adasq Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 witam, mam problem a mianowicie chcialem usunac ra2 z mojego kompa, odpalilem uninstall i te cos powyrzucalo mi niektore programy, ale mniejsza. moj komputer chodzi znacznie wolniej, czasami jak gram lub ogladam w vlc to sie resetuje, pokazuje mi sie niebieski ekran z jakimis wskazowkami, zrobilem wszystko wg. tych wskazowek ale dalej jest tak samo : / moze ktos mi pomoc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermaltake Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 witam, mam problem a mianowicie chcialem usunac ra2 z mojego kompa, odpalilem uninstall i te cos powyrzucalo mi niektore programy, ale mniejsza. moj komputer chodzi znacznie wolniej, czasami jak gram lub ogladam w vlc to sie resetuje, pokazuje mi sie niebieski ekran z jakimis wskazowkami, zrobilem wszystko wg. tych wskazowek ale dalej jest tak samo : / moze ktos mi pomoc ?na blue screena najlepsza jest reinstalka kompa; nie podłączałeś jakichś nowych urządzeń, podzespołów do komputera?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 na blue screena najlepsza jest reinstalka kompa; nie podłączałeś jakichś nowych urządzeń, podzespołów do komputera??[OT]Masz świętą racje, nie mylić z reinstalacja systemu operacyjnego. Trzeba zwyczajnie zainstalować w pokoju inny komputer i jest szansa, że blue screen'y miną. adasq po to napisał tego posta by otrzymać Twoją podpowiedź[/OT] adasq Podziel się informacją co to za komputer, jakie programy odinstalowały się wraz z uninstalem gry, jakie wskazówki pojawiły się w blue screenie. Wtedy może będzie szansa na pomoc, pod warunkiem ze nie otrzymasz kary za tytuł tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=242219 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasq Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 no wiec, gdy odpalilem deinstall red alert 2, zauwazylem ze zaczal wyrzucac nie tylko gre, ale tez rozne progsy jak mirc, gg, ten syf od neo, hlsw, i q4 :/ jesli chodzi o nowy sprzet to nic nie podlaczalem/instalowalem a komp to sempron 2600+ 1.6ghz, 1gb ram radeon 9550 (sorki ale jestem zielony : p) co do wskazowek to zebym wylaczyl (chyba) 'buforowanie' i 'przeslanianie' w biosie ale kompletnie nie wiem jak to zrobic, wyrzucic antywirusa (wyrzucilem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Przed tym całym zamieszaniem działał w Twoim systemie jakiś aktualny antyvir? Bo wychodzi na to że namieszał jakiś robal... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasq Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 tak, dzialal avg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zrób alt+ctrl+del -> wydajność i sprawdź "użycie procesora"- przedtem wyłącz wszystkie potencjalnie zasobożerne programy. Jeśli "użycie procesora" będzie wysokie przejdź do zakładki "procesy" i looknij który proces tak obciąża proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasq Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 juz powywalalem, uzycie procka ogolnie ok. 20-30 czasami wskoczy do 60 ale i tak mam bluescreena, firefox sam mi sie wylacza gg czasami tez, wsw i et rowniez :/ wtf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 No to i tak stosunkowo duże obciążenie masz- u mnie w idle (speedfan + firefox + avast) użycie proca to 0-2%. Nadal będę upierał się, że jakiś robal Ci namieszał. Cóż... zdaje się, że nie pozostaje nic innego jak reinstal sysa. Aktualna baza wirusów? Może przeleć jeszcze system jakimś antyvirem online albo ad-awarem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasq Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 mksvirem online probowalem ale bluescreen oczywiscie, innymi tez no ale oczywiscie bluescreen... aha i 'reinstall systemu' tzn ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 reinstal sysa -> formatowanie dysku (znaczy partycji z systemem) i instalacja systemu od zera/nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasq Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 ok, jutro bede mial windowsa wiec zrobie format : ) dzieki za pomoc, jakby cos nie gralo to napisze tu : ) cze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...