Skocz do zawartości
KowalQ

Wrzesniowe Obnizki Cen?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy w okresie wrzesnia lub pazdziernika mozna sie spodziewac obnizek cen laptopow?

Moze ktos z was zna sytuacje z poprzedniego roku?

Planuje zakup laptopa na studia i chcialbym go kupic za jak najnizsza cene. do gustu przypadl mi laptop Toshiba Satellite A200-1AX lub TOSHIBA SAT A210-128

Sa to dosc nowe modele i za bardzo nei wiem czy na taka obnizke moge liczyc.Co wy o tym sadzicie?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzesień początek roku, kuszą promocjami dla dzieci w wieku szkolny - równoznaczne z brakiem niższych cen, przełom październik/listopad może jakaś zniżka, ale nie długo bo przecież po listopadzie idą święta, mikołajki, gwiazdki, aniołki, gwiazdory i inne temu podobne stwory :D

Nowe modele zwykle obniżek nie mają, to się nazywa skimming, na początku wysoka cena, i dopiero jak wejdą nowsze, lepsze to obniżają ceny. Tak to się ma z elektroniką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha rozumiem:) Czy moglbyktos rozwiac moje watpliwosci co do tych 2 modeli tj. TOSHIBA SAT A210-128 i Toshiba Satellite A200-1AX .

Jak wszycy wiemy w moelu z turionem slabo trzyma bateria czy podobni jest w lapku z c2d?

Wedlug was sa to laptopy godne polecenie i czy warto doplacac te ~~ 500 zl do c2d?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry w specyfikacji napisali CoreDuo i myślałem że jest opcja z CD i z C2D, w takim wypadku C2D lepsze niż athlonowski zestaw nawet z dopłata 500 zeta jeśli chodzi o wydajność. Tylko zastanów się do czego Ci potrzebny laptop i czy wykorzystasz C2D jeśli priorytetem jest cena. Wtedy może warto poszukać coś tańszego z CoreDuo np HP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi