NuKeR Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Widze ze uzytkownicy maja problemy z servisem DFI =/ a mialem juz brac te plytke... sa jakies revizje tej plyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 No i nie chce sie wlaczyc,tz.C1 sie swieci i ni chu..dalej-ja pier..tyle czekania na nic,ale sie zagotowalem. No chyba,ze to wina procka,bo mam e8500,ale wczesniej startowala na e8400 od razu-idzie sie zalamac,bo akurat hajsu brak :( Spróbuj wysłać do serwisu poza granicami kraju - do producenta, zazwyczaj oni nie robią takich problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Narazie to ja wyslalem maila do sklepu w ktorym mobo kupilem w niemczech.Bo RMA wygladalo tak,ze ja wyslalem im mobo a oni odeslali do DFI.Zobaczymy co mi odpisza,bo narazie czeski film . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Dlatego mówię, wyślij bezpośrednio do DFI, nie oleją Cię, a sklep pewnie olał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Nie wiem ciezko mi cokolwiek powiedziec,zaczekam co odpisza a pozniej atakuje DFI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Dostalem odpowiedz ze sklepu,ze wyslali mi naprawiona plyte,DFI to potwierdzilo,wiec nie wiem o co chodzi,bo mobo nie tryka. Napisali,ze na 101% byla sprawna,ale ze moge odeslac na ich koszt i sprawdza jeszcze raz,hmm...........co o tym myslicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 sa jakies revizje tej plyty?Roznych rewizji chyba nie ma ALE czesc plyt robionych jest w Chinach a czesc na Tajwanie... Krazyly swego czasu pogloski, ze te drugie niby lepsze (chodzilo o przeklamania w napieciach NB) ALE znowu podobno biosy najnowsze to i tak skorygowaly... wiec kazda dobra :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 No a ja sobie kupilem ta sama plytke od kolesia z pracy wczoraj,jak sie okazalo dostal od brata i nie wie wogole o co w niej chodzi-hahahaha za 120euro sprzedal :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 ja ja dzis tez ja zamowilem =] ciekawe czy bedzie lepsza od mojego maxima =] i jak sie zaprezentuje to moj pierwszy DFI =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mezusj Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 ja ja dzis tez ja zamowilem =] ciekawe czy bedzie lepsza od mojego maxima =] i jak sie zaprezentuje to moj pierwszy DFI =]Mnie też ciekawi bo ja znowu zastanawiam się czy nie zamienić swojej DFI na ASUS RAMPAGE FORMULA INTEL X48 kiedyś miałem do czynienia z Asusem i niestety mnie nie zachwycał zwłaszcza jego brak stabilności napięcia procesora przy OC , aczkolwiek ostatnio nie kręcę lecz kto wie co będzie w przyszłości DFI pod tym względem ma fajną sekcje zasilania , jednak Asus ma te wszystkie bajery związane z oszczędzaniem energii i takie tam fajne duperele a komp chodzi 24/7 to i by się przydało troszkę oszczędności jak nikt go nie używa a tylko się ciągnie coś z neta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 No,ale to cale oszczedzanie energii to pic na wode,przeciez wystarczy,ze w zakladce z cpu masz wlaczone ce1 i proc zwalnia kiedy musi a Asus ma 100 rzeczy do oszczedzania a i tak wszystko sprowadza sie do jednego-takie moje zdanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 (edytowane) Mnie też ciekawi bo ja znowu zastanawiam się czy nie zamienić swojej DFI na ASUS RAMPAGE FORMULA INTEL X48 kiedyś miałem do czynienia z Asusem i niestety mnie nie zachwycał zwłaszcza jego brak stabilności napięcia procesora przy OC , aczkolwiek ostatnio nie kręcę lecz kto wie co będzie w przyszłości DFI pod tym względem ma fajną sekcje zasilania , jednak Asus ma te wszystkie bajery związane z oszczędzaniem energii i takie tam fajne duperele a komp chodzi 24/7 to i by się przydało troszkę oszczędności jak nikt go nie używa a tylko się ciągnie coś z netaJa stałem przed wyborem czy asus i czy DFI miałem asusa P5N- E SLI i vdroop był potworny więc ja sprzedałem a DFI bardzo dobrze trzyma napiecia , więc nie zamieniałbym jej na asusa, co do oszczędzania energi to wszystko jest kwestią procesora a nie płyty. Edytowane 3 Maja 2008 przez mieciop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 (edytowane) Panowie mam spory problem z tą płytą i moimi umiejętnościami więc proszę o pomoc :D Ta płyta zawyża napięcia?? Vcore w biosie mam 1,2 a Smart i Cpu-z pokazują 1,24 (wiem wiem napięcia mierzymy miernikiem). Kolejny problem mam z dzielnikami jak zmienić aby pamięci nie działały 1:1 ?? Mój config to: E8200 Dfi X38 LT 2x2GB Mushkin Redline 8800GTS BQ 650W na 3,6GHZ ustawienia w biosie to: vcore 1,2 pll 1,5 vtt 1.0 vnb 1,35 vdimm 1,9 Problem mam taki gdy w momencie gdy dam na procu 4Ghz (8x500) nie mogę uzyskać stabilności w orthosie. Próbowałem podbijać vcore, vtt, vnb itd ale nic to nie daje :/ Muchy mają standardowo 1000mhz więc nie wiem czym jest to spowodowane. Może złe alphy ustawiłem dla nich?? Z tego co wyczytałem bezpieczne VTT to od 1,04-1,16 na codzień a PLL jakie jest bezpieczne do codziennego użytku?? Edytowane 3 Maja 2008 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 (edytowane) Na DFI nie ma takiego czegos jak pll to raz,dwa,ze jak dajesz fsb 500 to wlasnie podbicie vtt moze Ci bardzo pomoc,ja na Twoim miejscu dalbym 1.2v spokojnie nie martwiac sie o nic,SB mozesz podbic z 1.5 do 1.6v spokojnie-powinno pomoc,tyle,ze nie wiem czy vcore jest wystarczajace a to juz muisz sam rozkminic,bo proc procowi nie rowny ;),no i nie zapominaj o NB ;) Zwiekszaj vtt i vcore Edytowane 4 Maja 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Na Anandtech'u w artykule o X48 ze stajni DFI wklepali tabele GTLi, ktora mi najbardziej pasuje Ustawiac, testowac, meldowac :!: :idea: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Bedzie sprawdzane,dzieki za info ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 (edytowane) ma ktos moze e6600 na tej plycie? =] Edytowane 9 Maja 2008 przez playground Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 JA mam szczęście do servisów nie dość że płyta była po zalaniu to jeszcze mi listek od gniazda wentylatora odpadł i go na kropelkę przykleiłem a płyta została wymieniona na nowa. MAm takie pytanie ponieważ dostałem chyba nowsza rewizje płyty czy wy macie X38 naklejkę czy namalowane na laminacie nie pamietam jak to było w mojej poprzedniej ale wydawało mi sie że było to namalowane a nie naklejka <_< Byłbym tez wdzięczny za podesłanie ustawień Mushkinów red line 2x2Gb na tej płycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 JA mam szczęście do servisów nie dość że płyta była po zalaniu to jeszcze mi listek od gniazda wentylatora odpadł i go na kropelkę przykleiłem a płyta została wymieniona na nowa. MAm takie pytanie ponieważ dostałem chyba nowsza rewizje płyty czy wy macie X38 naklejkę czy namalowane na laminacie nie pamietam jak to było w mojej poprzedniej ale wydawało mi sie że było to namalowane a nie naklejka <_< Byłbym tez wdzięczny za podesłanie ustawień Mushkinów red line 2x2Gb na tej płycie odklejaj te naklejke bo jestem ciekawy co tam widnieje ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 x48? =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) Pod naklejką UWAGA UWAGA znajduje się........................................................ NIc sie nie znajduje laminat i nic więcej żadnego x48, x38 :lol2: :unsure: Ustawiłem kompa na 3,5GHz ale dałem 1,5V na procka , 1,444V NB, 1,64V na SB , VTT 1,4V, DDR@1000 @2V, GTL standard tam ustawia 110 Jakie macie wyniki w Evereście przy 4GB ram? ponieważ ja mam coś cienko przynajmniej porównując z ASUSEM P5W64WS pro gdzie miałem odczyt z pamięci ponad 10k ale w wersji everest 3.5 i czas dostępu 45ns Edytowane 10 Maja 2008 przez HeretyK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 ktorego biosu uzywacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Ja miałem wgrany X38AD314 data 14.03.2008 i taki mam aktualnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) @playground Jade na 3/14 - chyba najmniej sprawia klopotow... Z reszta nie che mi sie sprawdzac juz innych - nie ruszam poki dziala jak nalezy :D @HeretyK Wydajnosc pamieci dla FSB=500 - co prawda 4x1 a nei 2x2 mialem tak: Edytowane 10 Maja 2008 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Ustawiłem kompa na 3,5GHz ale dałem 1,5V na procka , 1,444V NB, 1,64V na SB , VTT 1,4V, DDR@1000 @2V, GTL standard tam ustawia 110 Jakie macie wyniki w Evereście przy 4GB ram? ponieważ ja mam coś cienko przynajmniej porównując z ASUSEM P5W64WS pro gdzie miałem odczyt z pamięci ponad 10k ale w wersji everest 3.5 i czas dostępu 45ns A TRFC, PL i innymi alphami sie bawiłeś? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) pytanie do posiadaczy WC na tej plycie... co macie na NB i SB (jakie bloki)? bo nie bardzo wiem ktore beda pasily. Universalny MCW30 swiftecha nie pasuje na NB =/ kurcze gdzies widzialem wymiary rozstawu otworow ale nie pamietam gdzie... moze ten bedzie pasowal http://www.watercoolinguk.co.uk/catalog/pr...products_id=729 jak sadzicie? Edytowane 10 Maja 2008 przez playground Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Wymiary rozstawu: 31,88 x 53,6 Ja mam przerobionego Frost 2 NB jest opisany w temacie o moim WC link w sigu. Orginalny Frost 2 NB też pasował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) pytanie do posiadaczy WC na tej plycie... co macie na NB i SB (jakie bloki)? bo nie bardzo wiem ktore beda pasily. Universalny MCW30 swiftecha nie pasuje na NB =/ kurcze gdzies widzialem wymiary rozstawu otworow ale nie pamietam gdzie... moze ten bedzie pasowal http://www.watercoolinguk.co.uk/catalog/pr...products_id=729 jak sadzicie? Swiftech MCW30 jak najbardziej pasuje na NB i SB bez zadnego kombinowania - sam uzywam. Edytowane 11 Maja 2008 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 tak ale nie zakrywa calego IHSu na NB =/ chcialbym cos co bedzie zakrywac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 tak ale nie zakrywa calego IHSu na NB =/ chcialbym cos co bedzie zakrywac...A po co ma calego zakrywac, jesli pod IHSem wyglada to tak :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...