ath Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 http://www.motogpthegame.com/07/ scr- http://www.gry-online.pl/S055.asp?ID=84108 premiera: 28 sierpien 07 Moto GP’07 to kolejna odsłona bardzo popularnej serii wyścigów motocyklowych. Najczęściej w przypadku kontynuacji dobrze przyjętego i cenionego produktu mamy do czynienia z aktualizacją stałych opcji i dodaniem kilku nowych elementów. Nie inaczej postąpili programiści ze studia developerskiego Climax. Nie zmieniła się oczywiście główna zasada – w dalszym ciągu rywalizujemy w motocyklowym Grand Prix. Jako że startujemy w nowym sezonie nie mogło zabraknąć całego mnóstwa aktualizacji. Pojawia się odświeżona lista autentycznych zawodników (włącznie ze światową czołówką), maszyn i oczywiście torów (np. tor Misano). Dla maniaków dłubania przy szczegółach przeznaczono rozszerzone opcje pozwalające modyfikować parametry motocykli i prowadzących je kierowców. Trzeba też wspomnieć o absolutnym debiucie – po raz pierwszy w historii serii Moto GP pojawia się nowa kategoria maszyn o pojemności 800 centymetrów sześciennych. Spore zmiany zaszły także w zakresie rozwiązań graficznych. Najnowsza odsłona imponuje wyglądem, niejednokrotnie twórcom udaje się uzyskać specyficzny klimat (na przykład podczas jazdy o zmroku, przy przyciemnionych światłach). W Moto GP’07 mamy także do czynienia z trójwymiarową publicznością. Co więcej, obserwatorzy wyścigów są interaktywni w większym stopniu niż miało to miejsce w poprzednich odsłonach. Możemy więc zaobserwować kibiców, którzy przyjaźnie machają rękami, z kolei inni mogą nas oślepić fleszem aparatu fotograficznego. Koniecznie trzeba też wspomnieć o reakcji twórców tytułu na krytykę ze strony graczy. Wiele osób narzekało na zbyt wysoki poziom trudności (szczególnie dotyczy to mniej zawansowanych osób, które często kończyły wyścig kraksą). Programiści z Climax obniżyli nieco wymagania dotyczące prowadzenia maszyny, co skutkuje na przykład łatwiejszym wchodzeniem w zakręty. Inaczej też zachowują się kierowani przez sztuczną inteligencję rywale: starają się unikać kolizji z nami i nie poruszają się tak agresywnie jak dotychczas. Nie tak dawno zagrywalem sie w mgp3 z modami, tak wiec czekam na nowa odslone serii, jeszcze 9 dni do premiery. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrrcin Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Ja także czekam na tą gierkę. Mam nadzieję że poprawiono widok "od wewnątrz" bo w poprzedniej edycji był obleśny i w każdym motorze identyczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 No to czekamy:) Screeny prezentują się OK (mój gust) ;p jednak zważywszy na to, że premiera za pare dni, mysle że tak gra bedzie wyglądała. Dalej ciekaw jestem czy mój dziadek to udźwignie:) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 (edytowane) O spoko, czekam i oczywiście zagram. PS. piąte zdięcię...Stig z Top Gear :-P Edytowane 19 Sierpnia 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Gral juz ktos? Ja mam same problemy, najpierw dzwiek. Silniki przypominaly bardziej bzyczenie komara nad uchem niz dzwiek prawdziwego silnika. Po 20 min sobie z tym poradzilem, zmniejszylem przyspieszenie sprzetowe dzwieku (w panelu sterowania) do 2 kresek i pomoglo. Ale z grafika i docinkami mam nadal problem. Caly czas cos doczytuje, niewazne jakie detale ustawie. Przy ustawieniu na maxa mam czarny ekran po rozpoczeciu wyscigu w deszczowa pogode, z opcja simple shaders jest ok ale wyglada miernie. Poza tym gdzie sie podzial motion blur? w poprzednich czesciach zawsze wspomagal wrazenie predkosci a tu kupa, albo go nie ma albo ja mam namieszane w sterach, no chyba ze gra wymaga dx10 do full detali. Nie mam juz do tego sily Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Powyższych problemów nie spotkałem ale dokładam kolejne. Sterowanie. Nie można ustawić poprawnie zarówno dla RumblePada, jak i dla G25. Tzn. dobrze skonfigurowane urządzenia w setupie, przestają działać prawidłowo w grze. Na gamepadzie non-stop jest wciśnięty gaz w czasie jazdy a kierownica jakby miała wciśnięty pedał gazu i menu przelatuje do ostatniej opcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 a jest motion blur przy duzych predkosciach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Mimo ustawienia maksymalnych detali, bluru nie zauważyłem, nawet przy 300km/h. Stare wygi pewnie wiedzą, że "podwójne tapnięcie" na gaz na zakręcie powoduje ślizg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 (edytowane) Ja mam pada od ps2 na przejściówce i wszystko hula jak trza ;), ale gierka powiewa dramatem - jak dla mnie. Edytowane 28 Września 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Osobiscie nie czekam na to. Mam juz Moto GP3 - URS i mi wystarcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Mimo ustawienia maksymalnych detali, bluru nie zauważyłem, nawet przy 300km/h. Stare wygi pewnie wiedzą, że "podwójne tapnięcie" na gaz na zakręcie powoduje ślizg.W początkowym okresie bytu serii, blur (wtedy nazywało się to Full Scene Efect....czy jakoś tak :wink: ) nie działał razem z AA. Wystarczyło wyłączyć AA i blur był :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Super MotoGP nowe :blurp: Panzer General pójdzie w odstawke :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Ja czekam na giere z wielkimi nadziejami choć jak pewnie się okaże na moim sprzęcie to nie zobacze jej w pełnej okazałości. Graficznie wygląda naprawdę dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 To "driftowanie" na zakretach wyglada okropnie imo. Motocykl zachowuje sie wtedy bardzo nienaturalnie, bleeee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 http://games.tiscali.cz/clanek/screen.asp?id=11787&a=1 Zdaje mi się, że te screen'y są z iksa... na kompie wygląda to tak... :D Bardzo przyjemnie się pomyka... choć na początku na torach było dość pustawo to w kolejnych wyścigach coraz lepiej się wszystko prezentuje. Jak widać można zmieniać części w swoich maszynkach, których jest nawet sporo, można również ustawiać parametry motocykli takie jak przełożenia skrzyni biegów czy twardość zawieszenia. Znajdziemy również opcję odpowiadającą za realność jazdy(tym się jeszcze nie bawiłem). Graficznie nawet fajnie, czasami podczas powtórek mignie jakaś teksturka ale ogólnie mi się podoba choć wadą znowu jest tu brak AA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Grafika to porażka i to straszna, a cienie to chyba są na ultra low ;) , postacie tzn publiczność przed wyścigiem to chyba z fify z 98 roku . Tak o na odwal się zrobiona gierka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 A tam Gregor... cienkiego kompa masz i tyle, grafy ładnej Ci nie ciągnie. :lol: Dla mnie liczy się również/głównie przyjemność z grania a nie publika z fify i cieniaste cienie na ultra low. Co ja w ogóle wypisuje :?: :blink: Bynajmniej tu mi to jakoś nie przeszkadza... oczywiście im lepsza grafa tym lepiej ale ta pozycja pod tym względem nawet mi leży i nie mam takiego ciśnienia na grafę. ;) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 (edytowane) No ale na ixie jest to samo tylko , że grafika o 50% lepsza ;/. Człowiek sobie poskłada całkiem przyjazny konfig a tu wydają grę która strasznie mnie razi aczkolwiek jezdzi sie dobrze - zwłaszcza na padziku. Sie polata jak nie jak tak , ale można było zaciekawić bardziej oko ;). Edytowane 28 Września 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Dla mnie gra się zaczęła na całego po odblokowaniu wyścigów extreme. Nie wiem jak długo