Skocz do zawartości
D@m!aN

Geforce 8500 Ge Problem :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mój problem polega na tym, że kupiłem Galaxy GeForce 8500GE 256MB 600/1400 1.4 DDR3 i mam z nią podejrzewam problemy z grafiką bo np: w Splinter Cell'u Double Agent Single to mam coś takiego, że np: na filmikach nie ma wogóle postaci tylko same części stroju np: google termowizyjne a filmik z lotu samolotu to cos takiego jak by samolot leciał niżej a skrzydła wyżej (jakas masakryczna wina grafy chyba :/ ) takie jakby pociete części. Gdy odpalam Splinter Cell'a Chaos theory Versus to w grze nie mam latarki, w innych grach nie odczułem powarzniejszgo problemu, FEAR chodzi dobrze a też wymaga troszke od grafiki :/. Najwyżej daruje sobi swoje ulubione gry:(. Próbowałem wgrywać nowe sterowniki, wgrywałem sporo wersji, ale nadal to samo, nie mam pojęcia co robić, może to wina ps4.0 bo gra wymaga ps3.0, może format ale wcześniej miałem GF 6200 to chyba nie potrzeba formata a tak poza tym na 6200 gry te chodza dobrze bez żadnych problemów ale detale sa wiecie jakie, że żal. Sam już nie wiem. Chciałbym sie upewnić czy to wina karty czy może czegos innego, bo takto jak to karta na 100% to wysle ja na gware. MOŻE ZNACIE JAKIEŚ ROZWIĄZANIA ? BARDZO BYM PROSIŁ O POMOC

TAK ONA SIE PREZENTUJE:

Producent GALAXY

Producent chipsetu nVIDIA

Model chipsetu 8500GE GALAXY EDITION

Wielkość pamięci 256MB GDDR3 128bit 1.4ns

Taktowanie rdzenia 600 Mhz @ 650 Mhz

Taktowanie pamięci 1400 Mhz @ 1500-1600 Mhz

Typ złącza PCI-E x16

Wyjscia/wyjścia DVI, TV, HDTV, CRT

Chłodzenie PALIT SILENT SONIC

Wersja produktu BOX

Obsługiwane standardy DirectX10 (Pixel Shaders 4.0)

OpenGL 2.0+

-----------------------------

Z góry dzięks i pozdro

-----------------------------

Edytowane przez D@m!aN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, to jak format by zadziałał to byłoby bardzo dobrze, jak uważasz da coś ? Jutro z raniacza walne formacika wgram windowsa i zobaczymy. O postepie poinformuje na forum, a jak się uda masz u mnie browa :D a i jeszcze jedno, wgrywac sterowniki podstawowe z CD czy ściągnać najnowsze z neta ?

Edytowane przez D@m!aN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, tylko zawsze musze szukać stery do 8500GT bo do GE nie ma bo podobno to jest GT tylko że ma taktowania powiekszone i lesza jest od GT. No osobiscie nie widziałem specjalnych sterów do GE ale jak wy widzieliście to prosze o linka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, tylko zawsze musze szukać stery do 8500GT bo do GE nie ma bo podobno to jest GT tylko że ma taktowania powiekszone i lesza jest od GT. No osobiscie nie widziałem specjalnych sterów do GE ale jak wy widzieliście to prosze o linka :)

GE = Galaxy Edition, tak naprawde to jest GT fabrycznie krecona z DDR3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj zrobiłem formata i wgrałem nowiutki system, zainstalowałem najnowsze stery nVidi, po czym dołożyłem sobie jeszcze 1 GB Ramu :) (teraz mam 1,5 GB) i zainstalowałem gre na której pokazywały się te błędy masakryczne w grafice, odpaliłem gre i DZIAŁA cłopaki jesteście niesamowici dziękuje Wam bardzo :) :) :) :) :) :) Jesteście THE BEST

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GE = Galaxy Edition, tak naprawde to jest GT fabrycznie krecona z DDR3

Odbytorq mam pytanko. Jak podkręciłeś jeszcze taktowania swojego 8500GE ? Był do tego może potrzebny program Riva Tuner ? Jak możesz to weż mi to jakos opisz :) bo też podkręcił bym sobie do takich parametrów jak Ty masz. A może to taka od nowości ? hmm trudno powiedzieć. A z tym GE= Galaxy Edition to się zgodze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odbytorq mam pytanko. Jak podkręciłeś jeszcze taktowania swojego 8500GE ? Był do tego może potrzebny program Riva Tuner ? Jak możesz to weż mi to jakos opisz :) bo też podkręcił bym sobie do takich parametrów jak Ty masz. A może to taka od nowości ? hmm trudno powiedzieć. A z tym GE= Galaxy Edition to się zgodze :D

Uzywalem Riva Tunera. Jak go uzywac - przyklejony FAQ. Mnie zajelo to ze dwa popoludnia na luzie przy piwku, poza tym mam karte od tygodnia, jeszcze w nic nie gralem, nie bawilem sie, nie flaszowalem BIOSa, slowem to tylko takie out-of-the-box podkrecanie :) poczytaj jescze topic o 8500, tam tez jest pare slow co i jak. Powodzenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie bedzie trzeba skrzynke browarów :) no ale myślę że sobie jakoś poradze wkońcu tym programem odblokowywałem potoki na gf 6200 :D ale to było łatwiejsze :P . Zobacze jak cos to będę pisał poczytam o tuningu ale w kręcenie zegarów się niebawiłem. Zobaczymy jak to wyjdzie. Ale tak jak by ktoś po kolei mógł wytłumaczyc to by było gitez :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi