Orgiusz Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 (...) Chyba wszystkie rewizje grzeja sie podobnie co? Jak myślisz co zawiera temat w którym zadajesz to pytanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 (edytowane) JejoX ---> stepping c1 to nie e0. c1 to teoretycznie niższe oc,potrzebne większe napięcia i wyższa temp.Sam musisz się zastanowić czy brać za tą kasę czy też lepiej szukać e0. Jak się przesiadasz z wysoko taktowanego c2d to możesz mieć mieszane uczucia w aplikacjach pisanych pod 2 rdzenie gdy na procu nie wyciągniesz więcej niż np 3600-3800 MHz. Troche bym chciał sie pobawić w o/c.Czasami C1 potrafi zaskoczyć.Może będe miał farta. Jak myślisz co zawiera temat w którym zadajesz to pytanie? Nie wierze,czy to możliwe....czyżby odpowiedź???już zabieram sie za przeczytanie tych 49 stron. Ty byś się skupił na odpowiadaniu na nie głupie pytania (jak znasz odpowiedź)bo to, że idiotycznie odpisujesz po tematach to juz wszyscy wiemy.Forum specjalistów ,gdzie nikt nie musi zadawać pytań bo wszyscy wszystko wiedzą pewnie istnieje...poszukaj takiego i tam sie spełniaj. Edytowane 21 Listopada 2010 przez JejoX 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2010 (...) Nie wierze,czy to możliwe....czyżby odpowiedź???już zabieram sie za przeczytanie tych 49 stron. Ty byś się skupił na odpowiadaniu na nie głupie pytania (jak znasz odpowiedź)bo to, że idiotycznie odpisujesz po tematach to juz wszyscy wiemy.Forum specjalistów ,gdzie nikt nie musi zadawać pytań bo wszyscy wszystko wiedzą pewnie istnieje...poszukaj takiego i tam sie spełniaj. Nie zachowuj się jak tępy ciach!iarz który nie ma pojęcia o używaniu wyszukiwarki w temacie. I za pyskowanie do moderatora dostajesz bonus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 (edytowane) nieaktualne Edytowane 6 Grudnia 2010 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2011 Mam możliwość kupić w dobrej cenie od znajomego Quada Q9650 albo Quada Extreme QX9650. Poczytalem trochę co i jak i wychodzi na to że lepszym wyborem jest jednak wersja bez Extreme, ma mniejsze tdp 95 vs 130 . Jakie jest Wasze zdanie? Extreme nie ma FSB Walla ale mocniej się grzeje przez co o/c może być na niższym poziomie a nie chce procka katować wielkimi napięciami i temperaturami, z innej strony fajnie by bylo również mieć wysokie FSB tak jak mam obecnie. Proszę o Wasze opinie co jest lepszym wyborem, różnica cenowa-10 zl ,Extreme taniej :-) Wybaczcie brak literki l z pochyla kreską :-) Ale siedzę na laptopie jaki jakoś tej literki nie lubi , czekam na nową grafikę bo nabylem HD 6970 i od razu chce jej dać nowego kumpla w postaci Quada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniu Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 (edytowane) Pomocy. Mój Core 2 Quad po ponad dwóch latach pracy na częstotliwościach od 3,33 GHz do (przez krótki czas) 3,7 GHz nagle przestał się dawać podkręcać! Jestem skazany na częstotliwość bazową, czyli 2,66 GHz. Sprawdziłem chyba wszystkie inne opcje - Podkręcona płyta działa bez zarzutu, podobnie jak RAM. Czy jest coś co mogę zrobić dla mojego procesora, czy po prostu nadszedł czas na zmianę sprzętu? Zaznaczam, że problem pojawił się dosłownie z dnia na dzień... EDIT: Wyczyściłem komputer w środku i póki co chodzi jak dawniej :) Może nie będzie problemu. Edytowane 1 Maja 2011 przez Boniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelzolo Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Z jakim napieciem pracowal ten procesor i jakie osiaga obecnie temperatury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans' Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Migruje z obozu AMD. Wpadł mi w oko ten zestawik: IntelQ9550+ASUS P5E+Corsair XMS2(4GB)+Scythe Mugen (1699037919) - Aukcje internetowe Allegro Cena wydaje się być ok, sprzedawca też. Warto ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Warto pakować się w martwą platformę? Gdybyś coś miał, np. dobrego proca na s775 lub "wyczesaną" płytę główną to można pomyśleć, a tak to zupełnie bez sensu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans' Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2011 hm... może i martwa ale nadal bardzo wydajna za taką kase ? chyba sie zdecyduje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2ms2ms Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2011 hm... może i martwa ale nadal bardzo wydajna za taką kase ? chyba sie zdecyduje ano Quad cały czas daje radę :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2011 ano Quad cały czas daje radę :rolleyes: Jak ktoś ma. Ale pakowanie się w tą platformę od 0 jest niespecjalnym pomysłem. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Witam, ostatnio dorwałem kolejną sztukę q9550 w rewizji E0. O ile mój właściwy procek pracuje bez problemu na częstotliwościach FSB >470, o tyle ten ma problemy ze stabilnością już przy 425MHz, oczywiście standardowo obniżyłem mnożnik do 6x. Moje pytanie jest takie. Czy ktoś z Was spotkał się już z q9550 w rewizji E0, który ma tak nisko FSB Walla? Nieco się zdziwiłem, że ten procek ma problemy przy tak niskim FSB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 W każdej serii są egzemplarze które potrafią bardzo niewiele. Ale aż tak nisko - szczerze nie widziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drakonne Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam witam mam następujący problem po koniecznym resecie całego biosa robiłem dzisiaj na nowo całe OC. Jednak wyniknął mały problem związany z tym, ale może najpierw konfiguracja, tak, żeby nie było niedomówien: Proc: Intel Core 2 Quad Q9300 45nm 2.5GHz standardPłyta Główna: ASUS P5E3 Intel X38Pamięci: Corsairy 4x 1GB 1333MHz.Grafika: EVGA GeForce GTX 280 1 GBA teraz o problemie: mnożnik w biosie ustawiony jest na 7.5 po włączeniu pcta i natychmiastowym włączeniu cpu-z pojawia się taki mnożnik i wydajność ~ 3.3 GHz a po paru sekundach mnożnik przeskakuje na 6.0 i wydajność wynosi ok. 2.66 GHz. Jakieś porady? Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez Drakonne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) Coś pokroju speedstep ? Jak chcesz mieć stałe 3,3 Ghz w idle to się powinno dać to zrobić wyłączając te wszystkie energooszczędne funkcje, ... tylko czy jest sens?) Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drakonne Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) Okej, to mamy z głowy. A jeśli chodzi o pamięci 1600MHz lub 1800MHz miał ktoś jakieś doświadczenia na P5E3? Słyszałem o dużej problematyce z działaniem. I druga sprawa mam problem z działaniem moich Corsairów na 1333 MHz, system zawiesza się na Starting Windows (windows 7 ładowanie), teraz na 1111MHz działają bez zarzutu. Napięcie 1.84V. @Edit Podczas działania na 1111MHz działa tylko w IDLE, po odpaleniu gry zwiecha i konieczny reset pcta. Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez Drakonne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Może timingi zbyt ostre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drakonne Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) Może timingi zbyt ostre Tutaj przydałaby mi się bardziej "dogłębna" pomoc. Nigdy tego nie robiłem sam, po przestawieniu opcji ramu na manual widzę natłok wartości do ustawienia, a nie mam o tym zielonego pojęcia. Tutaj screen identycznego jak mój biosu. A pytanie brzmi, co zmieniać, byłbym wdzięczny także za jakikolwiek przedział rozsądnych wartości do ustawienia. Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez Drakonne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Nie ma screena. I podaj dokładny model ramów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drakonne Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) Nie ma screena. I podaj dokładny model ramów. Ramy konkretnie te: http://www.komputronik.pl/product/77387/Sprzet_komputerowy/Podzespoly_PC/Corsair_DDR3_2x_1GB_1333MHz_CL9_DHX_Core_i5_and_Core_2.html Bios wygląda jeśli chodzi o "settingsy" jak ten na zdjęciach tu:: http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=398&rectr_str_numer=7 Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez Drakonne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Teraz przyda się zrzut okna cpu-z zakładka memory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drakonne Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) Teraz przyda się zrzut okna cpu-z zakładka memory. Mówisz masz :D Obecnie jedna kość jest tymczasowo wyjęta. Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez Drakonne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Cas Latency 8, a ramy mają w specyfikacji 9 - to może być powód niestabilności na wyższych mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drakonne Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Cas Latency 8, a ramy mają w specyfikacji 9 - to może być powód niestabilności na wyższych mhz. Ustawiłem 11-11-11-24, niżej nie zejdę. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2011 BTW Napięcie 1.84V. Sporo, to nie DDR2. Def mają 1,5 i to ± 0,1V im powinno wystarczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drakonne Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 (edytowane) BTW Sporo, to nie DDR2. Def mają 1,5 i to ± 0,1V im powinno wystarczyć. Na dzisiaj i tak pędzą do mnie nowe pamięci więc jeszcze się ustawi. I tutaj mam pytanie co do Sandy Bridge, czy na LGA775 jest sens kupować takie pamięci czy nie. Konkretniej: http://www.komputronik.pl/product/126410/Sprzet_komputerowy/Podzespoly_PC/Kingston_HyperX_DDR3_2X_4GB_1600MHz_XMP_X2_CL9_Grey_Edition_Sandy_Bridge_.html Edytowane 11 Sierpnia 2011 przez Drakonne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Z tego, co ludzie piszą, to nie, bo kontroler pamięci w chipsecie i tak nie osiąga takiej kosmicznej wydajności. Chyba, że na przyszłość ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drakonne Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Na pewno z myślą przyszłościową, więc chyba się na nie skuszę! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 (edytowane) Lepiej kupić swyczajne goodram 1333 cl9 2x4GB za 145 pln , predkosc ramu nie przynosi zadnej kozysci ani nie ogranicza OC. Edytowane 11 Sierpnia 2011 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...