ernest_pierwszy Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Kupiłem bratu na Allegro tą kartę, ale po wsadzeniu do portu AGP (płyta soltek 65kv2,bios 1.3), komputer nie odpala monitora. Wszystko sią włącza, dyski pracują, na karcie kręci się wiatraczek, ale nic się nie dzieje. Komputer nie wydaje żadnych pisków. Z kartą 9200 lub TNT2 komputer działa normalnie. Czy karta jest zwalona? Czy coś można poprawić? Obudowa Enlight z zasilaczem 250W. Nawet po odłączeniu wszystkiego 9800SE nie startuje:( Podłączylem nawet dodatkowe zasilanie (wyjęte z flopa), ale też nic. Co o tym sądzicie? Sprzedawca twierdzi, że karta na 100% dobra i działała normalnie. PS Czytałem na forum opisy problemów z tą kartą, ale nic nie wykombinowałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 "Podłączylem nawet dodatkowe zasilanie (wyjęte z flopa), ale też nic."- to akurat nie jest opcja- to wymóg. Jeśli z flopa znaczy karta ma małe gniazdko- znaczy jakaś "insza-inszość". Daj linka do aukcji. Jeśli masz możliwość: 1. Sprawdź kartę na innym kompie. 2. Pożycz dobry zasilacz i na nim sprawdź kompa z kartą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernest_pierwszy Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 "Podłączylem nawet dodatkowe zasilanie (wyjęte z flopa), ale też nic."- to akurat nie jest opcja- to wymóg. Jeśli z flopa znaczy karta ma małe gniazdko- znaczy jakaś "insza-inszość". Daj linka do aukcji. Jeśli masz możliwość: 1. Sprawdź kartę na innym kompie. 2. Pożycz dobry zasilacz i na nim sprawdź kompa z kartą. Niestety nie mam nikgogo z lepszym sprzętem:( Ta aukcja: http://tinyurl.com/2n7b83 Pozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zasiłka jest za słaba. Wymień na coś mocniejszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Jeśli faktycznie karta w 100% sprawna i obowiązkowo z podpiętym molexem a mimo to komp nie recha znaczy faktycznie zasilator nie wyrabia. Czasami jest to też kwestia niekompatybilności sprzętu- dana płyta bez żadnego logicznego powodu nie pracuje z daną kartą gfx- ale to napradę rzadkie przypadki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...