szron89 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Dodałem do menu kontekstowego folderu opcję która wywołuje plik bat. Ja chce żeby ten plik bat wypisywał zawartość tego folderu do pliku. Wypisywanie działa, zrobiłem je komendą: dir /a /-p /o:gen > c:\lista.txtale wypisuje zawartość tego katalogu w którym jest katalog z którego menu tą opcję wybieram i trzeba jeszcze przed tym dać polecenie wejścia do tego folderu. Nie wiem jak to zrobić. W necie znalazłem że powinno działać: cd “%1"czyli razem: cd “%1"dir /a /-p /o:gen > c:\lista.txtale niestety nie działa :/ Pisze w wierszu poleceń: cd ô" System nie może odnaleźć określonej ścieżki. Jakim poleceniem wejdę do tego folderu z którego menu wybieram tą opcję??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Bez bata. cmd.exe /c dir "%L" /a /-p /o:gen > c:\lista.txt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szron89 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 No ale ja chce z batem bo chce żeby ta opcja była w menu kontekstowym każdego folderu. Już sobie poradziłem - napiszę: BAT: cd "%1"dir /a /-p /o:gen > c:\lista.txtnotepad c:\lista.txtTa ostatnia linijka żeby otworzyło w notatniku. A jak dodajemy pozycję do menu kontekstowego to: X:\plik_bat.bat %1 Wtedy mi nie działało bo po ścieżce pliku bat nie dałem %1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 No ale ja chce z batem bo chce żeby ta opcja była w menu kontekstowym każdego folderu. Moze nie zauwazyłes ale to co podałem wpisujesz do rejestru BEZ BATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szron89 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 A no racja :P Heh - nie myślałem tak o tym. Ale ja już zostawię z batem bo mogę go łatwo zmodyfikować no i dodałem tą linijkę z otwieraniem w notatniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...