Payti Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) Foxconn zapowiedział także swój model płytki na Intel X38, Socket775 - ma się ona nazywać Foxconn X38A. W jej specyfikacji technicznej można odnaleźć ciekawą wskazówkę: '3* PCIe x16 with ATI CrossFire technology and Foxconn Multi-Graphics support for NVIDIA and ATI dual graphic card setup'. Jak widać, Foxconn nic nie wspomina o technologii SLi. Wszystko teraz zależy od tego, czy NVIDIA zechce udzielić licencji po swoich nieudanych próbach przedostania się na rynek udziałów Intela z chipsetami nForce 680i oraz 650i Tak oto to cudeńko ma wyglądać i możę będzie to hit ze względu na : Zapraszam do dyskusji o płycie, jej możliwościach OC i ustawieniach biosu. Ciekawe jaka będzie cena w stosunku do konkurentów na X38. pozdrawiam, Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez Payti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukash231 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Kiedy płyty na X38 bedą do kupienia w polsce? Mam już cały sprzet oprócz płyty głównej miałem zamawiać w tym tygodniu i już nie wiem co robić? Jeśli tydzień-dwa to może wart zaczekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) No no - na oko wyglada jak wypasione MSI :D System HP ciekawy, przyciski reset i power, rozlozenie elementow tez moze byc ... jaka cena sugerowana i kiedy debiut? Moze ja sobie sprawie jak ladne oc zagwarantuje. Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Podobno od września 2007 mają zacząć się pojawiać na rynku ogólnie płyty na X38. Gdzieś czytałem, że 23 września Intel oficjalnie zaprezentuje X38. pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Premiera chipsetu X38 23 września, natomiast płyty wychodzą z taśm produkcyjnych na początku września. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeast Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 gdzie moge znalesc jakies wiarygodne info na temat roznic pomiedzy x38 i p35/korzysci plynacych z chipsetu x38? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zaktualizowałem i dodałem kilka fotek. Płytka z obsługą nVidia i ATI zapowiada się naprawdę świetnie. Dodatkowo ma mieć obsługę memrków 2 x DDR2 i 4 x DDR3 (nie wiem czy wspólnie, sadze że nie). pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Dodatkowo ma mieć obsługę memrków 2 x DDR2 i 4 x DDR3 (nie wiem czy wspólnie, sadze że nie).2xDDR2 czyli tylko 2 sloty obslugujace te pamieci? Eeeee jeżeli tak to olewam tego Foxconna bo chciałem wyposarzyc się w 4x1GB DDR2 .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zawsze możesz kupić 2 x 2GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 2x2GB jest niestety drozsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 2x2GB jest niestety drozsze.Dokładnie Równie dobrze mogę stwierdzić - kupie inna plyte - bo wymiana mem pod mobo mi sie nie kalkuluje szczegolnie 2x2gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Ja znowu stwierdzam, że warto mieć bardziej uniwersalną płytę i za jakiś czas przesiąść się na DDR3 ;), ale to już każdy wg swoich upodobań kupuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeast Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 moim zdaniem ddr3 stana sie popularne dopiero w przyszlym roku albo w dopiero w 2009.. ceny sa bardzo wysokie jak na te chwile. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 moim zdaniem ddr3 stana sie popularne dopiero w przyszlym roku albo w dopiero w 2009.. ceny sa bardzo wysokie jak na te chwile. DDR3 staną się popularne jak będą tańsze/niewiele droższe od DDR2. Nic innego nie ma raczej na to wpływu, chyba, że nagle przestaliby produkować dwójki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 (edytowane) Pierwszy test, a płyta jest jednym z pierwszych i pewnie niedopracowanych egzemplarzy. Nie ma wzmianki o SLI niestety, zobaczymy jak płyta wyjdzie oficjalnie. Pozdrawiam. Edytowane 3 Października 2007 przez MeoPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Dokładnie też czekam co Foxconn pokaże ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Ja też, a dlatego że to będzie moja następna płyta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZCSZTK Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Witam , Pierwszy raz na forum :P. I pytanko mam. Kiedy w PL będzie ten Foxconn ? , Bo już nie mogę sie doczekać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Ze specyfikacji z podanego linka wynika ze z obsluga pamieci jest odwrotnie niz w jednym poscie wyzej: 4xDDR2 i 2xDDR3 4 DIMMs, dual-channel, DDR2-1066/800/667, non-ECC, un-buffered memory, 8GiB Max 2 DIMMs, dual-channel, DDR3-1333/1066/800, non-ECC, un-buffered memory, 4GiB Max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 No właśnie mogłaby się pokazać aby zobaczyć co potrafi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Nie wiem czy dobrze myślę, ale mam wrażenie iż dystrybutorzy w Polsce starają się chyba zrobić z Foxconna markę budżetową. Do dzisiaj nie widzimy P35A-S oraz wersji, która obsługuje DDR2 jak i DDR3. Więc z płytką w temacie też tak może być :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Zastanawiam się nad jednym, Czy kupić tą płytę ? Czy czekać na nowy socket, bo intel ma w planach zmianę podstawki. Hmmm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Odświeżę troszkę - czy ktoś posiada ww. płytę? Męczę się właśnie z tym delikwentem, tylko jeden bios, a płyta strzela takimi fochami przy OC, że hej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...