Twój Pan Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 mysle, ze lepiej poczekac az sytuacja sie wyklaruje i bedzie wiadomo jaki stepping pociagnie 4ghz ;]4000MHz = 7.5x533MHz Nie widzialem zadnego quada od intela, ktory zrobil tyle stabilnie i do tego na ac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 nie mam juz ac wiec mam to gdzies :) ludziki na xs robili podobne wyniki. nie mowie tu o rownych 4ghz, ale 3.8ghz nawet u nas wyciagali na Q6XXX. a chyba na 45nm latwiej wiecej osiagnac wiem ze mieszam, ale mialem krystyny w robocie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Q6600/6700 maja mnoznik x9 i x10. Nie masz juz ac wiec masz zapewne wc. No to max fsb podskoczy pewnie o cale 2mhz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Tu gość nieźle pociągnął. 490MHz http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=176429 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Tu gość nieźle pociągnął. 490MHz http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=176429 A 470 stabilnie, do tego nie wiadomo czy do konca. Wprime 1024 mi kiedys przeszedl, a w miedzyczasie sypaly mi sie wszystkie procesy po kolei i wyskakiwaly bledy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) Wiocha. Czyli utknąłem na marnych 3,6GHz (nie bawię sie w napięcia powyżej 1,3V :P) do czasu przybycia Nehalema :( Edytowane 13 Marca 2008 przez Lancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Wiocha. Czyli utknąłem na marnych 3,6GHz (nie bawię sie w napięcia powyżej 1,3V :P) do czasu przybycia Nehalema :(starość nie radość :-| :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) Wiocha. Czyli utknąłem na marnych 3,6GHz (nie bawię sie w napięcia powyżej 1,3V :P) do czasu przybycia Nehalema :(Lancer moge zapytac czemu nie bawisz sie w napiecia wieksze niz 1.3? :> pytam bo chlopaki w innym temacie mi wkrecali, ze prawie 1.7v to nic strasznego dla tych quadow, ale jakos nie znalazlem nic na poparcie swoich slow ;p ... prawda to, ze padaja na wiekszym voltage'u, czy mi sie cos pomylilo? :/ Edytowane 13 Marca 2008 przez 4ever_anarchy_soldier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Lancer moge zapytac czemu nie bawisz sie w napiecia wieksze niz 1.3? :> pytam bo chlopaki w innym temacie mi wkrecali, ze prawie 1.7v to nic strasznego dla tych quadow, ale jakos nie znalazlem nic na poparcie swoich slow ;p ... prawda to, ze padaja na wiekszym voltage'u, czy mi sie cos pomylilo? :/jest pewna zasada Vcore default + 10% i nie zadawaj więcej głupich pytań ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 jest pewna zasada Vcore default + 10% i nie zadawaj więcej głupich pytań ;) a ma jakis negatywny wplyw na procka ostre przevoltowanie? np na xs widzialem, ze niektorzy ustawiaja pod 2v i tak testuja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Podkarmienie moich Yorkfieldów, oczywiście na eleganckim minusie, nie dało do dziś żadnych negatywnych skutków. Ten który trykał 400x10@1.3V - dalej tryka... :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati2k Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 kurcze ciekawe kiedy bedą te procki... Fajnie było by mieć takie q9300 nie mówiąc o q9450 ;] 1k pln czeka teraz tylko procek a e4600 gdzieś sie wciśnie;p a jak sie nie doczekam to nie stety tylko e8200 ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Lancer moge zapytac czemu nie bawisz sie w napiecia wieksze niz 1.3? :> pytam bo chlopaki w innym temacie mi wkrecali, ze prawie 1.7v to nic strasznego dla tych quadow, ale jakos nie znalazlem nic na poparcie swoich slow ;p ... prawda to, ze padaja na wiekszym voltage'u, czy mi sie cos pomylilo? :/ Ja używam kompa do pracy. A moja praca nie polega na spisywaniu sum kontrolnym z SupePi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Jest ktoś w stanie wywróżyć na podstawie wczesniejszych doswiadczen z premierami nowych procesorow, po jakim czasie cena unormuje sie na poziomie 800zł~ (Q9300)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) Lancer moge zapytac czemu nie bawisz sie w napiecia wieksze niz 1.3? :> pytam bo chlopaki w innym temacie mi wkrecali, ze prawie 1.7v to nic strasznego dla tych quadow, ale jakos nie znalazlem nic na poparcie swoich slow ;p ... prawda to, ze padaja na wiekszym voltage'u, czy mi sie cos pomylilo? :/ hmm nie wkrecali tylko pisali o tym,ze prawie 1.6v nie zaszkodzilo na puszczenie paru testow i byla mowa o QX9650 a nie jakis badziewnych prockach co 4Ghz nie daja rady pociagnac.Nikt Ci nie zagwarantuje,ze nic nie bedzie,ale nie jest tez tak,ze przekroczysz 1.3v i juz masz zjeb..procaNie