MeHow Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Witam, potrzebuje mala przegladarke pod linuxa, ktora posiada statyczny build. Koniecznie musi umozliwiac obsluge javy (applety). Odpada opera. Jesli nie istnieje mala, poprosze normalna, ale koniecznie musi miec wszystko wbudowane w siebie, zeby nie musiec spelniac zadnych zlozonych zaleznosci. Wydaje mi sie istotnym, aby wytlumaczyc sie z moich wymagan. Przegladarka ta musi dzialac na bardzo malym linuksie, ktory nie ma wielu rzeczy, a zabawa kompletowanie wymaganych bibliotek mija sie z celem. Dziekuje za uwage i prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Napisz co masz w tej dystrybucji ;) Może links2?? Ma gui, jest chyba dość mały, ale strony renderuje koszmarnie ;) Napewno nie będą tak ładne jak pod firefoxem :] Niewiem też jak jest z javą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Bez przesady, to nie musi byc cos az tak malego. Moze byc wielkosciowo jak Opera, tylko cos innego i statycznie. Wydaje mi sie, ze links2 nie bedzie obslugiwac javy, a to jest warunek konieczny - obsluga appletow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 no to chyba firefox ;) jave musisz doinstalować osobno. Chyba nie ma przeglądarki, która miałaby ją wbudowaną. Ewentualnie konqueror, ale on ma więcej zależności, wiec w sumie wyjdzie wiecej. Jaką masz dystrybucje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) Dystrybucja to SliTaz. Przegladarka ma byc statyczna. Jesli potrafisz zbudowac statycznego firefoxa, to podziekuje i cmokne w ucho :). --- linia ciecia --- zeby byla jasnosc, nie chodzi mi o wbudowana jave, zle sie wyrazilem, lecz o mozliwosc jej podlaczenia. :) Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez MeHow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 dillo? lekka przegladarka oparta na gecko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reborn_p Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Właśnie szukał bym czegoś opartego na Gecko... Wydaje mi się, że trochę takich browserów popowstawało. Nie wiadomo tylko jak tu wygląda obsługa Javy - ale nie powinno być problemu :) Może sam napisz coś opartego na Gecko...? ^^' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Tu nie chodzi o brak umiejętności, lecz czasu. Dillo z tego co wiem nie obsługuje javy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Fakt, Dillo nie obsługuje Javy. Moja wiedza jest bardzo ograniczona, ale może spróbuj Kazehakase? Nazwa egzotyczna, ale na pierwszy rzut oka wygląda ciekawie. Lekka i szybka, Jave ma, silnik gecko, napisana w GTK+, Gnome'a nie potrzebuje. Może się nada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 a tak w ogole to po co Ci statyczny builid? jak wyjdzie update biblioteki to od nowa kompilowac musisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Chodzi o to, ze w systemie praktycznie nie ma zadnych bibliotek, a nie mam zamiaru spedzic paru dni na spelnianiu zaleznosci. Zwracam uwage na egzotyke dystrybucji. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...