AlienMks Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Cześć wiele razy zadawałem pytanie odnośnie zakupu karty graficznej. Czytają forum zawęziłem grono wyboru do 4 kart. Którą wybrać ? Radeon x1950GT 369 zł Geforce 7900GS 377 zł Geforce 8600GT za 353 zł Radeon X2600 PRO SONIC za 298 zł Interesuje mnie gra na wysokich i średnich detalach w gry współczesne i te które wyjdą w przyszłości. Nie oszukujmy się obecne modele kart obsługujące dx10 w grach w tym standardzie które zadomowią się na polskim rynku na dobre będą po prostu słabe. Więc którą kartę opłaca się teraz najbardziej kupić ? Która z nich poradzi sobie z dzisiejszymi i przyszłymi gram na dx9 ? Na której najmniej stracę ? Proszę pomóżcie mi podjąć decyzję, gdyż następna karta to będzie pewnie Geforce serii 9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Imo 8600gt , ale sonic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Może część osób się ze mną nie zgodzi, ale ja brałbym Palita 8600gt Sonic+ . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Proszę piszcie dlaczego itp. A nie tylko 8600GT i dziękuje. Coś może się wypowiecie dlaczego wybrać tą a nie inną ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) Ktos w jednym temacie dzisiaj swietnie zwrocil uwage na to, ze najczesciej 8600GT polecaja osoby, ktore go nie maja ;) http://www.allegro.pl/item228307538_asus_r...ar_okazja_.html - Zastanawialem sie miedzy 7900GS, a X1950PRO, az w koncu nadazyla sie okazja i sie skusilem na Radzia ;) Sa to bardzo porownywalne karty z lekkim wskazaniem na Radzia. Czyli ktora wziac ? A no ta ktora znajdziesz taniej. Moje zdanie jest krotkie, albo 7900GS, albo X1950PRO, stare dobre karty. Te 8600 to bym sobie darowal. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=216826&st=0 - tu masz swietnie pokazane wykresy. Te GTS mozesz traktowac jako ostro wykreconego Palita GT, ale na nim pamieci na tyle w zyciu nie pojda. No a Radzio pracuje na standardzie :) EDIT: http://www.tuneupc.bnx.pl/news.php - poczytaj sobie ten tescik. Radzio XT dzielnie walczy z 8600GT w SLI. X1950PRO jest troche wolniejszy od XT, ale bedziesz mial maly poglad na sprawe :) Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Ale inna osoba napisala tez, ze pomimo ze nie maja to na nim grali. :| @AlienMks Widzisz. Kazdy poleca to co mu najbardziej pasuje :) 8600gt jest lepsza od 7900gs. Zajrzyj do tematu o 8600gt to w pierwszym poscie na dole masz porownania wydajnosci w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 X1950PRO jest mniej wydajny od X1950XT przez niższe takty i mniej shaderów. X1950 pro ma 36, a X1950XT ma 48. A to jużspora różnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Widzisz. Kazdy poleca to co mu najbardziej pasuje :) 8600gt jest lepsza od 7900gs. Dokładnie , jak widzisz każdy poleca co mu pasuje :mur: Zajrzyj do tematu o 8600gt to w pierwszym poscie na dole masz porownania wydajnosci w grach.Te porównania to sobie mozna w d... wsadzić Porządny test , z duża ilościa gier jest na egiełdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Dobra nie bede skie klocic bo tacy jak ty sie nigdy nie przekonaja. :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Dobra nie bede skie klocic bo tacy jak ty sie nigdy nie przekonaja. :|Dobrze wiesz , że nie można jednoznacznie powiedzieć ,ze lepsze jest 8600gt czy 7900gs. Było już o tym ze 100 razy ,że wszystko zależy od gier, w jednych wygrywa 7900 w innych 8600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Jeśli miał bym wybierać z tych 4 kart dostępnych w 1 poście (TYLKO I WYŁACZNIE Z NICH), to mimo że jestem zwolennikiem nowszego 8600, wybrał bym gf7900. bo jest z tych kart najlepszy (szyna 256bit!,a reszta parametrów porównywalna). Jeśli doszedł by gf8600gt SONIC'a wybrał bym właśnie jego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Jeśli miał bym wybierać z tych 4 kart dostępnych w 1 poście (TYLKO I WYŁACZNIE Z NICH), to mimo że jestem zwolennikiem nowszego 8600, wybrał bym gf7900. bo jest z tych kart najlepszy (szyna 256bit!,a reszta parametrów porównywalna). Jeśli doszedł by gf8600gt SONIC'a wybrał bym właśnie jego :) Widac ze nizbyt sie orientujesz. Szyba 256 bit + stara technologia = szyna 128 bit + nowa. Do tego najsmieszniejsze jest to, ze 8600gt jest gorszy od 7900gs, ale juz Sonic jest lepszy. :] Przeciez Sonic ma tylko lekko takty podniesione. A to nie jest jego glowna zaleta. Jego plusy to fabryczne wieksze chlodzenie, i jeszcze mozliwosc oc, co przy 8600gt nie zbyt sie teraz sprawdza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Jego plusy to fabryczne wieksze chlodzenie, i jeszcze mozliwosc oc, co przy 8600gt nie zbyt sie teraz sprawdza ;)Jego minusy to nalepka gwarancyja więc o zmianie chłodzenia mozesz zapomniec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Dlatego lepiej brac sonic lub sonic+ bo maja w standardzie lepsze chlodzenie, zreszta jak sie postara czlowiek to nie zerwie plomby :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) Jego minusy to nalepka gwarancyja więc o zmianie chłodzenia mozesz zapomniec Nie zgodze sie z tym. Ja zmienilem w swoim sonicu paste "warmlaboratory solid n00b" na cos normalnego i oczywiscie w tym celu musialem zdjac chlodzenie, a po calej operacji nalepka dalej jest na swoim miejscu i wyglada jakby nie byla ruszana. Wystarczy nozyk do tapet i minuta czasu. :) Wszystkie te karty sa porownywalne, ale ja wzialbym 8600gt z dwoch powodow. 1. Jest najtanszy 2. W banalny sposob mozna zrobic v-mody. (potrzeba miernika napiec i olowka) i wtedy zakup sonica mija sie z celem. Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...