KowalQ Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Witam. Czy w okresie wrzesnia lub pazdziernika mozna sie spodziewac obnizek cen laptopow? Moze ktos z was zna sytuacje z poprzedniego roku? Planuje zakup laptopa na studia i chcialbym go kupic za jak najnizsza cene. do gustu przypadl mi laptop Toshiba Satellite A200-1AX lub TOSHIBA SAT A210-128 Sa to dosc nowe modele i za bardzo nei wiem czy na taka obnizke moge liczyc.Co wy o tym sadzicie?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Wrzesień początek roku, kuszą promocjami dla dzieci w wieku szkolny - równoznaczne z brakiem niższych cen, przełom październik/listopad może jakaś zniżka, ale nie długo bo przecież po listopadzie idą święta, mikołajki, gwiazdki, aniołki, gwiazdory i inne temu podobne stwory :D Nowe modele zwykle obniżek nie mają, to się nazywa skimming, na początku wysoka cena, i dopiero jak wejdą nowsze, lepsze to obniżają ceny. Tak to się ma z elektroniką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KowalQ Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 aha rozumiem:) Czy moglbyktos rozwiac moje watpliwosci co do tych 2 modeli tj. TOSHIBA SAT A210-128 i Toshiba Satellite A200-1AX . Jak wszycy wiemy w moelu z turionem slabo trzyma bateria czy podobni jest w lapku z c2d? Wedlug was sa to laptopy godne polecenie i czy warto doplacac te ~~ 500 zl do c2d?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Ja bym brał A200-1AX i nie dopłacał do c2d, w normalnym użytkowaniu różnicy nei zauważysz. A nawet jeśli gdzieś będzie to w mojej opinii nie jest ona warta 500 zetek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KowalQ Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Tony a200-1ax to wlasnie model z c2d:) szczerze to ja tez jestem bardziej przekonany do tanszego turiona lecz mam cicha nadzieje ze model z c2d znacznie dluzej wytrzyma na baterii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Sorry w specyfikacji napisali CoreDuo i myślałem że jest opcja z CD i z C2D, w takim wypadku C2D lepsze niż athlonowski zestaw nawet z dopłata 500 zeta jeśli chodzi o wydajność. Tylko zastanów się do czego Ci potrzebny laptop i czy wykorzystasz C2D jeśli priorytetem jest cena. Wtedy może warto poszukać coś tańszego z CoreDuo np HP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KowalQ Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 ide na studia wiec komp bedzie mi mial sluzyc do wszystkiego.Od czasu do czasu lubie pograc w jakies gry wiec dlatego wybralem takiego lapa.Ponoc 2 wrzesnia ma byc obnizka prockow intele przez to licze ze ta toshiba stanieje o 200 zl:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...