wiem co Ty myslisz sobie,ze jak Intel mowi,ze wyzsze v zabija to nikt nie przekroczy tych wartosci??Gdyby tak sie wszyscy stosowali to nie bylo by sensu wogole zmieniac boxowego chlodzenia,poza tym od tego jest gwara,zeby proca odeslac jak jest problem :) ale co ja bede sie wypowiadal,sam mam qx9650 na chacie na dwa nastepne dni i poczestuje go zaraz mocna dawka,jak to sie skonczy zdam relacje,zaznaczam,ze moja wypowiedz dotyczy tylko QX9650,nie wiem jak jest z q9xx itp wynalazkami. Edytowane 13 Marca 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 jak mocną dawką ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 2,55 jak za starych dobrych MMX'ów :twisted: dziwne pytanie. dla 0.45 taka dawka to może być już 1,35 a może 1,500V nie uważasz? Zależy od tego czym chłodzone. Te wszystkie napięcia powyżej 1,5 to raczej sub, albo zimna woda tak mi się zdaje. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 hmm nie wkrecali tylko pisali o tym,ze prawie 1.6v nie zaszkodzilo na puszczenie paru testow i byla mowa o QX9650 a nie jakis badziewnych prockach co 4Ghz nie daja rady pociagnac.Nikt Ci nie zagwarantuje,ze nic nie bedzie,ale nie jest tez tak,ze przekroczysz 1.3v i juz masz zjeb..procaNie wiem co Ty myslisz sobie,ze jak Intel mowi,ze wyzsze v zabija to nikt nie przekroczy tych wartosci??Gdyby tak sie wszyscy stosowali to nie bylo by sensu wogole zmieniac boxowego chlodzenia,poza tym od tego jest gwara,zeby proca odeslac jak jest problem :)No masz racje, ale z aukcji na allegro, ani pierwszej odpowiedzi nie wynikalo, ze nie katuje tego selekta od 2 miesiecy na napieciu 1.84v :wink: dopiero pozniej powiedzial, ze wykrecil tylko na czas testow i wg miernika bylo 1.68v ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immune Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) Ten Q9300 to parodia nie procek ^^ cena - wydajnosc = porazka. Jak sie podkreci do 3600 w pelni stabilnie na malym napieciu to juz jest cos , mozna go uznac ze megaselekt ^^ Ps. 4ever_anarchy_soldier szalejesz ^^ Edytowane 13 Marca 2008 przez Immune Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 No masz racje, ale z aukcji na allegro, ani pierwszej odpowiedzi nie wynikalo, ze nie katuje tego selekta od 2 miesiecy na napieciu 1.84v :wink: dopiero pozniej powiedzial, ze wykrecil tylko na czas testow i wg miernika bylo 1.68v ;)kurna chcialbym takiego co na 1.84 V chdzilby 3 miesiące na 4.8 ghz na wodzie -stary trochę rozsądku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 No masz racje, ale z aukcji na allegro, ani pierwszej odpowiedzi nie wynikalo, ze nie katuje tego selekta od 2 miesiecy na napieciu 1.84v :wink: dopiero pozniej powiedzial, ze wykrecil tylko na czas testow i wg miernika bylo 1.68v ;) W koncu gadasz normalnie,1.84v na LC faktycznie by go zabilo,nie mam watpliwosci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 na pclabie wycisneli 470 na q9300 http://pclab.pl/art31445-6.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 UAU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Dosyć miernie wypadł ten Q9300 w testach na PCLabie, a szkoda bo sie troche na niego napaliłem. Z tego co widac, chyba jednak bardziej bedzie sie oplacalo dolozyc kilka złotych do Q9450 jezeli roznica nie bedzie duza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacus24 Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Czy ktoś mi może powiedzieć kiedy wyjdą te Quady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 A temat poczytać nie łaska? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 15 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2008 Czy ktoś mi może powiedzieć kiedy wyjdą te Quady?Już są > Dział Sprzedam na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa64 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Syf, miałem to w styczniu i spodziewałem się czegoś więcej, a nie OC na poziomie 3500MHz : |. Wolę E8200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Wiocha. Czyli utknąłem na marnych 3,6GHz (nie bawię sie w napięcia powyżej 1,3V :P) do czasu przybycia Nehalema :(dokladnie nie ma co sie szczypac;] az takiego kopa 45nm nie ma;] oby nehalem pokazal klase;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa64 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 (edytowane) Zależy co uważamy przez klasę. Wg mnie w grach itp wielkich różnic względem Penryna nie będzie. W obliczeniach pewnie tak, ale coś mi się zdaje, że z tego powodu nie zmienię socketu. PS. Czy jest opcja Nehalem + DDR2? Edytowane 16 Marca 2008 przez kosa64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...