..::SNAP::.. Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 wrzucam napiecie 1,9V wszystko dziala, niby ok. nagle restert i proc spalony ?? why ???????? dodam ze spalilem go po 2 dniach od kupienia i nie przyjemi mi do serwisu do nie przyjmuja spalen :) wiec po co gwarancja?? dzisiaj kupilem nowego Xp-ka oczywiscie 0,13 um i kreci sie 12x180 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 po1. Musza Ci przyjac proca. Dopiero producent odrzuci gwarancja najwyrzej po2. wspolczuje po3. niewydaje mi sie zeby sie spalil(chyab ze niezalozyles coolerka :P ) po4. Jak juz masz nowego proce to co sie martwic(tylko zeby ten sie niezjaral :P ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 ad 3 byl przypalony od spodu i osmalony ad 4 np stracilem 250 zeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam18 Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Ja bym go oddał. Muszą ci go <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span> Ja miałem spalonego Athlona Xp 1800+(od spodu był cały ciemny) nie chcieli mi go przyjąć w serwisie. W końcu przyjeli i mi go wymienili na nowy (dopłata i dostałem Antka 2000+ którego niedawno sprzedałem bo się słabo kręcił i kupiłem Athlona 1700+ (0.13) B0 i kręci się wyśmienicie, 1700+@ 3000+ temp. idle 40C stress 45C . VCore 1.95 pamiątki 2.7. W serwisach trzeba uważać bo niedawno kumpel poszedł z procem spalonym (z jego winy) ale nic nie było znać (wyglądał jak nowy) po 2 tyg. powiedzieli że proc jest spalony i że go niewymieniom. Powiedzieli my żeby spowrotem nam tego proca oddał i on daje nam nie dość że inny proc (oddali my 1.8 lamit zielony) to on nam daje 1.7 na brązowym lamicie. :D Gadamy że to nie ten proc a on patrzy na proc ździwiony i mówi faktycznie że to jakas pomyłka.No i po 4 tygodniach (tak się opier... :) dostał kumpel nowy procek Athlon 1.8 (0.13) Amd Athlon Xp 1700+ @ 3000+ (11.5X209) (JIUHB302) 1.95V WC,EPOX 8K3A+ WC , GF4TI 4600 (350,700) WC ,512 DDR KINGSTON 333 (2.7) SB AUDIGY,CDRW LITEON 48X12X48 ,DVD 16X48 LG. Seagate V Barracuda 80GB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 oddalem go i powiedzieli ze biora warunkowo bo jest spalono :) proc mial 2 dni !!! gosciu mi powiedzial ze mialem zle chlodzenie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam18 Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 U mnie było to samo. Ale zaraz ostro do niego i powiedział że go weźnie ale nic nie obiecuje. Proc miał dopiero wtedy 2 tyg. Po 2 tyg. dostałem nówka procka (2000+(0.13) bo zażyczyłem żeby mi takiego wzieli ) oczywiście musiałem dopłacić.Bo tamten proc to był 1800+ (0.18) Amd Athlon Xp 1700+ @ 3000+ (11.5X209) (JIUHB302) 1.95V WC,EPOX 8K3A+ WC , GF4TI 4600 (350,700) WC ,512 DDR KINGSTON 333 (2.7) SB AUDIGY,CDRW LITEON 48X12X48 ,DVD 16X48 LG. Seagate V Barracuda 80GB 3DMark 2001 Se - 14000 :) 3DMark 2003 - 2200 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 wow adam18 ale twoj athlonik sie zajebiscie nakrecil poza tym wiadmo masz epxa chcialbym miec epoxa lae brak kasy ): Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam18 Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Ten Epox idzie do wymiany. :) Zbieram kasa na RDA+ (to dopiero wtedy będzie jazda. :twisted: Miałem 3 Athlony 1700+ każdy w tym samym momencie się wieszał tzn. Gdy dawałem 12X209 lub 11.5 X 215 każdy z tych 3 proców się wieszał podczas wczytywania windy. :cry: Będe mieć RDA+ to myślę że 2600mhz wyciągne :) Amd Athlon Xp 1700+ @ 3000+ (11.5X209) (JIUHB302) 1.95V WC,EPOX 8K3A+ WC , GF4TI 4600 (350,700) WC ,512 DDR KINGSTON 333 (2.7) SB AUDIGY,CDRW LITEON 48X12X48 ,DVD 16X48 LG. Seagate V Barracuda 80GB 3DMark 2001 Se - 14000 3DMark 2003 - 2200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montymick Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 a dlaczego myslisz ze go lepiej podkrecisz na "+" ???? przeciesz to te same chipy!!! a poza tym ten z + bardziej sie grzeje !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Adam18, jak bedziesz miec szczescie, to Ci bedzie chodzic przy fsb 205MHz :D, jesli bedziesz miec bez +, to nawet jest szansa na wiecej, u mnie chodzilo na 210MHz, wiecej nie sprawdzalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 ad 3 byl przypalony od spodu i osmalonyJak byl przypalony i osmolony to dlaczego sie pytasz why sie spalil? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Ale jesteście zabawni z tym Epoxem. Jak jeszcze raz usłyszę, że Epox 8RDA+ jest gorszy od 8RDA to się zwalę ze śmiechu. :lol: On wcale się nie grzeję bardzie ale grzeją go te wszytskie bajery na nim zarzucone. Jak masz włączone na płycie 5 dodatków to nie dziwota, że jest jej ciplutko. Co do tego kręcenia na 8RDA i 8RDA+ to się rozczarujesz. To przecież te same płyty tylko jedna ma lan i firwire a druga nie. Polecam Ci mnożnik 12.5 Vcore 2.0 FBS 194 i na kingstonakach (jak masz fart[nie pirdnięcie]) to nawet benczusia zapodasz. Powodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 a dlaczego myslisz ze go lepiej podkrecisz na "+" ???? przeciesz to te same chipy!!! a poza tym ten z + bardziej sie grzeje !!!! Tak jakbym słyszał faceta na WGK: Panie! Ten EPOX 8RDA+ to sie grzeje i ogólnie awaryjny jest. Weź pan tego ECS'a bo on gorszy dużo nie jest, a za to tańszy ile! Oczerniasz tą płytkę bo jej nie masz? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Czyżby Athlon XP1700+ = Athlon XP2900+ = Athlon XP is dead after 3 months? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 ot: adam18 czemu se nie wpiszesh konfiga do podpisu ? hehe... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 ad 3 byl przypalony od spodu i osmalonyJak byl przypalony i osmolony to dlaczego sie pytasz why sie spalil? :)bo nie wiem dlaczego sie spalil. co sie stalo ze sie spalil itd ... :) kumasz ? wszystko dzialalo, restart kompa i zgon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Nie strasz ludzi bo się im podkręcania odechce :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 ad 3 byl przypalony od spodu i osmalonyJak byl przypalony i osmolony to dlaczego sie pytasz why sie spalil? :)bo nie wiem dlaczego sie spalil. co sie stalo ze sie spalil itd ... :) kumasz ? wszystko dzialalo, restart kompa i zgonByć może po prostu nie wytrzymał tak nagłego wzrostu temp. co dodatkowo dodając że napięcie było o 20 % wyższe od standardowego wychodzi że po prsotu głupie pytania zadajesz! T otak jak by każdy na normalnych xp i morganach dawał 2,1V i potem się dziwił, że część procków tego nie wytrzymała. A chociaż wc miałes? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 nie rozumiesz ... na 1,9V w biosie mialem 39 stopni, robie restart kompa i zdycha ! chyba w 5 s temperatura nie skoczyla do 100 stopni ? patrzylem z minutke w biosie na tepmperature i stanelo na 39 ... wiec ja restert i wiesz co bylo dalej ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 gdyby takie ekstremalne podkręcanie nie niosło ze sobą ryzyka to w sklepach by sprzedawali nie antki 1700+ tylko te same jako 3000+ !!!!! kręcisz, masz efekty lub bół. każdy wie, że to ryzyko. "podkręciłem kompa razy dwa i dziwię si że się zjarał!" - żałosne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 zwyczajnie S.T.D.S. - niech ktoś napisze że dał 2.2V swojemu 0,13 i się publicznie zdziwi się skopcił :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 chlopie, dales ciala i tyle!!!! Albo nie zalozyles dobrze coolera, albo nie wiem co, ale jak byl przypalony od spodu to przeciez z powodu temperatury!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Pewnie go przez pomyłkę pastą do żebów przesmarował. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montymick Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 a dlaczego myslisz ze go lepiej podkrecisz na "+" ???? przeciesz to te same chipy!!! a poza tym ten z + bardziej sie grzeje !!!! Tak jakbym słyszał faceta na WGK: Panie! Ten EPOX 8RDA+ to sie grzeje i ogólnie awaryjny jest. Weź pan tego ECS'a bo on gorszy dużo nie jest, a za to tańszy ile! Oczerniasz tą płytkę bo jej nie masz? :lol: wcale jej nie oczerniam !!!! sam bardzo chcialem ja miec ale nie moglem jusz dluzej czekac i kupilem bez +. a co do grzania to wydaje mi sie ze wbudowana obsluga sieciowki i firewire na pewno nie pozostaje bez zmiany temp. :twisted: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 ALE TYLKO JAK JĄ PODŁĄCZYSZ LAME!!!!! :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 dalem pupy :) przyznaje ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Ale najbardziej boli to 250 zeta w plecy :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Ja mojemu zapodawalem 2.2v na 2.5ghz i sie nie skopcil :P.W sumie dziwie sie ze mu nic nie jest :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Ja mojemu zapodawalem 2.2v na 2.5ghz i sie nie skopcil :P.W sumie dziwie sie ze mu nic nie jest :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.K Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Zapewne krzywo zapioles zapinke i Twoj proc przeszedl do krainy krzemowej szczesliwosci. Ja w podobny sposob uzmazylem mojego antka 1.4 GHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...