Gi3r3k Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 krotka pilka: utrzymam podkreconego Q9550 na moim mobasku? (MSI P35 Neo2-FR)Utrzymasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Utrzymasz.dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Tak tylko chciałem zaczerpnąc cynku od userów tych quadów ;) No to nieźle ;). Szkoda tylko że tak drogo stoi ten proc. Myślałem kiedyś nad q9300 gdyby ceny zleciały jak już jestem na intelu ale znowu te amd też trochę zamieszało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Witam, mam szybkie pytanko z cyklu jakie chłodzenie AC do Q9550/9650 w okolicach +/- 250zł ? Wypadłem trochę z obiegu i nie bardzo wiem co brać, z góry dzięki za podpowiedzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Thermalright Ultra 120 extreme + jakiś dobry wentyl 12cm (Xthermal, Noctua? Wedle uznania, zależnie od oczekiwanej ciszy/wydajności itp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Thermalright Ultra 120 extreme + jakiś dobry wentyl 12cm (Xthermal, Noctua? Wedle uznania, zależnie od oczekiwanej ciszy/wydajności itp) Dzięki za poradę, po początku czerwca zaraz po wypłacie dokonam zakupów. Wybrałem: Thermalright Ultra-120 eXtreme + 2x Scythe KazeJyuni Slip Stream* * poziom hałasu jest bez znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Na jaka serie czy rewizje zwracac uwage? tzn, ktora sie pokreci, a z ktora beda problemy... stabilne 4G by sie przydalo, przy nizszym napieciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eeeee Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 (edytowane) Rewizja E0 (najnowsza), albo Q9550S (niestety sporo droższa seria). Co do Twojej płyty to jednak te 4 fazy do Quada się średnio nadają. Edytowane 20 Maja 2009 przez eeeee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Co do Twojej płyty to jednak te 4 fazy do Quada się średnio nadają. Spokojnie, da radę. Będzie gorąco, ale da radę. 3 fazy są dobrze chłodzone, ta jedna co prawda nie... W razie czego możesz dać tam radiatory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 takie testy 45nm Quada ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 (edytowane) Wywiad srodowiskowy.... Co wrzucic do mojego mobaska? Q9550 w rewizji E0 czy E8600? Oczywiscie overclocking bedzie robiony Edytowane 23 Maja 2009 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Q9550, Co to za wymiana, E8500 na E8600 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Wywiad srodowiskowy.... Co wrzucic do mojego mobaska? Q9550 w rewizji E0 czy E8600? Oczywiscie overclocking bedzie robiony w testach Q9550 i 8600 odnosnie gier sa porownywalne, z tym ze q9550 majac 4 rdzenie wykorzystasz z czasem lepiej ze wzgledu na coraz wieksze wykorzystywanie 4 rdzeni w nadchodzacych grach czy programach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 (edytowane) Q9550, Co to za wymiana, E8500 na E8600 :) Chodzi o to ze wymienie go na nowke E8600 bez jakichkolwiek kosztow... :) @ dragonlore Pytanie retoryczne zadalem ale po prostu lubie sie popytac ludzi co mysla na dany temat ;) BTW ten Q9550 ktorego kupilem jest w rewizji E0 wiec @4GHz powiniec latac.... Jak wroce do Polski, to potestuje... ;) Edytowane 23 Maja 2009 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Chodzi o to ze wymienie go na nowke E8600 bez jakichkolwiek kosztow... :) @ dragonlore Pytanie retoryczne zadalem ale po prostu lubie sie popytac ludzi co mysla na dany temat ;) BTW ten Q9550 ktorego kupilem jest w rewizji E0 wiec @4GHz powiniec latac.... Jak wroce do Polski, to potestuje... ;) Q9550 ladnie dopelni reszte twojego konfigu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 takie testy 45nm Quada ...No mi się podoba... Zapodaj intel burn test i daj wyniki temperatur pod obciążeniem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sizeer Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Co będzie lepsze pod nadchodzacy DX11? Q9550 @ 3.8 czy AMD X4 955 @ 3.8 ? ceny z płytą i pamięciami takie same. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Intel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Jeszcze jedno szybkie pytanko "a propo" chłodzenia: Noctua NH-U12P czy dopłacać do Thermalright Ultra 120 extreme dla Q9650 @ ile się będzie dało ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Jeszcze jedno szybkie pytanko "a propo" chłodzenia: Noctua NH-U12P czy dopłacać do Thermalright Ultra 120 extreme dla Q9650 @ ile się będzie dało ?noctua bedzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 noctua bedzie ok. Samo "OK" choć zwięzłe nie wiele mi mówi, o ile to możliwe prosił bym o bardziej rozbudowaną odpowiedź, a jak znajdą się w niej jeszcze jakieś za i przeciw to byłbym w niebo wzięty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Samo "OK" choć zwięzłe nie wiele mi mówi, o ile to możliwe prosił bym o bardziej rozbudowaną odpowiedź, a jak znajdą się w niej jeszcze jakieś za i przeciw to byłbym w niebo wzięty.noctua jest niewiele slabsza od true. jak masz kase i liczy sie kazdy stopien, to jak najbardziej. jesli nie beda ci jednak przeszkadzac te 2-3* wiecej, to noctua. a do tego raczej nie trafisz na krzywy spod. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Samo "OK" choć zwięzłe nie wiele mi mówi, o ile to możliwe prosił bym o bardziej rozbudowaną odpowiedź, a jak znajdą się w niej jeszcze jakieś za i przeciw to byłbym w niebo wzięty. noctua jest niewiele slabsza od true. jak masz kase i liczy sie kazdy stopien, to jak najbardziej. jesli nie beda ci jednak przeszkadzac te 2-3* wiecej, to noctua. a do tego raczej nie trafisz na krzywy spod.Jutro/dzisiaj będę miał true i porównam go z noctuą którą mam obecnie. Swoją drogą nie ma chyba innych wydajniejszych coolerów... no jest jeszcze Prolimatech Megahalems który jest ponoć nieco lepszy lub identyczny jak true, ale także droższy i póki co trudno dostępny. Jeżeli więc temperatury pod ac nie są satysfakcjonujące pozostaje chłodzeni wodne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 noctua jest niewiele slabsza od true. jak masz kase i liczy sie kazdy stopien, to jak najbardziej. jesli nie beda ci jednak przeszkadzac te 2-3* wiecej, to noctua. a do tego raczej nie trafisz na krzywy spod. Tego typu odpowiedzi oczekiwałem, dzięki. Jutro/dzisiaj będę miał true i porównam go z noctuą którą mam obecnie. Swoją drogą nie ma chyba innych wydajniejszych coolerów... no jest jeszcze Prolimatech Megahalems który jest ponoć nieco lepszy lub identyczny jak true, ale także droższy i póki co trudno dostępny. Jeżeli więc temperatury pod ac nie są satysfakcjonujące pozostaje chłodzeni wodne. Jak już przetestujesz, chętnie poczytam twojej opinii na temat tych cooler'ów, natomiast co do WC to prawdę powiedziawszy nie chce mi się już w to bawić za dużo zabawy z tym jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Tego typu odpowiedzi oczekiwałem, dzięki. Jak już przetestujesz, chętnie poczytam twojej opinii na temat tych cooler'ów, natomiast co do WC to prawdę powiedziawszy nie chce mi się już w to bawić za dużo zabawy z tym jest. Póki co nici z "wiarygodnych" testów, true którego otrzymałem ma krzywą podstawę i w testach wypada gorzej o 5-6 stopni od noctuy. Zobaczę jak będzie po szlifie. Jeżeli więc nie chcesz mieć problemów bierz noctue, nie kupuj true. Thermaltake olało klienta oszczędzając na kontroli jakości. Poza tym w cenie True masz Noctue z wiatrakiem + porządna pasta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 Póki co nici z "wiarygodnych" testów, true którego otrzymałem ma krzywą podstawę i w testach wypada gorzej o 5-6 stopni od noctuy. Zobaczę jak będzie po szlifie. Jeżeli więc nie chcesz mieć problemów bierz noctue, nie kupuj true. Thermaltake olało klienta oszczędzając na kontroli jakości. Poza tym w cenie True masz Noctue z wiatrakiem + porządna pasta. Twoje True rozumiem nówka ze sklepu ? W takim wypadku chyba zrobię jak piszesz i kupię Noctue gdyż sumując wszystko wychodzi prawie 100zł taniej i do tego prawdopodobnie będzie "prosty". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 Tak moje true to nówka ze sklepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Panowie nie chce ktoś z was sprzedać Q9550 ??. Głównie mi chodzi bu robił 3.8 - 3.9 GHz na nie wielkim napięciu. Tak pół roczna albo roczna sztuka też by mnie interesowała. Bez znaczenia czy nowa rewizja czy starsza byle szedł z OC w okolice 4GHz. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Witajcie jestem tu nowy i proszę was o pomoc. Mam Procesor INTEL C2Q Q9550 2.83Ghz Jego numery to: L837B184 SLB8L MALAY Przepisałem to z procesora ponieważ kupiłem go w wersji OEM Powiedzcie mi jaki będzie do OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Jak przetestujesz to ty nam powiedz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...