Skocz do zawartości
-DJ-

7600gt Vs. 7900gs?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Piszę, gdyż chciałbym się Was drodzy forumowicze poradzić ;] Otóż mam rozkminke nad wyborem nowej karty graficznej...nie wiem, którą wybrać: 7600GT czy 7900GS? Budżet mam ograniczony bo tylko max. 400zł tak więc nie za wiele. Interesują mnie karty ze snajni nVidii :) Tak więc poradźcie mi, którą wybrać? Która będzie miała lepsze OC? Jakie chłodzenie: aktywne czy pasywne? Jeśli chodzi o rynek komputerowy jestem zupełnie "zacofany" dlatego każda Wasza sugestia jest dla mnie cenna :)

Z góry dzięki,pozdrawiam

DJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ta karta wystarczy na w miare swobodne granie w gry takie jak Test Drive Unlimited, Colin McRae Rally Dirt czy też Neverwinter Nights 2? Nie mówie oczywiście o graniu w full detalach ale chciałbym chociaż pograć na średnich detalach w rozdzielczości 1024x768 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz 7900GS, sam zmieniałem z 7600gs na 8600gt. Miało być tak super, wypas i w ogóle, a co to nie dają za kopa nowe stery (bo przecież testy na egiełdzie są na starych...), a tymczasem nic nie dają, 8600 działa nieco lepiej od 7600. Przejżyj te testy i sam wybierz.

Najlepsze jest to że 8600 jest polecane przez osoby które jej nie mają ;]

Edytowane przez AndiX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bank tylko NVidie chcesz ? Ja dzisiaj kupilem Asusa X1950PRO praktycznie nowke na gwarze za 350zl i w zyciu bym jej nie zamienil za smieci 8600, ktore to beda takie wspaniale za rok w DX10 ;)

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bank tylko NVidie chcesz ? Ja dzisiaj kupilem Asusa X1950PRO praktycznie nowke na gwarze za 350zl i w zyciu bym jej nie zamienil za smieci 8600, ktore to beda takie wspaniale za rok w DX10 ;)

I to jest sensowna alternatywa dla 7900GS B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tymczasem nic nie dają, 8600 działa nieco lepiej od 7600. Przejżyj te testy i sam wybierz.

Najlepsze jest to że 8600 jest polecane przez osoby które jej nie mają ;]

Czyli wszystkie testy przeprowadzane na tej karcie to fake? Watek o 8600GT, pierwszy post - testy w pigulce... Kurcze 2x, a czasem nawet 3x wiecej fps to nieco lepiej? /ironia

Takie male ot - wynik z 2k5 z 7300 czy czegos wolniejszego? :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym w życiu nie zamienił się na x1950pro i co związku z tym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi