durczyn Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Witam, zakupiłem sobie pamięci OCZ http://www.ocztechnology.com/products/memo...200_ddr2-sodimm z opisu ze strony i naklejki na pamięciach wynikają timingi 4-4-4-8 , natomiast na tych kościach po ich włożeniu do lapka czyta sie 4-4-4-12, w sklepie okazało sie że te wszystkie pamięci z tej serii mają inne timingi niz mieć powinny. Możliwe, że dystrybutor robi przekręty i na zwykłe kości nakleja podrobione naklejki czy coś ? w sklepie zaniemówili, mają dzwonić do dystrybutora sie dowiedzieć o co biega. W dodatku brak numeru seryjnego na kościach i w diagnostyce na sofcie. Co sądzicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 spd jest tak zakodowane, zeby pamieci ruszyly na 1,8V na mobasach i zebys mogl sobie przestawic pozniej w biosie na tyle ile masz w specyfikacji. cruciale AE w SPD maja AFAIR 5-3-3-x zmiast 3-3-3-x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) w nowych kompach w biosie niema jak przestawić timingów, mam laptopa, tu bios ograniczony, są jakieś programy żebym z windowsa przestawił na stałe ? na procku C2D Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Tak, można na stałe. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=241281&hl=OCZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 ten program jest nie dopracowany i nieobsługuje wszytskich pamięci, w tym moich, chyba ze pliku do załadowania trzeba ściągnąć niewiem z kąd , a inne rogramy darmowe do zmiany spd na intelu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulgor Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Różnica pomiędzy 4-4-4-8 a 4-4-4-12 będzie realnie wynosiła jakieś 0,1% wydajności. Twój procesor to C2D, więc tu najważniejsze jest taktowanie ( w przeciwieństwie do platform AMD). Może jedynie w benchmarkach lub w WinRar zauważysz jakieś minimalne różnice wydajności, rzędu ułamków procentów. Ja bym w ogóle się nie przejmował tak minimalną różnicą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 zapłaciłem za 4-4-4-8 348zł dostałem 4-4-4-12, tzn teraz, że zapłaciłem więcej niż powinienem? w sklepie mogą mi kase zwrócić ale po co jak i tak chce 2x1gb tyle ze taki za jakiego zapałciłem, a benchmarki przy tym na pewno coś dadzą a o co sie rozchodzi, jeżeli nie widać róznicy to mogłem kupić zwykłe 2x1gb za niecałe 300zł..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 dramatyzujesz strasznie, ten timing ma tak znikomy wplyw na wydajnosc ze szkoda gadac. A co z reszta sub-timingow? tez bedziesz sprawdzal czy sa zgodne z tym co producent podaje? Jak chcesz to na stale zmienic to MemSeta sciagnij, ustaw sobie to upragnione 8 i daj Save. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 wiesz no jakbym wiedział ze to znikome to bym nie zapąłcił 346zł tylko z 280, a tak dopłaciłem za powietrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Doplaciles za marke OCZta :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) DZIAŁA, i mamy 4-4-4-8 THX WIELKIE, czyli kasa na marne nie poszła ^^ Ogólnie to moje pierwsze ddr2 w zyciu..... i sie poznaje dopiero O_o nie ma to jak przesiadka z amd w dodatku, trzeba sie rpzestawić Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 płyta może blokować odczyt, sprawdź pamięci na płycie obsługującej, jak to samo wysłać na serwis żeby sprawdzili bo sprzedany towar nie zgodny z opisem ale bez żadnego opieprzania sklepu narazie. I niech wydrukują i pokażą jak im sie wyświetla na poprawnym sprzęcie, jak źle to wymienić. Warto na stronie producenta zobaczyć te pamiątki i ich opis ale najpierw mobo i sprawdź tez everestem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 DZIAŁA, i mamy 4-4-4-8 THX WIELKIE, czyli kasa na marne nie poszła ^^ Jakbys kupil te za 240 to na 8 tez by chodzilo, albo i nawet na 4-4-4-1. witam, kupilem pamieci ocz 2x1GB 800MHz Platinum wlozylem je, odpalilem cpu-z i pamieci sa rozpoznane jako OCZ26671024V oraz ze max przepustowosc to 5300 czyli cos nie tak bo ja kupilem 800 i tak jest napisane na naklejce na radiatorze..tylko ze jeszcze jestem na plycie ktora max obsluguje 667 ale przeceiz przez to program zle by ich nie rozpoznal... czy powinienem reklamowac pamieci? Najpierw ustaw je w biosie na 800MHz, a potem dramatyzuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 dopłaciłem tez za marke, ale jeszcze bede sie nimi bawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 kupiłeś 800 i masz 800, so ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...