jeszcze będę tryskał takim entuzjazmem względem tej gry albo kiedy mi się znudzi ale póki co podoba mi się tak jak pierwsza część tej serii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 (edytowane) A ja tez mam dziwne akcje z ta gra.... dzwiek sie wali (nie slysze dzwieku silnika a tylko dzwiek otoczenia i co chwile pierdzi)... grafika jest moze troche ladniejsza w porownaniu ze starsza wersja... na max detalach gra mi chodzi plynnie.. aaalee.. co chwile takze cos doczytuje przez 5 sekund... potem 20 sek grania i znowu doczytuje... jak narazie porazka... a w stara wersje ciosalem rowno... takze po sieci Edytowane 29 Września 2007 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 neo_x a masz obraz jak wlaczysz wyscig w deszczu? (przy ustawnieniach Post Processing - ON i Simple Shaders - OFF) juz mam dosyc uzerania sie z ta gra, a bardzo chcialbym wygodnie pograc bo przypomina mi dawne czasy kiedy zagrywalem sie godzinami w MotoRacer'a. Te docinki co kilkanascie sekund tez mam. ehhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Nie wiem jak w deszczu... sprawdzilem 2 tory i 2 motocykle... ciagle doczytywanie gry spowodowalo u mnie to ze gre odlozylem i nie spieszy mi sie jej odpalac ponownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bollo_ Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Panowie, Czy mi sie wydaje, czy proporcje jezdziec :P/maszyna są przegięte? Postać na ducati wyglada jak na jakiejs 150 :P pozdro! BTw jak dla mnie swietny arcade racer, aczkolwiek 2jeczka dla mnie najlepsza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Śmiało mogę napisać, że oprawa graficzna jest mocną stroną tej gry no i, że lepsze wrażenie daje podczas jazdy. Trasy urozmaicone i każda następna jeszcze fajniejsza. :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 qqrydza przestan prosze :cry: juz rwe sobie wlosy z glowy zeby doprowadzic do stanu uzywalnosci ta giere i nie moge...az mi slina cieknie jak widze trasy z trybu "extreme", niczym trasy z motoracera. Sprawdzilem juz chyba z 4 rozne stery do grafy, odkrecalem mhz na grafie, wylaczalem dzwiekowke i nic. Po prostu nie ma znaczenia czy jest na low czy na maxa. Caly czas sa scinki co parenascie sekund. Szukam infa na zagranicznych forach ale na razie malo sie gada o tej grze. Ehhh, chyba musze czekac na jakiegos patcha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 qqrydza tutaj pokazuję jakieś screen'y i jedzie mi to moto racer'em :sad: Dla mnie MotoGP to 17-18 torów na sezon i walka o punkty, a nie jazda po wyimaginowanych torach :? GP500 wróć!!!!! :cry: :cry: :cry: btw. jest jakieś demo??? :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 (edytowane) sa dwa tryby, nie panikuj :lol: grand prix i extreme (a'la motoracer) edit :gitarzysta: Neo_x mam lekarstwo na nasz problem z doczytkami. Trzeba uruchomiac gre z wysokim priorytetem. Tylko jest troche upierdliwe za kazdym razem jak uruchamiam gre duszenie alt+tab i przypisywanie priorytetu. Pamietam ze byla jakas komenda ktora wpisywalo sie w skrocie do exeka i uruchamialo sie automatycznie z wysokim prior. Tylko nie pamietam jak to "szlo" :lol: aaa i jeszcze jedno... polecam wlaczenie sim na 100% i ustawienie slide sensitive (glupie drifty) na 0. Gra sie cudownie, trasy sa przepiekne, zwlaszcza widoki w dali Edytowane 29 Września 2007 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 (edytowane) Moze: start /[priorytet] [ścieżka_do_programu.exe]? Edytowane 29 Września 2007 przez CBZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 nie bylo to przypadkiem /prefetch:1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Te screeny mnie martwią. Grafika coś słaba. To aby na pewno screeny z 07? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...