Payti Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) Na początku września ma trafić do sprzedaży nowa płyta Gigabyte GA-X38T-DQ6 i Gigabyte GA-X38-DQ6 - model ten bazuje na chipsecie Intel X38 Express i przeznaczony jest dla procesorów Intela w wersji LGA 775 z FSB do 1333 MHz. Ponadto płyta ta obsługuje wyłącznie pamięci DDR3 do 1600 włącznie (Gigabyte GA-X38T-DQ6) zaś Gigabyte GA-X38-DQ6 wyłącznie DDR2. Do dyspozycji są dwa sloty PCI-Express ze wsparciem dla CrossFire, trzy PCI-E x1, dwa PCI, sześć portów Serial-ATA II, jeden ATA 100, karta sieciowa GigabitEthernet, układ HD Audio oraz porty FireWire i USB 2.0. Płyty GIGABYTE GA-X38T-DQ6 oraz GA-X38-DQ6 obsługują najnowsze wielordzeniowe procesory Intel wyprodukowane w technologii 45nm - Penryn. Tak płytki GA-X38T-DQ6 i GA-X38-DQ6 różniące się tylko obsługą odpowiednio DDR3 i DDR2 mają się prezentować: GA-X38T-DQ6 GA-X38-DQ6 I trochę nowych fotek: Pierwsze testy GA-X38-DQ6: Tutaj Płyta również w komputroniku za 875zł: link Zapraszam do zamieszczania nowych info i opinii na temat tej serii płyt i ich mozliwości OC. pozdrawiam, Edytowane 19 Września 2007 przez Payti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Ale strefa zasilania.... 12 faz? Ciekawe tylko czy to będzie mocne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 czy te uklady zasilania to cyfrowe ? (tak jak w abicie Ab9 Quad) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 czy te uklady zasilania to cyfrowe ? (tak jak w abicie Ab9 Quad) Nie mogłeś po prostu spojrzeć na fotkę i zobaczyć, że strefa zasilania jest "normalna"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Znalazłem coś ciekawego. Nie wiem kogo będzie stać na te płyty: http://geizhals.at/deutschland/a275853.html Cena w przeliczeniu na polską walutę to ~1062 zł + oczywiście opłaty dodatkowe, a to będzie ~1200zł. Śmiech na sali. No i to będzie tańszy chipset, bo X38, a jeszcze wyjdzie droższy X48. Zostawiam to bez komentarza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 275 funtow? W Komputroniku EVGA Black Pearl jest za 1950 zl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) 275 ojro cena tego gigabyte'a, ale zdaje mi się, że stajnia zielonych coś dobrego pokaże, bo płytki na am2+ będą kosztować od 100$, a procka kupimy już Phenom Agena X4, w porównianiu do X38 i procka jakiegoś e6550. Pozdrawiam. ***UPDATE*** Polecam i nie polecam zarazem:P http://www.overclockers.co.uk/showproduct....&subcat=946 Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez MeoPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Znalazłem pierwsze testy GA-X38-DQ6: Test I trochę fotek wrzucę: Prosiłbym o podmienienie fotek na pierwszej stronie tymi wyżej oraz linku do testu. Ogólnie widać, że X38 nie jest stworzony dla DDR2, bo z DDR3 napewno jest kop. Płyta również w komputroniku za 875zł:link Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 (edytowane) Płyta zaczyna być ogólnodostępna w Polsce np. w Sirius.pl -> http://www.sirius.pl/komputery/pub_newsWie..._Intel_X38.html Ceny średnie ;) GigaByte GA-X38-DQ6 - 837 zł GigaByte GA-X38T-DQ6 - 965 zł Ciekawe jak z wydajnością w rzeczywistości ;) Pozdrawiam, Edytowane 3 Października 2007 przez Payti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) Pierwszy kot w postaci 4GHz "od kopa" poszedl za plot. http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=250880 Dzielniki mem na szybko testowane, to 4:5 i 5:6 - oba dzialaja dobrze. Wrazenie na poczatek znacznie lepsze niz po spotkaniu z flagowym produktem GB DQ6 na P35. Opcje do zmiany napiec dzialaja :) Na P35-DQ6, gdy smigala z jednym z dostepnych do niej biosow, opcje te byly od parady, tutaj jest ok. ps. to chyba jeden z moich ostatnich testow "czegos" na Intelu. Firma ta mnie zdenerwowala troche dnia dzisiejszego, mianowicie proponujac mi za mojego zmarlego E6700, nowy cudowny procesor jakim jest E6750. edit : 500MHz x 8/mem 1:1 Edytowane 5 Października 2007 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Bump :lol2: 500MHz FSB poszlo jak z platka, ale na 510MHz sciana taka, ze hej :mur: Jest nowy bios, wiec trza sprawdzic na nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Wydaje się, że i tak nie jest tak najgorzej z tą mobo ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Firma ta mnie zdenerwowala troche dnia dzisiejszego, mianowicie proponujac mi za mojego zmarlego E6700, nowy cudowny procesor jakim jest E6750. Chyba raczej dystrybutor a nie Intel ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Chyba raczej dystrybutor a nie Intel ?Powiedziano nam, że proce oddawane na gware do sklepu idą przez dystrybutora bezpośrednio do intela i on decyduje o wymianie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 a czego sie spodziewaliscie?przeciez wiadomo ze zawsze szary uzytkownik zostanie [ciach!]ny bez mydla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 (edytowane) Chyba raczej dystrybutor a nie Intel ?O widzisz Piter ;) Pracujesz w sklepie to zapytam i Ciebie : CPU idzie do sklepu gdzie byl kupiony, nastepnie dalej do kogos od kogo sklep go kupil i na koniec do Intela ? Takie wiesci ja mam od serwisanta jednej z hurtowni. Jakies inne pogladay na ten temat ? Chetnie poczytam. ;) edit: szare to sa myszy a nie uzytkownicy. Edytowane 6 Października 2007 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 O widzisz Piter ;) Pracujesz w sklepie to zapytam i Ciebie : CPU idzie do sklepu gdzie byl kupiony, nastepnie dalej do kogos od kogo sklep go kupil i na koniec do Intela ? Takie wiesci ja mam od serwisanta jednej z hurtowni. Te wiesci sa poprawne i tyczy sie to takze graf , mobasow. Kupujesz w sklepie , ten od dystrybutora. Zepsuje Ci sie cos? Oddajesz do sklepu i ten albo oddaje sam do serwisu glownego danego producenta , albo odsyla do dystrybutora , a dopiero ten sam majac cale RMA zamyka je i wypycha towar. Serwis dostaje i koncza sie dalsze etapy posrednikow posrednika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 No wlasnie ;) Tu jest pies pogrzebany. A mobo jest ciulata, max FSB 510, nie lubi zimna i srednio lubi duze napiecia na ramie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 No wlasnie ;) Tu jest pies pogrzebany. A mobo jest ciulata, max FSB 510, nie lubi zimna i srednio lubi duze napiecia na ramie. Nic się nie poprawili wobec tego. P35-DQ6 prezentuje podobne możliwosci - bez rewelacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Bios nowy z tego co czytalem dal wiecej FSB... kolo mial 478, a po zmianie 550... DEVILEK - testowales ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Bios nowy z tego co czytalem dal wiecej FSB... kolo mial 478, a po zmianie 550... DEVILEK - testowales ? Bios dal nowe opcje, ktore nic nie daly, wzgledem FSB i pogorszyla sie wydajnosc. Identycznie mial OBR, sciana na 510 i nic wiecej nie pomagalo, a ten sam CPU na P35/AsusX38 smiga po ~600MHz FSB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 a mam pytanie testowal ktos juz asusa P5E bo jest tanszy a moze byc np lepszy od tego gigashitu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Na pierwszy ogień, trzeba gigusia rozebrać: GB: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Chipset: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Sekcja zasilania: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Termoprzewodzenie by GB :mur: : » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Panel I/O: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Rob zdjecia w jakos normalnie :lol: Szczegolnie ostatnie. ps. pokaz cudownego CrazyCool, ktory powedrowal do pudelka zanim mobo zostala wlaczona. Asusa P5KE, bede miec wkrotce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Po cholere intel zalozyl ta czapeczke na x38? Przeciez to nie ma zadnych zalet. Oo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Mam płytę od wczoraj i od razu klops po wgraniu nowego BIOSu, płyta nie chciała wstać dopiero wyciągnięcie bateryjki pomogło :D i na razie jakoś działa. Dzisiaj dopiero zobaczę czym mnie jeszcze zaskoczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Jutro testy Maximusa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Mam pytanie, czy ktoś z posiadających mógłby sprawdzić, czy płyta ma gniazdo na wpięcie zewnętrznych (na śledziu) portow COM (RS232)? Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loon Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Czesc, chodzi komus ta mobo ?? Zastamawiam sie na zmiana oraz tym czy pojdzie z takim zestawem jak w sigu ? Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Czesc, chodzi komus ta mobo ?? Zastamawiam sie na zmiana oraz tym czy pojdzie z takim zestawem jak w sigu ? Pozdro. Kup lepiej Asusa P5E. Mam pytanie, czy ktoś z posiadających mógłby sprawdzić, czy płyta ma gniazdo na wpięcie zewnętrznych (na śledziu) portow COM (RS232)? Pozdrawiam, Tak ma gniazdo na wpiecie sledzia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...