Gość 71proste Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Tak nie ma zadnego problemu,tez mam wszystko przesmarowane AS5 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 (edytowane) Byłem u kolegi który ma DFI blooiron ale nic sie praktycznie nie dowiedziałem. JEgo procesor na mojej płycie właczył sie do windowsa i po chwili restart i taka sama śpiewka od nowa restart co 5s. Mój procesor nie uruchomił sie w jego płycie. Wieć dołem wszystko do servisu żeby sprawdzili co jest uszkodzone. Zobaczymy co z tego wyniknie okazało sie żę to płyta tak powiedzieli w servisie! Edytowane 12 Kwietnia 2008 przez HeretyK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 (edytowane) U mnie bylo to samo,plyta sie wlaczala na 3-5sek i restart ,tak bez konca-tez jest w servisie DFI w tej chwili,ale slyszalem,ze serwisy DFI w szczegolnosci robia wszystko zeby nie dawac nowej plyty,probuja na sile naprawic lub daja w zamian inna juz wczesniej naprawiona plyte-to wiem Edytowane 12 Kwietnia 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Też szłyszałem że najlepiej to by wcale jej nie uznali :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Moje mobo jest w niemczech,licze na to,ze zostane lepiej potraktowany niz w pl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Ja z kolei mam problem ze stabilnością (używam Visty x64) nie mogę zrobic Superpi próbki 16M na częstotliwości 1800MHz@3300MHz (E4300 na chlodzeniu wodnym) bo wyskakuje mi błąd "Program przestał działac i zostanie zamknięty" , miałem wcześniej Asusa P5N -E SLI i tam wszysko działało bez problemu, orthos i prime95 przechodzi bez problemu, podejrzewam pamięći (Geil ddr2 800 ultrax 4-4-4-12 ), pytanie: jakie ustawienia mogę wpływać na ustawienia styabilności, ewentualnie gdzie indziej może być bląd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 ja dzis wlaczam kompa(wczoraj nie chcial wstac po zaladowaniu 4GHz z profilu,ktore to ustawienia dzialaja:) i dostaje komunikat, ze boot disk failure i zebym wsadzil nowy :D pare restartow i ruszylo. co dziwne w biosie zaden dysk nie byl widoczny. ani kanalow IDE na ktorych byly dyski. to nie pierwszy raz wiec, wkladam to miedzy uroki DFI. ale czy mial ktos z was cos podobnego? bios ostatni, jednak na innych tez tak bylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Mysle,ze to problem z zapisywaniem profili,na NF4 tez tak mialem-to samo co na X38-trudno nic na to chyba sie nie poradzi Nawiazuja mialem kiedys cos podobnego ;) Co do dwoch postow wyzej to ustaw pamieci na def i zobacz czy jest problem,napiecia ustaw na sztywno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Mysle,ze to problem z zapisywaniem profili,na NF4 tez tak mialem-to samo co na X38-trudno nic na to chyba sie nie poradzi Nawiazuja mialem kiedys cos podobnego ;) Co do dwoch postow wyzej to ustaw pamieci na def i zobacz czy jest problem,napiecia ustaw na sztywno Próbowałem juz na def i procesor był skręcony na 1800MHz i pamieci na 800MHz przy 5-5-5-18 i ten sam błąd , na asusie puszczałem moje pamieci do 1000MHz przy 5-5-5-15 2T lub 880MHz 4-4-4-12 1T, więc nie wiem gdzie jest błąd ? Memtest przechodzi spokojnie ok 1h (dłużej mi sie nie chciało) na 900MHz 5-5-5-18 2T. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Taka ciekawostka odnosnie pieprzo**** GTLi - znalezione na XS 63% seems like a good starting point for all three GTLREF settings when using 45nm dual core processors. The settings are independent of each other. They don't need to be set to the same value and most likely when optimized will have different values. All GTL reference voltages are derived from VTT. What would be an optimal NB GTLREF voltage with the NB and VTT voltages at default would still be optimal with the NB voltage at 1.5 if VTT was still at default. I czyjestam testy w Orthosie, ktore pokazuja jak wielka roznica moze byc po zmianie ktoregos GTLa o 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 ja za cholere ciagle nie moge dojsc do optimum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Ja z kolei zainstalowałem wczoraj na innym dysku windowsa xp 64bit jakąś tam wersję beta ustawiłem defaultowe timinigi i superpi chodzi bez zarzutu, więc myślę że to problem związany jest z Vistą, albo z jakąś poprawka do visty, screeny pokaze dziś wieczorem lub jutro tylko jak rozwiązać ten problem z vistą x64? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sentex Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Najprawdopodobniej to jest właśnie problem z systemem x64... u kumpla nie chciało chodzić wiele programów testowych na Vista Home Premium x64 i między innymi SuperPi, a np. na CoreTemp "program przestał odpowiadać" ... także wątpie by to była wina sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 (edytowane) Najprawdopodobniej to jest właśnie problem z systemem x64... u kumpla nie chciało chodzić wiele programów testowych na Vista Home Premium x64 i między innymi SuperPi, a np. na CoreTemp "program przestał odpowiadać" ... także wątpie by to była wina sprzętu.coretemp na viście działa od wersji 4.97.1 z powodu sterowników podpisanych cyfrowo, natomiast testowałem jak napisalem na XP 64 bit na na tym wszystko działa dobrze, problem jest z vistą. Edytowane 18 Kwietnia 2008 przez mieciop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Rozne wersje visty rozne problemy,na jednej spi nie dziala na drugiej jest spoko,na innej z kolei nie mozna ustawic priorytetu lub odpalic wprime'a-to nie jest os do benchow :),choc na ultimate wprime lata zajebiscie. Dimek te wrtosci GTL nie pokrywaja sie z zadna regula,w sumie nic nowego nie napisali,do kazdego proca trzeba ustawiac osobno i czesto gesto na pale :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 (edytowane) Wczoraj zrobiłem SuperPi 16m 3475MHz 1.58v E4300 6:51:26 on Windows XP x64 Edit: Natomiast SuperPI 16M 1.1e działa bez problemu Super Pi 16M na Viście , może coś jest nie tak w tych tweakowanych wersjach. Edytowane 26 Kwietnia 2008 przez mieciop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiek Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witam. Mam głupie pytanie :D Czy ktoś mógłby podać wymiary pudełka od płyty? Chyba podskoczę do sklepu z plecakiem, ale właśnie nie wiem czy pudło się zmieści. Byłbym wdzięczny :) Greetz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 No to pytanie jest smieszne :) Pudlo ma standartowe wymiary jak wiekszosc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 35x27x7,5 bedzie cos kolo tego prosze dodac do FAQ :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Mam w końcu DFI LT X38 T2R w domu. Tak przeglądam manuala i mam takie pytanie czy ktoś na tej mobo ma pamięci DDR2 1066MHz bo w instrukcji pisze tylko o 667/800Mhz :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Mam w końcu DFI LT X38 T2R w domu. Tak przeglądam manuala i mam takie pytanie czy ktoś na tej mobo ma pamięci DDR2 1066MHz bo w instrukcji pisze tylko o 667/800Mhz :/Manual swoja droga a zycie swoja droga... Spokojnie mozesz wkladac pameici szybsze niz 667/800 - w tym takze 1066 :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Dodam,ze 1150 tez dzialaja,nie wiem czemu wlasnie pisza,ze tylko max 800-hmm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 (edytowane) moze sie ktos pochwalic wynikami na tej plycie? czym sie rozni ta wersja od DFI LanParty DK X38- T2R Edytowane 29 Kwietnia 2008 przez playground Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiek Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam. Kupiłem tę płytę (tyle że wersję na X-48), poskładałem kompa i mam jedno pytanie. Jak jest z dołączonym kablem FDD? Czy jest jakaś różnica jeśli idzie o to, czy dany koniec podepniemy do płyty czy do FDD? Jak ostatnio składałem komuś kompa na jakimś Asusie, to tam wtyczki, z tego co pamiętam, miały różne kolory i niebieski szedł do MB. Tutaj obie wtyczki są podobne, z tym że na jednej jest napis "FC-34P L" a na drugiej "1 EP". W instrukcji nic nie jest napisane na ten temat (tylko tyle, że należy podpiąć :D). Niech ktoś w swej dobroci napisze, jak z tym jest :) Pozdro. Edytowane 29 Kwietnia 2008 przez losiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 czym sie rozni ta wersja od DFI LanParty DK X38- T2RLaminatem, sekcją zasilania, pewnie troszkę biosem, chłodzeniem i kolorystyką :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Niedawno przylecialem z polski(pare h temu)no i czeka w koncu DFI z gwary,ale juz widze to to samo mobo co im wyslalem,bo zrobilem w rogu kropke markerem.Zaraz podlaczam i sprawdzam czy naprawili.,czy moze odeslali zepsuta,bo nie mam zadnego info w pudelku,na mailu i na koncie w sklepie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Niedawno przylecialem z polski(pare h temu)no i czeka w koncu DFI z gwary,ale juz widze to to samo mobo co im wyslalem,bo zrobilem w rogu kropke markerem.Zaraz podlaczam i sprawdzam czy naprawili.,czy moze odeslali zepsuta,bo nie mam zadnego info w pudelku,na mailu i na koncie w sklepie :(ja tak mialem z MSI kiedys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 No,ale jak?odeslali zepsuta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) No,ale jak?odeslali zepsuta?przykopcił sie i pekł mosfet sekcji zasilania w identycznym stanie do mnie wrocila :-| Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 No i nie chce sie wlaczyc,tz.C1 sie swieci i ni chu..dalej-ja pier..tyle czekania na nic,ale sie zagotowalem. No chyba,ze to wina procka,bo mam e8500,ale wczesniej startowala na e8400 od razu-idzie sie zalamac,bo akurat hajsu brak :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...