sideband Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Cechy sterownika: - Data 17/08/2007 - Rozmiar 16.4mb - Tylko stary control panel - Coolbits - usunięte zbędne pliki oraz jedna usługa - Obsługa serii 5 do 8 Link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) Cechy sterownika: - Data 17/08/2007 - Rozmiar 16.4mb - Tylko stary control panel - Coolbits - usunięte zbędne pliki oraz jedna usługa - Obsługa serii 5 do 8 Link dobrze, to powidz mi proszę, czy jak zainstaluje sobie to spod linka powyzej na to co mam teraz: ForceWare Release 162 Version: 162.18 WHQL Release Date: July 26, 2007 Operating System: Windows XP, Windows XP Media Center Edition Language: U.S. English File Size: 46.7 MB http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_162.18.html to wszystko będzie si? tylko panel bedzie stary, tak? czy lepiej nie nakladac? czy moze mam najpierw zainstalowac te BETA na ktorych opiera sie to w Twoim linku jak mniemam: http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_163.44.html pytam bo mam problemy z OC - nie moge OCowac - pisalem w innym watku i szukam kazdej deski ratunku PS - jakbym mial to instalowac, to przed ODINSTALOWAC cos w dodaj/usun? dziex Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez dia8el Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Odinstaluj te , które masz zainstalowane i zainstaluj te. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 jeszcze raz dzieki za to :). Btw zrobisz to samo jak wyjdzie wersja WHQL ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Tego czy te wyjdą z whql to nie wiadomo , ale jak się pojawią to pewnie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) Co za spier..lone sterowniki :mur: Gdyby nie Bioshock to juz dawno by wylecialy z dysku. Czy wy tez nie mozecie wymusic w sterach filtrowania anizotropowego? zawsze to ustawiam do tdu a tu kupa, nie moge i juz. Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Już wcześniej o tym pisałem , nie można wymusić AF przez stery oraz AA pod kontrole aplikacji. Riva tunerem można to zrobić , ewentualnie zostaje nowy control panel gdzie wszystko działa jak należy. Niestety nvidia coś namieszała i utrudniła życie ludziom , którzy nie trawią nowego control panela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 A co zrobić w przypadku jak korzystam z nowego panela (jeszcze nie Twoje stery ;)) i chce wymusić odświeżenie ? Coolbits trzeba instalować ? Pamietam ze coś takiego miałem w Riva tunerze ale po instalacji nowych sterów znikneło :|. Coolbits trzeba instalować czy coś innego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 coolbits bylo do podkrecania karty z tego co pamietam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 A co zrobić w przypadku jak korzystam z nowego panela (jeszcze nie Twoje stery ;)) i chce wymusić odświeżenie ? Coolbits trzeba instalować ? Pamietam ze coś takiego miałem w Riva tunerze ale po instalacji nowych sterów znikneło :|. Coolbits trzeba instalować czy coś innego ?Samo coolbits jest do podkręcania , ale w starym control panelu można odblokować inne dodaktowe bajery , takie jak właśnie wymuszanie odświeżania. Niestety na nowym control panelu nic takiego nie odblokujesz. Można także brutalnie przydziałać i wogóle wywalić control panel , sterować ustawieniami poprzez rive. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Samo coolbits jest do podkręcania , ale w starym control panelu można odblokować inne dodaktowe bajery , takie jak właśnie wymuszanie odświeżania. Niestety na nowym control panelu nic takiego nie odblokujesz. Można także brutalnie przydziałać i wogóle wywalić control panel , sterować ustawieniami poprzez rive. Ale w rivie nie widze już tej tabelki z przydzielaniem odświeżenia do danej rozdziałki :<. Te stery z jednej strony to jakiś krap a z drugiej mają zaletę (nie Twoje tylko ogólnie 163.44 :P). Nie trzymają w ogóle mi OC ale zwiększają wyraźnie FPS w OpenGL. Testowałem na QW i naprawdę było wiecej FPS i to na def (540/1500 a zazwyczaj jade na 600/1800). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Odinstaluj te , które masz zainstalowane i zainstaluj te. odinstalowalem zainstalowalem nowe wywalilem wszystko i zostal tylko powerstrip + panel nvidia w zadnym z ww. nie moge ani o 5mhz zmienic zegarow na mem i core WTF!?? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) stery niezłe musze przyznać :D mam tylk ojedno pytanie gdzie jest opcja rozciagniecia całego "ekranu" na tv zeby obcielo skrajne czesci :P aaa one more question, dlaczego po zmniejszeniu frames to render ahead do 0 np oblivion nie startuje :/- wlacza sie i black screen ? NA 6800gs nie było z tym problemu. Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Odnośnie tv to nic nie doradze , bo nie używam tv-out. Odnośniie obliviona to nawet nie wiem , co daje ta opcja co napisałeś. odinstalowalem zainstalowalem nowe wywalilem wszystko i zostal tylko powerstrip + panel nvidia w zadnym z ww. nie moge ani o 5mhz zmienic zegarow na mem i core WTF!?? :( Chyba jednak karta się nie kręci , albo ma inny defekt. Sprawdż na innym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) Max Frames to Render Ahead : mając to na default (3) w oblivionie powoduje małego mouse laga (po ustawieniu 0 nie ma problemu), do tego ustawienie na 0 dawało pare FPS boosta (nie żeby mi ich brakowało ale mouse lag wnerwia ;P) TV out: Chodzi mi o ów opcje(zaznaczoną strzałkami, screen z gogole), była dostępna w starszych sterownikach ale zniknęła :blink: Pomoc mile widzialna ;) Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Co do pierwszego ustawienia , to nic nie wskuram. Na poprzednich sterach np 162.18 też był ten problem? Co do tej funkcji od tv to jeżeli znikła to niestety nie jestem wstanie jej przywrócić. A na nowym control panelu jest ta funkcja do ustawiania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 W nowym control panelu nie ma ;p ale to nie ma co się dziwić bo tam nic nie ma przydatnego, problem z frames był już na CDkowych sterach 9x.xx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Może na serii 8 nie da rady zmienić tego parametru na zero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 stery niezłe musze przyznać :D mam tylk ojedno pytanie gdzie jest opcja rozciagniecia całego "ekranu" na tv zeby obcielo skrajne czesci :P Mam identyczny problem z tv-out na gf6800le mam dwa czarne pasy na dole i górze i teraz pytanie jak rozciagnac obraz ale tylko wzdlóż. W sterach nv moge tylko powiekszac lub pomniejszac obraz ale nie moge go rozciagac. Ktos wie jak sie z tym uporac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Może na serii 8 nie da rady zmienić tego parametru na zero.Zauważyłem że po ustawieniu na 0 powoduje błąd nvdisp.dll spróbuje na 1 Mam identyczny problem z tv-out na gf6800le mam dwa czarne pasy na dole i górze i teraz pytanie jak rozciagnac obraz ale tylko wzdlóż. W sterach nv moge tylko powiekszac lub pomniejszac obraz ale nie moge go rozciagac. Ktos wie jak sie z tym uporac? to jest overscan, taka przydatna funkcja właśnie trzeba rozciagnac troche tym co podałem na screen shocie obraz (klikajac w przycisk powiększenia) - boki wyjadą troche poza widzialną granice ekranu ale to jest przydatne jak ktoś ma kiepską geometrie tv... jak ja ;P z tym że w nowych sterach to zniknęło :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 OMFG jak w nowym panelu ustawić aby po restarcie kompa OC zostawało (czyli przy pomownym uruchomieniu nie wracało na def ?). Normalnie szal mnie trawia. Do tego w QW i bioshocku mam błedy w grafie (na def!!). No [ciach!]a krap nie stery a wrócić do starych nie moge bo w BS nie pogram :|. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Do podkręcania musisz zapodać rive lub atitool , ewentualnie zmienić takty w biosie na stałe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Hmm ogolnie to 163.44 wydaja sie lepsze od moich poprzednich 162.18 - w Oblivionie i Overlord jest żwawiej - na razie zostaja ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Do podkręcania musisz zapodać rive lub atitool , ewentualnie zmienić takty w biosie na stałe.Proste ze z RT korzystam i daje apply at start up ale do nic nie daje :|. Może wersja nie beta bedzie dobrze działać. Co do panelu: po siusiaka zmieniać to co dobre... Chce więcej takich pomysłów od nv... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Ja po instalacji tych sterow mam czarny ekran przy kazdym filmie. Jest tylko dzwiek. W kodekach nic nie grzebalem. Odinstalwalem te stery, zainstalwalem stare i dalej to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) Tzn , że masz coś namieszane w systemie , najpewniej z kodekami(pewnie jakiś paczek używasz, które robią spustoszenie w systemie) Testowałem różne filmy - divix , xvid , rmvb , x264 , wmv i wszystko chula jak należy. Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Ok to ja mam teraz takie pytanie: czy dla najwiekszej wydajności (do marków) mam właczyć potrójne buforowanie ? I najważniejsze, czy w Wygładzaniu krawędzi przeźroczystość mam właczyć wielokrotne próbkowanie czy wyłączyć to w ogóle ? Poniżej pomocny skrin ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Wszystkie stery z serii 1xx nie maja starego panelu nvidii ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 unfortunately no Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuleZZZ Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Dobre sterowniki, thx. Wzrost w 3dmarku06 o 200 pkt. Teraz na palicie8600gt mam 6600 pkt (870/870 gpu/mem) C2D4300@3.06Ghz. Naprawde nie ma się czego przyczepić, dla mnie wydajność za cenę 400 pln jest więcej niż ok. Bioshock śmiga, aż kontakt z rl można stracić. Greetz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...