DrKleiner Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 @Dimek Jakie wymiary ma blok na mosfety :)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 pytanie do posiadaczy WC na tej plycie... co macie na NB i SB (jakie bloki)? Sb sie tak slabo grzeje,ze blok jest zbyteczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Czy jest jakies bootmenu w tej płycie i ew. jakim przyciskiem je sie wywołuje. W Asusie bylo to F8 w Evga 680i Esc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 tak ale nie zakrywa calego IHSu na NB =/ chcialbym cos co bedzie zakrywac...to kup se enzotecha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Czy jest jakies bootmenu w tej płycie i ew. jakim przyciskiem je sie wywołuje. W Asusie bylo to F8 w Evga 680i Esc. w DFI jest Esc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Jakie napięcia macie na mostkach jeżeli ustawiacie 500FSB? I czy te VTT może zaszkodzić jakoś znacznie procesorowi ja podaje wartości 1,4V . Miałem stabilne 500fsb ram na 1000mhz i procka na 3,5GHz @1,4V na drugi dzien jak zaczarowana nie działa ani 500x7 ani 500x6 napiecia wyższe nic nie dają, nie da sie ustawić FSB nawet na 430 stabilnie. Gdy włacza sie system po pojawieniu sie słoneczka GG od razu zwieszka (kursor zamarza) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 @Dimek Jakie wymiary ma blok na mosfety :)?? Hmmm - nie mierzylem wiec dokladnei nie powiem. Na stronie Producenta widnieje takie info: Grösse gesamt ohne Anschlüsse: 83 x 27 x 13mm (L x B x H ohne Anschlüsse) Gewicht: ~155g Bodenplatte: Reinstkupfer 5mm Zwischenplatte: Reinstkupfer 3mm Oberplatte: Messing 5mm Anschlussgewinde: 1/4´´ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Jakie napięcia macie na mostkach jeżeli ustawiacie 500FSB? I czy te VTT może zaszkodzić jakoś znacznie procesorowi ja podaje wartości 1,4V . Miałem stabilne 500fsb ram na 1000mhz i procka na 3,5GHz @1,4V na drugi dzien jak zaczarowana nie działa ani 500x7 ani 500x6 napiecia wyższe nic nie dają, nie da sie ustawić FSB nawet na 430 stabilnie. Gdy włacza sie system po pojawieniu sie słoneczka GG od razu zwieszka (kursor zamarza) Z tym GG to pewnie wina GG,ja mam czesto niebieski ekran Co do tego,ze jeden dzien wszystko dziala a na drugi nic nie jest stabilne to standart(dlatego zaluje,ze kupilem to mobo,na P35 jest bardziej udanym produktem) Mi sie 2 wlacza zanim sie uruchomi nawet na stand.ustawieniach,do FSB 500 nie musialem nawet zwiekszac SB,ale 1.6v nie zaszkodzi-wiecej nie trzeba,NB 1.4-1.5(zalezy jaki mnoznik proca) a VTT 1.4v dla e8xxx jest juz nie malym napieciem,trzeba pamietac,zeby nie bylo wyzsze niz vcpu-bo wtedy raczej zaszkodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Mam DFI od wczoraj. Narazie dziala ok ale napiecie procka znacznie sie rozni w programach Cpu-z, everest od tego co ustawie w biosie. Np w biosie ustawie 1,32 a w programach testujacych pokazuje 1,36v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Nadal nie wiem gdzie jest pkt.pomiarowy cpu i nie moge znalesc.Sprawdzales inne biosy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 (edytowane) Nadal nie wiem gdzie jest pkt.pomiarowy cpu i nie moge znalesc.Sprawdzales inne biosy??Chyba juz dawalem tego linka - pieknie opisane wszystkie punkty pomiarowe napiec na plytach DFI X38/X48 Na zachete podlinkuje skrina - cos jeszcze niejasne :?: :wink: EDYCJA: Moze ktos ma czas, by FAQ zrobic :?: :) Edytowane 13 Maja 2008 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 FAQ by sie przydal. Wszystkie cewki obmacane wokol socketu u mnie ten punkt do pomiaru vcpu pokazuje totalne bzdury,wiec smialo moge powiedziec,ze nie dziala przynajmniej u mnie :( jestem na 101% pewien,bo juz sprawdzalem przy ostatniej dyskusji odnosnie pkt.pomiarowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 (edytowane) jakie kod macie na wyswietlaczu diagnostycznym po odpaleniu kompa? ja mam FF ? =/ z powyzszego linka wyczytalem ze to cos z NB lub z plyta... opcja reklamacja? =/ Edytowane 13 Maja 2008 przez playground Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 FF jak wchodzi do windy,zawsze tak mialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Miałem kiedyś DFI na s.939 i też miało FF nie przejmuj się ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 (edytowane) Skrot FF oznacza ni mniej ni wiecej, tylko "Fszystko Fporzo" ;) :lol2: Edytowane 13 Maja 2008 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 hehehhehe dobre =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Można powiedzieć też inaczej: "Fully Functional" Sam mam też FF, gorzej jak do tego FF nie chce dojść ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 (edytowane) Dokladnie wtedy mamy problem ;) Powiedzcie jak sie Wam spisuje ten nowy bios w porownaniu do styczniowego i listopadowego?? Edytowane 14 Maja 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 (edytowane) Oficjalne & Beta Sa jeszcze jakies inne :?: Ja jade na 3/14 - lepszy niz 1/11 (juz pisalem w tym temacie w jakim zakresie lepszy) ale wciaz nie idealny :wink: Edytowane 14 Maja 2008 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 (edytowane) Jakie max fsb Wam ta płyta zrobiła na 65nm i 45nm ? Może ktoś się przesiadał z P35-T2R na nią i odczuwa jakieś różnice ? - którą lepiej P35 czy X38. Edytowane 17 Maja 2008 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Jakie max fsb Wam ta płyta zrobiła na 65nm i 45nm ? Może ktoś się przesiadał z P35-T2R na nią i odczuwa jakieś różnice ? - którą lepiej P35 czy X38.Przed X38-T2R mialem P35-T2R - zmeinilem dla draki, ale w sumie zamiana bez sensu w moim przypadku, bo najwiekszej zalety X38/X48 nie wykorzystuje (czyli CrossFire pelna para). P35 troszke wydajniejsza, momo wszystko chyba troszke lepiej podkrecanie szlo i byl/jest zdecydowanie wiekszy wybor biosow niz do X38. Jak mialbym raz jeszcze kupowac, to wzialbym P35. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Ja podobnie wzialbym P35,bo lepiej chodza e8xxx,e6300 polecial na 568x7 a z e8xxx mam problemy od 520Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 (edytowane) ja mam problem znowu z przebiciem sie przez fsb 390 =/ jak podkrece pamieci do 1230 procek nawet 3000 niechce isc... jak podkrece procka do 3500 to pamieci maja problem z nawet z 1000 mgz po zmianie napiec windows sie odpala ale po wyswietleniu tapety zamiera.... z jakims blue screenem memeory_management... =/ Edytowane 18 Maja 2008 przez playground Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Wygląda na to że ta płyta ma słabo dopracowany bios skoro z 45nm słabo lata ... ciekawe czy kiedyś się to poprawi. W testach nie wypada najgorzej klyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Czekam na ten bios i sie nie moge doczekac,pewnie wyjdzie jak juz bede mial DDR3 i inne mobo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiek Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Odnośnie kodów diagnostycznych -----> http://www.phoenix.com/en/Customer+Service...Error+Codes.htm Na dole strony jest link do pdfa z pełnym wykazem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 wie ktos moze z czym i jak to sie je? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xisio Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 (edytowane) Ma ktos pomysl jak uzywa sie hotkey w biosie do ladowania ustawien ??? bo mnie juz szlak trafia kupilem nowe pamieci i procka i za groma nie mozna ustawic tego sensownie co chwila C1 wskakuje ps dodam ze trzymanie lub naciskanie cyfr odpowiadajacym bankom podczas restart/on nie dziala. Edytowane 27 Maja 2008 przez xisio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xisio Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Kolejny problem... QX9770 i najnowszy bios nie rusza procek powyzej 1.375v na starym biosie rusza, na najnowszym plyta mignie przez 2 sekundy i wylacza sie nic nie pokazujac na ekranie... Jakies pomysly ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...