 fajnie to wyszło takie WC w malutkim PC super mi sie podoba :D GRATY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 (edytowane) Dzięki ;) Chłodzenie ciekłym alkoholem + barwnik :D Przepraszam za jakość fotek... jestem na etapie kupna cyfrówki. Pozdrawiam. EDIT: 30 minutek w FarCry 1.4 CPU @ 2,3 GHz GPU @ 600/1300 @1440x900 aa4/af8 Temp chłodnicy/wody 30 stopni Temp CPU 39-40* Temp GPU 46-47* Temperatura CPU i GPU oczywiście odczytana z czujek. Temp chłodnicy odczytana dosyć dokładnym czujnikiem (+/- 0,5 *). Edytowane 19 Sierpnia 2007 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awq Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Spoko :) Sam jestem na etapie złożenia WC na mATX :) Tylko u mnie będzie Aerocube :] Ciekawe czy się zmieści wszystko do środka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Też chciałem kupić tą obudowę ale zrezygnowałem: 1. brak coverów na dvd 2. ułożenie wentyla 120mm uniemożliwia montaż chłodnicy 120mm Daj znać jak chcesz zamontować tam chłodnice ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikan10 Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Fajna robota taki komp i woda w malutkiej budzie :D, szkoda tylko ze to nie twoja konstrukcja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 bobson37: jak do tej pory spisuje się wentyl Aerocoola? Podoba mi się to jak poupychałeś wszystko w środku. I pomyśleć, że ja marudziłem na niedostatki miejsca u siebie :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 (edytowane) Wentyl pracuje z potencjometrem Coollinka w zakresie obrotów 800-1200. Przy maks obrotach lekko szumi ale jest to całkowicie akceptowalne. pod ten potencjometr podłączyłem jeszcze 2 wentyle AC z tylnej scianki. 12V ustawiam na czas grania, w idle odkręcam wentylki i jest cicho. Sam Aerocool jest bardzo wydajny i odpowiednio cichy, łożyska nie piszczą ani nie wydają żadnych innych niepożądanych dźwięków... Jestem jak najbardziej zadowolony. Jak znajdę chwilkę zrobię kilka fotek bo w środku trochę pozmieniało się z wężykami ;) Dodam tylko, że WC w ogóle nie protestuje nawet przy procku na 3,3 GHz 1,5v oraz 76GT OC ;] Edytowane 27 Września 2007 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...