NuKeR Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 nie wiem ale nie moge popbrac =/ jakies blad na stronie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 moja płyta okazała sie ok, procek trochę zaczął kuleć ale i tak zmieniła właściciela teraz mam ASUSa P5q deluxe i sie nie odmienię :wink: heh u mnie podobnie,tez mam p5q dlx,ale dfi nadal lezy pod biurkiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 czy dla NB 1.61V przy 500x8 i memkach na 1200 nie bedzie za duzo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Może komuś się przyda: Problem o którym pisałem w poście 495 rozwiązany. Winne były umierające Microny. Teraz wszystko już hula, oczywiście C1 nie odpuściło mnie do końca, ale wystarczy wcisnąć reset i po paru restartach płytka wstaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 (edytowane) Zflaszowel ten nowy bios 7/25. Wg mnie to samo co wczesniejszy 7/14. Udalo mi sie wstepnie ustabilizowac 500x8 na wczesniejszych tego nie moglem zrobic. Byc to za sprawa poustawiania GTLi (wczesniej nimi sie nie bawilem. NArazie jeszcze testuje go... zobacze ile uda mi sie FSb ustawic tylko boje sie ze mi dzielnikow pamieci braknie =/ cos mi sie wydaje ze pamiatki weicej jak 1200 nie abrdzo chca stabilnie isc... W dodatku mam problem ze zmierzeniem V GTLi gdyz blok na Cepku utrudnia mi do nich dostep wiec narazie mam GTLe z powietrza wziete (tabelki). Probowal ktos ustawiac polowkowe mnozniki na tej plycie? jakie wyniki... Edytowane 9 Sierpnia 2008 przez playground Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 (edytowane) czy dla NB 1.61V przy 500x8 i memkach na 1200 nie bedzie za duzo? jestes pewien,ze potrzebujesz az tyle do 4Ghz?troche sporo Ci powiem playground co to za pustki w wezach :D Edytowane 9 Sierpnia 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 (edytowane) no wlasnie - pojawiaja sie jak wylacze kompa =] powietrze cofa sie z rezow do wezy, nie wiem jak temu zapobiec co napiecia to te na NB sa wstepne jeszcze testuje... ale wolalem sie upewnic ze nie przesadzilem... narazie udalo mi sie wycisnac 499x8.5 CPU 1.39V (real) NB 1.61V (real) CPU VTT 1.16v (bios) na d tymi napieciami jeszcze popracuje. Przegladalem watek P5Q (planuje zmienic mobo) i tam ludzie dla FSB 500 ustawiaja PL w granicach 10?! ile wy macie PL przy tym FSB i wyzej na tej plycie? Edytowane 15 Sierpnia 2008 przez playground Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Czy ktos flashowal bios programem WinFlash? Nie mam stacji dyskietek - jak sflashowac bios do tej plyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Czy ktos flashowal bios programem WinFlash? Nie mam stacji dyskietek - jak sflashowac bios do tej plyty? Ja flashowalem WinFlashem kilka razy - nigdy nie stalo snie nic niespodziewanego, choc niektorzy strasznei odradaja ten sposob... Co do fleszowania bez FDD, polecam lekture tego tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) Dzieki zapodalem nowy bios przy pomocy pena. PS. Podobno dopioero najnowszy bios umozliwia poprawme dzialanie 4870x2 na DFI x38. Na stronie nie ma juz biosun 7/25 ale mialem go na dyaku i zflashowalem. Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 A gdzie wyczytałeś o problemach 4870x2 na naszej DFI? Po flashowaniu Biosu na nowszy działają profile z starszego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) http://csd.dficlub.org/forum/showthread.php?t=7698 http://csd.dficlub.org/forum/showthread.php?t=7672 http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardw...-review-22.html Ponoc nawet na 7/25 sa problemy z 4870 x2 Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Heh dobrze wiedzieć :) ale i tak narazie nie kupuje serii 4:) poczekam na oficjalny bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 ktos flaszowal do x48 moze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Nowy bios: LT X38-T2R --> X38AD807 http://tw.dfi.com.tw/Upload/BIOS/X38AD807.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 (edytowane) Nowy bios: LT X38-T2R --> X38AD807 http://tw.dfi.com.tw/Upload/BIOS/X38AD807.zip Ja już Ci pisałem ale może innych zainteresuje. Osobiście cały czas mam wgrany pierwszy bios płytki i z x2 współpracuje dobrze. Dla ciekawości jutro wgram nowy i sie podziele wrażeniami. No i po testach z 4870x2 :lol2: Osobiście na płytce miałem bios 11/28 gdyz przy innych miałem kłopot ze stabilnością i jakis czas temu stwierdzilem, że zostanę przy właśnie tym. Cóż wymieniłem grafę na x2 i... wszystko chodziło jak należy. Po rozmowie z Lysynem B-) stwierdziłem, że warto bylo by zmienic bios na jakis nowszy. Cóż moje próby się nie powiodły gdyż na wszystki biosach komp nie wstawał. Były rózne oznaki przy różnych biosach. Tak jak kolega wspomniał na wcześniejszych biosach karta nawet nie włączała monitora. W najnowszym wszystko grało do pewnego momentu. Ale wynik był taki, że na żadnym nie udało mi sie odpalić systemu... z wyjątkiem wspomnianego 11/28 i tak przy nim zostaje. Na doświadczenia poświęciłem cały dzień :mur: Edytowane 21 Sierpnia 2008 przez mateo1977 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 (edytowane) Ja już Ci pisałem ale może innych zainteresuje. Osobiście cały czas mam wgrany pierwszy bios płytki i z x2 współpracuje dobrze. Dla ciekawości jutro wgram nowy i sie podziele wrażeniami. No i po testach z 4870x2 :lol2: Osobiście na płytce miałem bios 11/28 gdyz przy innych miałem kłopot ze stabilnością i jakis czas temu stwierdzilem, że zostanę przy właśnie tym. Cóż wymieniłem grafę na x2 i... wszystko chodziło jak należy. Po rozmowie z Lysynem B-) stwierdziłem, że warto bylo by zmienic bios na jakis nowszy. Cóż moje próby się nie powiodły gdyż na wszystki biosach komp nie wstawał. Były rózne oznaki przy różnych biosach. Tak jak kolega wspomniał na wcześniejszych biosach karta nawet nie włączała monitora. W najnowszym wszystko grało do pewnego momentu. Ale wynik był taki, że na żadnym nie udało mi sie odpalić systemu... z wyjątkiem wspomnianego 11/28 i tak przy nim zostaje. Na doświadczenia poświęciłem cały dzień :mur: Ja wgralem, ale za raz wrocilem do pierwszego biosa - wciaz tylko on pozwala mi na uzywanie Vcore >1,2500......... pewien niedosyt wciaz zostaje... @mateo1977 >>> w skrocie.... czy z biosem 11/28 da sie stabilnie pracowac z karta 4870 X2 :?: Edytowane 21 Sierpnia 2008 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Ja wgralem, ale za raz wrocilem do pierwszego biosa - wciaz tylko on pozwala mi na uzywanie Vcore >1,2500......... pewien niedosyt wciaz zostaje... @mateo1977 >>> w skrocie.... czy z biosem 11/28 da sie stabilnie pracowac z karta 4870 X2 :?: wszystko gra i buczy :) nie zauważyłem żadnych kłopotów. Ale tak jak napisałeś, że pozostaje jakis tam niedosssyt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 wciaz tylko on pozwala mi na uzywanie Vcore >1,2500......... tzn? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukens Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Elo zadam trochę inne pytanie czy ktoś ma może to mobo i chce sprzedać jak tak to niech napisze mi na gg 10929748 cenę B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 (edytowane) tzn?Ten temat, posty 559, 567, 569 i 584... EDYT; cos lipnie dziala linkowanie do tych postow co podalem... ale po numerkach odszukasz sprawnie :idea: :) Edytowane 21 Sierpnia 2008 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 (edytowane) ano linkowanie nie dziala wogole =] ja nic takiego nie zauwazylem.... mam ustawione 1.2500V + jakies tam ADD V - bios najnowszy. Pamiatki poszly mi na PL 7 e-e-e-e-a Przy FSB 500 - Read w Everescie ok 10200 (nie wiem czy to duzo ale cos bo podkoczylo mi o te 200 =] Edytowane 22 Sierpnia 2008 przez playground Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) nie zauazyles bo nie miales 2 roznych prockow na tej plycie :) mi zrobilo sie tak na DFI LT P35 po przesiadce z E8200 na E8400 i teraz kiedy na DFI X38 od HeretykA wsadziłem mój procek jest to samo. Nie potrafie wytlumaczyć czemu tak się dzieje ale tak jest :P Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez Fisher15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 nie zauazyles bo nie miales 2 roznych prockow na tej plycie :) mi zrobilo sie tak na DFI LT P35 po przesiadce z E8200 na E8400 i teraz kiedy na DFI X38 od HeretykA wsadziłem mój procek jest to samo. Nie potrafie wytlumaczyć czemu tak się dzieje ale tak jest :P U mnie z poprzednim (E8500) bylo wsio w pariadkie... Po zapodaniu E8400 takie "jaja" sie dzieja... Myslalem, ze cos sie spier*** z procem wiec Celka D420 nabylem jako zastepczy i z tym procem sie tak nie dzieje... Dziwne, ze tylko pierwsza wersja biosu poprawnie dziala akurat z tym moim E8400 a kazdy inny nie pozwala na Vcore >1,25V... Tym bardziej dziwne, bo w changelogach kolejnych biosow sa niby "fix tego i owego" wlsnie dla 45nm prockow... Dobrze, ze chociaz pierwszy bios dziala jak nalezy, tym bardziej ze obsluguje poprawnie ATI/AMD 4870X2... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 I znowu nowy BIOS. Coś im się worek rozsypał :) albo mają mega problemy z serią ATi HD4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 I znowu nowy BIOS. Coś im się worek rozsypał :) albo mają mega problemy z serią ATi HD4 A linka mozesz podac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 A linka mozesz podac? Oficjalne biosy DFI Beta biosy DFI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zapodalem juz nowy bios 8.21. Ale oficjalny bios 8.07 wylecial ze strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 i jakie wrazenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Komp dziala:) Dokladniej nie testowalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...