chari Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) Otóż dziś przyszedł do mnie nowy sprzęt z apollo, już złożony: E6750 2.66GHz 4MB MSI P35 Neo2-FR DDR2 2x1GB PC5300 667MHz Goodram Winfast TV2000 XP Expert Amacrox Warrior 400W AX450-PNF Do tego dorzuciłem ze swojego poprzedniego komputera: ATI RX800XL Audigy ZS Samsung SATA 250GB DVD-RW NEC Od początku dziwnie się zaczęło. Po włączeniu wszystko ruszyło, ale za chwilę zatrzymało się. Po jakichs 3 sekundach wszystko zaczęło dalej działać(zapaliły się diody, wiatraki zaczęły się kręcić) tak jak na samym początku. Zabrałem się za instalowanie XP'ka. Po załadowaniu skladników przez instalator pojawił się bład: I teraz mam dwa pytania: 1. Co powoduje błąd? 2. Dlaczego komp tak się dziwnie włącza? Bo nie wydaje mi się żeby to było normalne. EDIT: Wyczytałem, że ten błąd może być spowodowany tym, że instaluję XP bez SP2. Czy to prawda, jeszcze nie wiem. Nie mam XP z zintegrowanym SP2. Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez chari Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonoj Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Spróbuj wyjąć kartę telewizyjną i zacząć od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 ....... I teraz mam dwa pytania: 1. Co powoduje błąd? 2. Dlaczego komp tak się dziwnie włącza? Bo nie wydaje mi się żeby to było normalne. EDIT: Wyczytałem, że ten błąd może być spowodowany tym, że instaluję XP bez SP2. Czy to prawda, jeszcze nie wiem. Nie mam XP z zintegrowanym SP2. 1. Właśnie potrzebujesz XP zintegrowany z SP2. Integrację możesz zrobić za pomocą nLite na przykład. 2. To się zdarza na P35, ale najpierw wejdź do biosu, poustawiaj wszystko i zapisz, zobacz czy dalej tak będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Takie włączanie się jest normalne na P35 i nie masz co sie martwic, ccmos był ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Konrado- Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Miałem podobne problemy po złożeniu swojego kompa.. -Xp-sp1 tez da się instalować nie musi być z sp-2 sam sprawdzałem. -Podwójny start na p35 no norma-musiesz sie przyzwyczaić. -Wejdź do biosu i luknij na napięcia na procka i ramy -Procka żebyś miał na 1.3v (jeśli nie podkręcasz) -Ram -luknij w necie na jakim zasilaniu on działa i takie ustaw w biosie. U mnie bios ustwił v na ramy na 1.9v a te chodzą fabrycznie na 2.1-2.2v i miałem też blue screeny itd.Zmieniłem na 2.1 (przed oc) i komp "zaskoczył" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chari Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) Zainstalowałem WIN XP SP2 i jest ok. Tzn. prawie ok, bo kiedy chcę zainstalowac sterowniki do Winfasta to wyskakuje mi taki błąd: Not supported! - ;;2600.xpsp_sp2_rtm.040803-2158 Co zrobic żeby zainstalowac tuner? Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez chari Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...