tpalarczyk Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Witam! Zastanawiam sie nad kupnem słuchawek. Odpowiedzmy sobie na pytanie do czego je potrzebuje. Do gier i tylko i wylacznie do grania tak żeby nie hałasować innym (bo lubie słyszeć głośno jak wybucha mi granat za plecami czy oddaje serie z jakiegoś automatu a i ryk silnika w choćby TDU jest mile widziany ;) ). Ale do rzeczy. Przeczytałem już chyba wszystkie fora jakie tylko mogłem ale nie jestem zdecydowany. Dotychczas służyły mi przez ponad 10 lat słuchawki Philips SBC HP195 Ale po tak długim czasie te słuchawki są już nieco zużyte: -poprzecierane materiały, popękane, kabel już raczej nie przesyła tak jak trzeba dźwięku (trzeba nim ruszać we wszystkie strony); dodatkowo strasznie mnie pieką uszy tak po 2-3 godzinach korzystania z tych słuchawek, nie wspomnę o tym że pałąk wpija mi się w głowę i muszę podkładać różne rzeczy żeby dało się wytrzymać. Ogólnie jakość dźwięku jaki prezentowały te słuchawki była zadowalająca (dla mnie) ale biorąc pod uwagę te wszystkie mankamenty postanowiłem w końcu wysłać moje słuchawki na emeryturę. Zastanawiam się nad: SENNHEISER PX 100 AKG K 66 (K66) Philips SHP8900 Już miałem brać Technics RP-F500 ale nigdzie nie mogę tego znaleźć (nowego). A nie wiem czy modele TECHNICS RP-F550 i TECHNICS RP-F600 dorównują jakością modelowi 500. Kształt już mają bynajmniej inny. I było by dla mnie prościej gdybym wiedział jaki typ brać, otwarte czy zamknięte. Ale sam nie wiem na co się zdecydować, które słuchawki będą lepsze dla mnie. Byłem mocno przekonany do Technics RP-F500 ale nie ma tego modelu w ofercie, potem skupiłem się nad SENNHEISER PX 100 ale namieszał mi znowu Philips SHP8900 tyle, że martwi mnie ich kształt bo ciągle pamiętam moje (nie raz z resztą) piekące uszy. Proszę o pomoc w wyborze słuchawek dla gracza (oczywiście max mogę dać 200zł - po tyle idą te modele, które sobie upatrzyłem). :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 (edytowane) Żadne z nich nie są słuchawkami dla gracza ale najlepsze będą PX100. Pod względem wygody noszenia i przenośności nie mają sobie równych. Poza tym wszystkie wymienione modele to słuchawki otwarte lub pół otwarte nie licząc techniksów. Ale to są słuchawki dla DJ gdzie jakość dźwięku schodzi na dalszy plan najważniejsze jest tłumienie więc granie, słuchanie na nich jest bez sensu bo nie oto tam chodzi. Edytowane 20 Sierpnia 2007 przez razor1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skibi Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Obejrzyj Pioneer A1000. Słuchawki mają potencjał, bardzo lekko się je nosi i nie męczą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpalarczyk Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zdecydowałem się, dziękuję za podpowiedź. Zastanawiam się czy na tej aukcji sprzedają oryginały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Tak są to oryginały. Dla pewności wyślij email do sprzedawcy czy są zapakowane w firmowy blister. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpalarczyk Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 (edytowane) Taką odpowiedź dostałem: "Tak. Są oczywiście w blistrze nie tak jak podróbki na niektórych aukcjach" Czyli mogę spać spokojnie bo już zamówiłem słuchawki. Serdecznie dziękuję za odpowiedź!!! Jak dostanę słuchawki to opiszę czy było warto. :) I stało się :) Dziś przyszły do mnie słuchawki. Jak je rozpakowałem i zacząłem słuchać muzyki to szczęka mi opadła. Jakość jest dużo lepsza od moich starych philipsów i co dla mnie dalej jest dziwne bas jest dużo mocniejszy, głębszy w ogóle lepszy. Przed kupne zastanawiałem się jak to możliwe, żeby tak małe słuchawlo grały tak głośno ale jednak to fakt. Serdecznie dziękuję za doradzenie mi! Pozdrawiam! Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez tpalarczyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...