pucha Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Cze wszystkim! Jestem w tym poczatkujacy i chciałbym podkrecic procka. Obecnie jest on podkrecony z 1.6@1.8(16x113). Karta dzwiekowa wysypuje sie przy PCI powyzej 37Mhz wiec wymusilem go na 33Mhz. Komp powyzej Fbs 113 Mhz wiesza sie. Domyslam sie ze trzeba zmienic napiecie procesora(ddr tez?). Nie chce go krecic na maxa-wystarczy 2.4 ;) Z gory thx za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Dzielniki trzeba pozmieniac bo prawdopodobnie PCI nie wydala. No i oczywiscie zwieksz troszke napiecie. Jedz pomalutku w gore FSB i zobaczysz gdzie jest granica Twojego egzemplarza, ew. pamiatek (bo od nich tez duzo zalezy). Powodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucha Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 drugie pytanko : na ile moge maxymalnie podniesc napiecie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 drugie pytanko : na ile moge maxymalnie podniesc napiecie ? Zaraz tu ktos odpowiedniejszy zajrzy (czyt. posiadacz takiego sprzetu) to Ci doradza dokladnie. Ale moja rada jest taka, ze mozesz zwiekszac FSB i jak nie bedzie sie chcial komp podniesc to wtedy delikatnie podnies Vcore, itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucha Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 a jak sie wiesza po około 15 minutach? Thx za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Cze wszystkim! Jestem w tym poczatkujacy i chciałbym podkrecic procka. Obecnie jest on podkrecony z 1.6@1.8(16x113). Karta dzwiekowa wysypuje sie przy PCI powyzej 37Mhz wiec wymusilem go na 33Mhz. Komp powyzej Fbs 113 Mhz wiesza sie. Domyslam sie ze trzeba zmienic napiecie procesora(ddr tez?). Nie chce go krecic na maxa-wystarczy 2.4 ;) Z gory thx za pomoc. A jaką masz płytę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucha Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Abit bd7. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 a jak sie wiesza po około 15 minutach? Thx za pomoc. To ewidentna wina słabego chłodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Z tym napieciem to mozesz dobic w zaleznosci od plyty do 2V. Samemu prockowi mozesz zrobic moda na 1.85V+ 1.5V dodane z plyty. U mnie 1.85V to max. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Gr00bY Mazur"] a jak sie wiesza po około 15 minutach? Thx za pomoc. To ewidentna wina słabego chłodzenia.Ja w tej chwili mam asusa sis645dx i najwiecej co udało mi sie uzyskac z P4 to 1.6@2.4 stabilnej pracy. I nie mam pojacia co sie wyzej sypie, wydaje mi sie ze to pci te dzelniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Ja w tej chwili mam asusa sis645dx i najwiecej co udało mi sie uzyskac z P4 to 1.6@2.4 stabilnej pracy. I nie mam pojacia co sie wyzej sypie, wydaje mi sie ze to pci te dzelniki. O wlasnie, powiedz cos o tej plycie? Jakie ma max. Vcore, jak z regulacją Vdimm i jak z dzielnikami? Da sie je ustawic jakos recznie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Uf dobrze ze kupilem te P4B533, przynajmniej sie dobrze kreci i mam FSB do 200Mhz :) A chcialem P4S533 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Uf dobrze ze kupilem te P4B533, przynajmniej sie dobrze kreci i mam FSB do 200Mhz :) A masz dzielnik 1/5 (PCI) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 4 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2002 No pewnie ze ma nawet ma 1/6 przy FSB 200Mhz PCI chodzi na 33Mhz a AGP na 66Mhz :)))))))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 4 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2002 Ja w tej chwili mam asusa sis645dx i najwiecej co udało mi sie uzyskac z P4 to 1.6@2.4 stabilnej pracy. I nie mam pojacia co sie wyzej sypie, wydaje mi sie ze to pci te dzelniki. O wlasnie, powiedz cos o tej plycie? Jakie ma max. Vcore, jak z regulacją Vdimm i jak z dzielnikami? Da sie je ustawic jakos recznie? max vcore to 1.7V [ale to wszystko sie dziwnie zachowuje] bo monitoring wykrywa 1.65 itp ale ogólnie jest ok Fsb do 166, max co mi sie udalo to 150. Dzeilniki, tego to ja jesze nie rozpracowałem, bo to tu jest troszeczke dziwnie, bo z tego co sie orentuje to sa przydzelane automatyczne [to i chyba dobrze, mniejsza mozliwos uszkodzenia dysku itp] a wygalda to tak. Pierwsze to Cpu drugie to pci np 100/33 112/31 133/33 150/37 oczywiscie sa one od 100-166 co jeden. troche głopio to rozwiazane bo przy 166 jest na pci 41. Ale to jesze rozpracuje. oczywiscie nie twierdze ze nie mozna zmienac dzelników sampodzelnie, mam ta płyte od 5 dni i jesze jej do konca dobrze nie znam co do napiecia na ddr do jest 2.5 2.7 2.9 regulowane zworka. Ta płyta ma naprawde wiele mozliwosci. Jest zworka do cpu która daje wieksze napeic o 0.2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...