Skocz do zawartości
Buziak

Toshiba Satellite A205 S4797

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie mam problem do lapka dolaczona jest Vista a z kumplem zdecydowalismy, ze wrzucimy mu XP. I jest pare rzeczy w menadzerze urzadzen do ktorych nie wiemy gdzie znalesc stery i cos to moze byc. To lista tych rzeczy:

kontroler magazynu masowego

kontroler magistrali zarzadzania systemu

modem device on high definition audio bus

Jesli ktos wie gdzie dorwac do tych podzespolow stery prosil bym o pomoc. Domyslam sie, ze pierwsze to czytnik kart, ale niewiem skad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> sterowniki do tego. Z gory dziekuje za pomoc.

Edytowane przez Buziak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

STEROWNIKI google.pl nie gryzie

pozdro

Wiadomo, że nie gryzie ale po co to napisaleś skoro nie ma tam sterowników do tego czego potrzebuje Buziak. Ja mam ten sam problem muze,grafe,wi-fi,lana zainstalowalem bez problemu pod XP ale czytnik kart i klawisze dodatkowe z klawiatury nie działają. Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo, że nie gryzie ale po co to napisaleś skoro nie ma tam sterowników do tego czego potrzebuje Buziak. Ja mam ten sam problem muze,grafe,wi-fi,lana zainstalowalem bez problemu pod XP ale czytnik kart i klawisze dodatkowe z klawiatury nie działają. Proszę o pomoc.

A po jakiego grzyba zainwestowałes kase na kompa z vistą skoro chcesz miec na nim xpka i to jeszcze pewnie pirata ??

Nie rozumiem ludzi którzy tak robią. Trzeba było kupic takiego który ma xp!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie umiesz pomoc to nie pisz. Prezentu sie nie wybiera. Cos jeszcze madrego chcesz napisac nie wnosząc nic do tematu ?

Spróbuj poszukać na tym forum http://www.overclockers.cl/foros/index.php...entry1061275450

Jeśli po dłuższym czasie poszukiwania zakończą się fiaskiem ... pozostaje Ci zostać przy wiście .... a tak w ogóle to fajny system po dłuższym czasie uzytkowania ( 2 tyg ) spodobał mi sie i już został :)

Pozdrawiam

Edytowane przez dazon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja proponuje zairzeć na stronę Toshiby. W centrum pobierania wpisz model laptopa i sciagnij wszystkie dostepne nowe sterowniki pod XP.

Mniemam, że:

kontroler magazynu masowego = gniazdo kart; (to napewno)

kontroler magistrali zarzadzania systemu = pojecia nie mam

modem device on high definition audio bus = coś związane z kartą muzyczną.

Co do kart pamięci, to możesz spróbować stery od innego modelu.

Podobnie spróbuj z kartą dźwiękową.

BTW rozumiem, ze Vista byla od Toshiby, na dysku C:/ po instalacji systemu, Toshiba tworzy folder ze sterownikami, swoimi programami. Spróbuj może odnaleźć sterownik z Visty i zainstaluj go. Nie bić jeśli się mylę :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi