RedNacz Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Ok. Jak kto woli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Być może źle się zrozumieliśmy. Ja nie powiedziałem, że ta płytka jest gorsza (tylko w dosłownym znaczeniu uboższa). To tak jak z jazdą samochodem. Ty kupiłeś sobie jakiś podstawowy model (powiedzmy) peguot'a 607, a twój znajomy ma tego samego 607 tylko, że w nim jest komp pokładowy, jakiś spojlerek, siedzenia ze skóry. (serio was to nie rusza). :?: Ale jeżeli ja już mam np. tapicerke z alcantry, i nie fabryczny spoiler tylko od np. Muskietera i system nawigacji VDO. Bo tak można to porównać - wziąłem 8RDA - z kilku powodów - firewire mam na karcie (audigy), sieciówkę 3Coma, a czekać na nią z miesiąc nie miałem zamiaru. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Ja zaliczam się do grona szczęśliwych posiadaczy 8RDA(+) mi akurat na plusie zależało, głównie z powodu dźwięku i USB 2.0. Kupiłem 2 tygodnie temu choc troche mnie to kosztowało chodzenia po mieście bo oczywiście nigdzie niec nie było (będzie, ale nie wiemy kiedy :) ) i dotego jeszcze cenae dostalem atrakcyjna bo 540 zł. Jedynym sposobem na kupienie było dogadanie się ze sprzedawcą w ESC (jedyny sklep w którym jak mówią że będzie w dostawie za 2 dni to naprawde jest, bo w innych nawet "renomowanych" sklepach to nic z tego). Gostek obiecał, że odlozy dla mniena jeden płytkę i ramy jeśli przyjda no i były. O 12.00 przyszło 5 sztuk epoksów z + o 14.00 został jeden (mój :twisted: ). Na marginesie to na wystawie jeszcze niedawno leżała jedna sztuka 8RDA zainterasowani z Gdańska niech nie tracą nadzieii :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 usb 2.0 jest raczej w kazdej nowej plycie :lol: 8rda nie jest wyjatkiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 usb 2.0 jest raczej w kazdej nowej plycie :lol: 8rda nie jest wyjatkiem tez racja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Des666 Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 "]Realtek to tylko uklad do konwersji sygnalu cyfrowego na analogowy,nie sama dzwiekowka! Czyli 8RDA bez "+" nie ma w ogole zadnej dzwiekowki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Ma :) ,przeciez ma mostek poludniowy z wbudowanym AC97 i taka jest roznica ,w MCP masz AC97 a w MCP-T masz pelny enkoder/dekoder dolby ,obsluga 5.1 itp :).Realtek to uklad ktory odpowiada za transformacje cyferek w dzwieki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Des666 Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 A jak z jakoscia? Jesli i tak dzwiek bedzie szedl 'przez wieze' to czy jest sens inwestowac w 8RDA+ ? Zaznaczam ze ani LAN ani FIREWARE nie jest zupelnie potrzebny. Chodzi o minimalizacje kosztow, ale dzwiek nie moze byc jednoczesnie beznadziejny. To juz wolalbym za 100zl kupic SBLIVE ktory ma bardzo dobra jakosc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Po pierwsze. Jak podłączysz walkmena do wiezy to i tak masz jakość walkmana a nie wiezy (głuie pytanie). Po drugie. Sb Live kosztuje 150 zł, a nie 100. za 100 na + masz jakość SB Live, firewire, i Lan. Chyba się opłaca? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Jemu chyba bardziej chodzi o "czystosc" dzwieku a nie oferowane funkcje,a szumy,jakosc,pasmo przenoszenia w OLBRZYMIM stopniu zalezy od zastosowanego AC/CA ,jaki dokladnie jest na epoxie niewiem ,ale w sumie watpie zeby byl jakosci Sb live... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Realtec 650 chyba jest tym przetwornikiem - tak mi się wydaje :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 no to googlowac i patrzec na parametry :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 "]Jemu chyba bardziej chodzi o "czystosc" dzwieku a nie oferowane funkcje,a szumy,jakosc,pasmo przenoszenia w OLBRZYMIM stopniu zalezy od zastosowanego AC/CA ,jaki dokladnie jest na epoxie niewiem ,ale w sumie watpie zeby byl jakosci Sb live... To poszukaj testów. Ja wiem, że na benchmark.pl pisali, ze wydajność jest SB Live. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Po pierwsze. Jak podłączysz walkmena do wiezy to i tak masz jakość walkmana a nie wiezy (głuie pytanie). Po drugie. Sb Live kosztuje 150 zł, a nie 100. za 100 na + masz jakość SB Live, firewire, i Lan. Chyba się opłaca? jak podlaczysz walkmana do wiezy to masz walkman+wieza :) czyli jak podlaczysz kupe do dobroci to dostaniesz smierdzace brzmienie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Mowil dziad do obrazu ,ja o gruszkach ty o jablkach ,ja wiem ze WYDAJNOSC ma dobra ale to nie jest rownoznaczne z czystoscia dzwieku, kumiesz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...