da hool Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Zaktualizowalem biosa w k7vza ver. 3.0 z 3.2b na 3.6a i mi sie strasznie procek zaczał grzać...nawet nie wiem czemu...mam windowsa XP prof. i mi nie schodzi ponizej 40 stopni...a wczesniej miałem 30-35 .....moze mi ktos powie co mam zrobic...moze winde od nowa instalować?? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Jak na mój gust to raczej nie może być wina biosu, chyba ze jakoś magicznie po aktualizacji podniosło ci się napięcie! A tak dla pewności sprawdź czy twój cooler nie nawala (na wszelki wypadek). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 zainstaluj najpierw starego biosa i zobacz czt wroci do normy. moze poprzednie wskazniki byly zbyt optymistyczne i ecs poprawil to nowym biosem i pokazuje teraz bardziej realistycznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 No właśnie , to pewnie przekłamanie biosu. A jak dotykasz radiator łapą to jest różnica jakaś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
da hool Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 no własnie w tym problem ze wtedy radiator był chłodny a teraz gorący :( wentylator jest ok :) w koncu supersilnet :P zaraz zainstaluje starego biosa i zobacze....pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 a czy to nie plyta na kt133(a) ? podobnie jak w abitach kt7(a) swego czasu, w biose zablokowali automagiczne wykonywanie instrukcji HLT przez procka aby podniesc stabilnosc (tak tlumaczyli to panowie z abita), przez co temperatura skoczyla w gore. nie ma to nic wspolnego z napieciami, nie jest tez to zadne przeklamanie biosu panowie fachowcy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
da hool Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 no to jest płyta na kt133 ...wiec to może to byc powodem :( ale lipa heh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parseval Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 wpcredit i mozna to sprawdzic, heh, a nawet wlaczyc ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
da hool Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 ehhh zostałem narazie przy starym biosi i temperatura spadła :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avw Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Witam: Mam ten sam problem z grzejacym się procesorem na ECSie K7VZA ver.3.0. Po aktualizcji Biosu z wersji 3.2b dp 3.7 temperatura procesora wzrosła z 35 do 44C podczas normalnej pracy (nie jest to przekłamanie Biosu bo wentylator na procesorze ma termoregulację i kręci się naprawdę szybko a procesor to tylko Duron 800). Wszystko wskazuje na to że zablokowano instrukcję HTL procesora (po aktualizacji i właczeniu Win pojawił się komunikat że system wykrył nowy sprzęt - chłodzenie ACPI i instaluje dla niego oprogramowanie - w menedżerze urżadzeń nie zauwazyłem żadnego nowego sprzętu...) W jaki sposób właczyć instrukcje HTL dla procesora??? Pozdrawiam: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
da hool Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 heh no dokladnie mam to samo i niewiem jak temu zaradzic narazie niestety musze jechac na starym biosie :/// Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...