Skocz do zawartości
AlienMks

Pojedynek Kart Do 400 Zł ! Pci-ex Dx9 Vs Dx10 !

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wiele razy zadawałem pytanie odnośnie zakupu karty graficznej. Czytają forum zawęziłem grono wyboru do 4 kart. Którą wybrać ?

Radeon x1950GT 369 zł

Geforce 7900GS 377 zł

Geforce 8600GT za 353 zł

Radeon X2600 PRO SONIC za 298 zł

Interesuje mnie gra na wysokich i średnich detalach w gry współczesne i te które wyjdą w przyszłości.

Nie oszukujmy się obecne modele kart obsługujące dx10 w grach w tym standardzie które zadomowią się na polskim rynku na dobre będą po prostu słabe. Więc którą kartę opłaca się teraz najbardziej kupić ? Która z nich poradzi sobie z dzisiejszymi i przyszłymi gram na dx9 ? Na której najmniej stracę ? Proszę pomóżcie mi podjąć decyzję, gdyż następna karta to będzie pewnie Geforce serii 9.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos w jednym temacie dzisiaj swietnie zwrocil uwage na to, ze najczesciej 8600GT polecaja osoby, ktore go nie maja ;)

http://www.allegro.pl/item228307538_asus_r...ar_okazja_.html - Zastanawialem sie miedzy 7900GS, a X1950PRO, az w koncu nadazyla sie okazja i sie skusilem na Radzia ;) Sa to bardzo porownywalne karty z lekkim wskazaniem na Radzia. Czyli ktora wziac ? A no ta ktora znajdziesz taniej. Moje zdanie jest krotkie, albo 7900GS, albo X1950PRO, stare dobre karty. Te 8600 to bym sobie darowal.

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=216826&st=0 - tu masz swietnie pokazane wykresy. Te GTS mozesz traktowac jako ostro wykreconego Palita GT, ale na nim pamieci na tyle w zyciu nie pojda. No a Radzio pracuje na standardzie :)

EDIT:

http://www.tuneupc.bnx.pl/news.php - poczytaj sobie ten tescik. Radzio XT dzielnie walczy z 8600GT w SLI. X1950PRO jest troche wolniejszy od XT, ale bedziesz mial maly poglad na sprawe :)

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale inna osoba napisala tez, ze pomimo ze nie maja to na nim grali. :|

@AlienMks

Widzisz. Kazdy poleca to co mu najbardziej pasuje :)

8600gt jest lepsza od 7900gs. Zajrzyj do tematu o 8600gt to w pierwszym poscie na dole masz porownania wydajnosci w grach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz. Kazdy poleca to co mu najbardziej pasuje :)

8600gt jest lepsza od 7900gs.

Dokładnie , jak widzisz każdy poleca co mu pasuje :mur:

Zajrzyj do tematu o 8600gt to w pierwszym poscie na dole masz porownania wydajnosci w grach.

Te porównania to sobie mozna w d... wsadzić

Porządny test , z duża ilościa gier jest na egiełdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli miał bym wybierać z tych 4 kart dostępnych w 1 poście (TYLKO I WYŁACZNIE Z NICH), to mimo że jestem zwolennikiem nowszego 8600, wybrał bym gf7900. bo jest z tych kart najlepszy (szyna 256bit!,a reszta parametrów porównywalna).

Jeśli doszedł by gf8600gt SONIC'a wybrał bym właśnie jego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli miał bym wybierać z tych 4 kart dostępnych w 1 poście (TYLKO I WYŁACZNIE Z NICH), to mimo że jestem zwolennikiem nowszego 8600, wybrał bym gf7900. bo jest z tych kart najlepszy (szyna 256bit!,a reszta parametrów porównywalna).

Jeśli doszedł by gf8600gt SONIC'a wybrał bym właśnie jego :)

Widac ze nizbyt sie orientujesz. Szyba 256 bit + stara technologia = szyna 128 bit + nowa.

Do tego najsmieszniejsze jest to, ze 8600gt jest gorszy od 7900gs, ale juz Sonic jest lepszy. :] Przeciez Sonic ma tylko lekko takty podniesione. A to nie jest jego glowna zaleta. Jego plusy to fabryczne wieksze chlodzenie, i jeszcze mozliwosc oc, co przy 8600gt nie zbyt sie teraz sprawdza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jego minusy to nalepka gwarancyja więc o zmianie chłodzenia mozesz zapomniec

Nie zgodze sie z tym. Ja zmienilem w swoim sonicu paste "warmlaboratory solid n00b" na cos normalnego i oczywiscie w tym celu musialem zdjac chlodzenie, a po calej operacji nalepka dalej jest na swoim miejscu i wyglada jakby nie byla ruszana. Wystarczy nozyk do tapet i minuta czasu. :)

Wszystkie te karty sa porownywalne, ale ja wzialbym 8600gt z dwoch powodow.

1. Jest najtanszy

2. W banalny sposob mozna zrobic v-mody. (potrzeba miernika napiec i olowka) i wtedy zakup sonica mija sie z celem.

Edytowane przez Sysak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi