bialy123 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Witam wszystkich, Chcialbym sie zapytac czy mozliwe byloby podlaczenie w Polsce monitora z USA, wczoraj zorientowalem sie w cenach i za jedyne 360 dolarow jest w sprzedazy ten wlasnie Samsung, w Polsce taki monitor kosztuje okolo 1400 wiec oplaca sie go kupic wlasnie tutaj :) tylko pojawia sie problem z pradem, w Stanach sa inne gniazdka, inne natezenia, wiem ze istnieja zasilacze czy konwertery, ktore umozliwiaja podlaczenie urzadzen elektrycznych w Polsce moje pytanie brzmi: co mam kupic ? czy warto ? czy wszystko powinno dzialac bez zarzutow? btw. macie jakis pomysl na tranport ? mysle ze walizka odpada, zbyt duze prawdopodobienstwo uszkodzen :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 (edytowane) Mój wujek był w stanach i przywiózł dość dobry aparat i ogólnie jakieś tam duperele, i właśnie pokazywał mi coś jak by taką przejściówkę, ona jest pod te normalne gniazdka takie jakie mamy wszyscy w domach a na niej jest pełno jakiś wejść co są w USA, szukaj czegoś takiego. Edytowane 18 Sierpnia 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialy123 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 sorry, ale za bardzo ogolnie powiedziales =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 (edytowane) Jeżeli monitor ma możliwość pracy przy napięciach 100-230V to wystarczy coś takiego : http://allegro.pl/item226588413_adapter_wt...a_2_kolory.html a jeśli pracuje tylko na 100-110 v to musisz kupić coś takiego: http://allegro.pl/item224645190_transforma...a_moc_100w.html ale o ile się orientuję to większość nowego sprzetu pracuje bez problemu na obu napięciach (np mój lcd Samcung 173p plus i zasilacz Tagan U15 430W) tak więc pierwsza opcja powinna wystarczyć. Edytowane 18 Sierpnia 2007 przez Leonidas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialy123 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 tani ten sprzet co pokazales :) nie beda wystepowac zadne przepiecia ? na taka przejsciowke moge i wydac nawet 50 zlotych obym mial gwarancje ze wszystko bedzie w porzadku, monitor wiadomo bedzie podlaczony i do gniazka, i do komputera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Jeżeli monitor ma możliwość pracy przy napięciach 100-230V to wystarczy coś takiego : http://allegro.pl/item226588413_adapter_wt...a_2_kolory.htmlA nie lepiej wymienić cały kabelek ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialy123 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 moze i lepiej ale nie wiem na jakiej to jest zasadzie :) spotkalem sie raz z sytuacja ze kolega przywiozl playstation z usa do polski, mial przejsciowki ale system nie byl odpowiedni czy cos takiego i nie dalo sie nic odpalic, w monitorach nie wystepuja tego typu problemy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...