ArChAs Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 sprzet: athlon 64 x2 4000+ brisbane geforce 6800gt 256/256 abit kn9 nf4 kingston 2x1gb @ 667 elpida temperatury: cpu: idle45 stress50 sys: 45 pwm: 50 gpu: idle60 stress76 caly sprzet jeszcze przed OC. dziwi mnie wysoka temperatura gpu i chyba nieco wyzsza niz powinna byc cpu. mam racje ze sa za wysokie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Pytanie na jakim chlodzeniu. Bo jak standardowe to masz normalne wartosci przy zalozeniu ze tylko wiatrak w zasilaczu wyciaga nagrzane. Delta miedzy idle/stress prawidlowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 A jakie chłodzenie? Zamiast zadawać głupie pytania posmaruj Arctic Silver 5, bądź Arctic Ceramique CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArChAs Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 chlodzenie boxowe. smarowac sam proc czy gpu tez sie smaruje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Wszystko sie smaruje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermaltake Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 sprzet: athlon 64 x2 4000+ brisbane geforce 6800gt 256/256 abit kn9 nf4 kingston 2x1gb @ 667 elpida temperatury: cpu: idle45 stress50 sys: 45 pwm: 50 gpu: idle60 stress76 caly sprzet jeszcze przed OC. dziwi mnie wysoka temperatura gpu i chyba nieco wyzsza niz powinna byc cpu. mam racje ze sa za wysokie? jeżeli chodzi o gpu to temperatura jest normalna, większość kart z tej rodziny ma podobne, zaś jeżeli chodzi o cpu to temperatura troche za wysoka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Jak za wysoka? To jest normalna temperatura przy boxie i nie wentylowanej obudowie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermaltake Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Jak za wysoka? To jest normalna temperatura przy boxie i nie wentylowanej obudowie :]Po pierwsze nie za wysoka, tylko troche za wysoka, różnica jest... Po drugie nie jest to normalna temperatura przy idle i nie chodzi tu o wentylacje bo o ile się orientujesz cpu wtedy nie pracuje więc nie zużywa energii a z tego wynika że nie pracuje.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArChAs Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 a jak mam zapewnic wentylacje obudowy? lepiej zdjeta czy zamknieta? btw mam 1 wolny wentylator (moze zalatwie 2) i pewnie dobrze byloby zrobic zeby z 1 strony powietrze wlatywalo do zamknietej obudowy a z 2 uciekalo. mam racje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwaska Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 masz racje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Po pierwsze nie za wysoka, tylko troche za wysoka, różnica jest... Po drugie nie jest to normalna temperatura przy idle i nie chodzi tu o wentylacje bo o ile się orientujesz cpu wtedy nie pracuje więc nie zużywa energii a z tego wynika że nie pracuje..Przy standardowym glucie co sie pasta swie, i przy piekarniku w obudowie 45* w idle jest jak najbardziej mozliwe. Wiem o tym co nieco. Jednak autor napisal ze ma 1 wentyl w budzie. Wiec moze cos plyta przeklamywac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 cpu w idle troszke duzo nawet jak na boxa - cool'n'quiet masz wlaczone??jaknie to wlacz...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...