R_I_P_ Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 hm... wiem ze to subiektywna sprawa, ale po przejrzeniu kilkudziesieciu postow o dyskach wciaz nie jestem pewien, czy WDc 60 GB JB jest cichym dyskiem? najchetniej uslyszalbym opinie osob, ktore maja ten dysk juz przez jakis czas... zmieniam wlasnie dysk z BV na ...i tu mam problem... albo WDC JB albo IBM Vancoover II... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 powiem szczerze że coś się zraziłem do ibm'ów, z cała pewnością polecam Caviara mam go już jakiś czas i dysk sprawuje się wyśmienicie pozatym nie jest głośny :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 nom wdse nie jest glosny np pracujac razem z maxtorem slychac maxtora ;) [moze dlatego ze byl na zewnatrz obudowy?] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 nom wdse nie jest glosny np pracujac razem z maxtorem slychac maxtora ;) [moze dlatego ze byl na zewnatrz obudowy?] A moze dla tego ze on zapisywal :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 zmieniam wlasnie dysk z BV na ...i tu mam problem... albo WDC JB albo IBM Vancoover II... a moze nowa Baracuda 7200.7 http://mojepc.pl/news/?cid=4&nid=1087&ns_page=2 ale poszukaj tez innych testow czy tam tez jest taka szybka i taka chlodna :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R_I_P_ Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 zmieniam wlasnie dysk z BV na ...i tu mam problem... albo WDC JB albo IBM Vancoover II... a moze nowa Baracuda 7200.7 http://mojepc.pl/news/?cid=4&nid=1087&ns_page=2 ale poszukaj tez innych testow czy tam tez jest taka szybka i taka chlodna :!: szukalem, szukalem... :) od 2 dni przegladam m.in. forum http://forums.storagereview.net i... wciaz mam watpliwosci (a ktoz ich nie ma... :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 zmieniam wlasnie dysk z BV na ...i tu mam problem... albo WDC JB albo IBM Vancoover II... a moze nowa Baracuda 7200.7 http://mojepc.pl/news/?cid=4&nid=1087&ns_page=2 ale poszukaj tez innych testow czy tam tez jest taka szybka i taka chlodna :!: szukalem, szukalem... :) od 2 dni przegladam m.in. forum http://forums.storagereview.net i... wciaz mam watpliwosci (a ktoz ich nie ma... :) ) Acha max testów tego dysku!! ;) Kup sobie lepiej tego WDC zanim nie podrozeje a jeśli bedziesz marudił na głośność jego to sie zastrzel ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Ja używam 3 dysków WD 40 BG z 8 MB cache - i powiem tyle. Jeśli chodzi o głośność - to moja Baracuda ATA IV jest nie do przebicia (po prostu jej nie słychać) - a wd jest głośniejszy (choć w porównaniu do Maxtora jest cichszy). Cóż - WD nie jest bezgłośny - ale też strasznie nie wyje. (ja jednak zostanę przy Baracudach) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Bierz WD. Wczesniej mialem IBM DTLA 30-70-30 7200 i byl glosniejszy! Ale macie problemy. Gdyby chodzilo o wiatrak to rozumiem, ale zeby sie twardzielem przejmowac!!! Poza tym 3 latka gwary! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Bierz WD. Ale tylko ten z 8 mb cashu. Inny sie nie opłaca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R_I_P_ Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Marcin_gps... jakbys mial bezglosnego kompa to tez bys sie przejmowal... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
da hool Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 no ja mam IBM i powiem ze strasznie głosny jest...przynajmniej jak na mój gust....slyszalem inne twardziele i IBM niestety głosny :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Pare dni temu bawiłem się Maxtor'em 60GB 8MB Cache i wdg. mnie jest on dosyć cichy tj. ledwo co go słychać, no ale i tak Baśka jest cichsza (czyt. bezgłośna). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 hhhmmmmm mam IBM i powiem szczeze ze nie jest wcale glosny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sZiBis Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 glosnosc to pojecie wzgledne jednemu nie przeszkadza a drugiemu tak z barracudami nie ma tego problemu bo dysku nie slychac :D niestety ja mam barracude III i mnie ten dysk denerwuje obracajace sie talerze robia taki metaliczny poglos a jak glowice pracuja to mam juz dosc :P i jednak barracudy od IV zaczynajac to juz jest miodzio cisza calkowita a caviarca JB tez widzialem i slyszalem powiem ze w porownaniu do barracudy to go slychac ale halas ogolnie w zamknietej obudowie jest i tak bardzo niski no i ma 3 lata gwarancji i 8 mega cache ogolnie bardzo fajny dysk choc teraz bym sie zastanowil nad barracuda 7200.7 bo widze ze tez ciekawy dysk :) ale tuznowu 1 rok gwarancji choc jak sie o dysk dba to dysk nie pada sam z siebie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Ludzie... jai Caviar? Western Digital, a nie Cawiar. Też 8 Mb cashu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 hhhmmmmm mam IBM i powiem szczeze ze nie jest wcale glosny :) Tylko, ze ty masz Vancouver'a. A poza tym mozna zniwelowac halas do minimum za pomoca IBM Feature Tool. Szkoda, ze sa takie awaryjne. W ciagu 15 miesiecy mialem az 3. FSB mialem na default, nie nosilem dysku, ani nawet zbytnio nie obciazalem. Okolo 5-6 godzin dziennie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Ludzie... jai Caviar? Western Digital, a nie Cawiar. Też 8 Mb cashu. Caviar - to model dysku Western Digital (WD) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Ludzie... jai Caviar? Western Digital, a nie Cawiar. Też 8 Mb cashu. Caviar - to model dysku Western Digital (WD) :lol: No shit? Naprawdę... :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R_I_P_ Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 hm... i kupilem ibm vancouver II i co... i g...o! dysk jest tak glsony ze mnie c..j strzela :( nie dosc ze masakralnie chrupie przy zapisie to jeszcze co jakis czas wydaje z siebie taki dziwny odglos... takie jakby kilku sekundowe ziuuuuum... :) - prawdopodobnie odglos kalibrujacej glowicy... ma natomiast 1 plus... w hdtachu wyciagnalem max ponad 60000 a sredni prawie 49000... niezle :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
da hool Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Mówiłem ze głosny :PPPP to sie mnie nie słuchało...fakty szybki jest ale głosny jeszcze bardziej ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 wd.... tak jak powiedziałem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocky Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 ja mam tego SE z 8 mb cachu (od 2 dni :P) i wogole go nie slysze bo cooler od procesora jest tak glosny ze muzy nie mozna sluchac :P A tak serio to polecam! szybki, cichy i 3 lata gwarancji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
da hool Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 ja na mojego IBM mam 24 m-ce gwarancji :) a dysk jest taki glosny ze muzy nie idzie sluchać :) hehe żartuje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 na wd zwykłe są 12 ms. na wd 8 mb cashu jest 36 ms. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...