Skocz do zawartości
bialy123

Samsung 226bw - Chcialbym Sprowadzic Ze Stanow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Chcialbym sie zapytac czy mozliwe byloby podlaczenie w Polsce monitora z USA, wczoraj zorientowalem sie w cenach i za jedyne 360 dolarow jest w sprzedazy ten wlasnie Samsung, w Polsce taki monitor kosztuje okolo 1400 wiec oplaca sie go kupic wlasnie tutaj :)

tylko pojawia sie problem z pradem, w Stanach sa inne gniazdka, inne natezenia, wiem ze istnieja zasilacze czy konwertery, ktore umozliwiaja podlaczenie urzadzen elektrycznych w Polsce

moje pytanie brzmi: co mam kupic ? czy warto ? czy wszystko powinno dzialac bez zarzutow?

btw. macie jakis pomysl na tranport ? mysle ze walizka odpada, zbyt duze prawdopodobienstwo uszkodzen :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój wujek był w stanach i przywiózł dość dobry aparat i ogólnie jakieś tam duperele, i właśnie pokazywał mi coś jak by taką przejściówkę, ona jest pod te normalne gniazdka takie jakie mamy wszyscy w domach a na niej jest pełno jakiś wejść co są w USA, szukaj czegoś takiego.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli monitor ma możliwość pracy przy napięciach 100-230V to wystarczy coś takiego : http://allegro.pl/item226588413_adapter_wt...a_2_kolory.html

a jeśli pracuje tylko na 100-110 v to musisz kupić coś takiego:

http://allegro.pl/item224645190_transforma...a_moc_100w.html

ale o ile się orientuję to większość nowego sprzetu pracuje bez problemu na obu napięciach (np mój lcd Samcung 173p plus i zasilacz Tagan U15 430W) tak więc pierwsza opcja powinna wystarczyć.

Edytowane przez Leonidas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze i lepiej ale nie wiem na jakiej to jest zasadzie :)

spotkalem sie raz z sytuacja ze kolega przywiozl playstation z usa do polski, mial przejsciowki ale system nie byl odpowiedni czy cos takiego i nie dalo sie nic odpalic, w monitorach nie wystepuja tego typu problemy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi