dumpmuzgu Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 szybkie pytanie. warto dac tyle kasy za ta mobo? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 szybkie pytanie. warto dac tyle kasy za ta mobo? :)No na to pytanie odpowiedzi jasnej nie otrzymasz:) Ja osobiście jestem zwolennikiem tańszych płyt a ta jest moja pietwszą tak drogą i...bez rewelacji. Otrzymałem jeden z lepszych produktów jakie miałem(biostar 965PT było porownywalnie dobre lecz tanie :lol: ). Produkt dobry, gdyz nie posiada wsparcia ze strony DFI. Bios najnowszy który jest nie do końca zrozumiały ma juz 2miesiące i firma sobie nic z tego nie robi. Argumenty, że płyta jest pod quady jest co najmniej śmieszna. Ogólna ocena dobra chodz jak zaznaczyłem z lekkim minusem. W poprzednim roku szukałem plyty na dluzej-wspomniany biostar pozniej Gigabyte P35 a następnie Fox by kupic DFI. Ujmę to w prosty sposób... :rolleyes: niczego nie żałuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Zmienilem plyte z LanParty P35 UT na LanParty X38 LT... Na razie te same ustawienia OC co na P35 dzialaja OK ale czy cos weicej/leoiej sie uda to sie dopiero okaze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mezusj Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Koledzy ta płyta to dziwny twór właśnie złożyłem kompa ta tym cudaku i jestem jak zarazie zawiedziony i bardzo zdenerwowany delikatnie mówiąc wszystkie eweresty się albo wieszają albo zawieszają system , SpeedFan najnowszy wiesza system dopiero po paru próbach wersja starsza 4,32 jakoś trybi ale odczyty na przykład obrotów to pomyłka i jeszcze jedno wejście do biosu to jak granie na loterii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Koledzy ta płyta to dziwny twór właśnie złożyłem kompa ta tym cudaku i jestem jak zarazie zawiedziony i bardzo zdenerwowany delikatnie mówiąc wszystkie eweresty się albo wieszają albo zawieszają system , SpeedFan najnowszy wiesza system dopiero po paru próbach wersja starsza 4,32 jakoś trybi ale odczyty na przykład obrotów to pomyłka i jeszcze jedno wejście do biosu to jak granie na loteriimam tą płytkę od ponad miesiąca a jeszcze z wymienionym problemami przez Ciebie się nie spotkałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mezusj Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 (edytowane) Ale to jest fakt zaraz pykne nowy bios zobaczymy co to da bo teraz to nawet 3dmark nie chce odpalić tylko zwiecha totalna I tak jak myślałem zmiana biosu nie pomogła jestem zawiedziony żeby było śmieszniej to wszystko jest ustawione na auto trzeba się rozejrzeć nad nową płytą ale tym razem nie DFI jeszcze spróbuje naprawy gwarancyjnej Edytowane 3 Marca 2008 przez mezusj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Jaki masz pozostały sprzęt?Sprawdzałeś RAM memtestem?Może nie współgra z tą płytą, a może coś innego jest źle i z płytą wszystko w porzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexor6 Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Zassaj Everesta v4.20.1227 Beta. Też miałem problem z Everestem w wersji 4.0 i 4.20 ze strony Lavalys. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 i jeszcze jedno wejście do biosu to jak granie na loteriizwieszka z niebieskim paskiem na dole ekranu i kursorem w lewym gornym rogu ? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 heh. zamowilem mobo. zobaczymy czy bedzie miala fochy. narazie najmniej zawiodla mnie DFI na NF4 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 No wiec po kilkunastu godzinach zabawy z mobo, musze stwierdzic ze nie podchodzi mi tak latwo z OC jak na P35... Nie wiem jeszcze w czym rzecz - moze ten bios co uzywam (1/11) faktycznie taki kiepawy ale jednak mialem nadzieje na co najmniej "kalke" ustawien i osiagow tego co bylo full-stable na P35... na razie jednak nie da rady ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mezusj Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Koledzy wszystko się wyjaśniło troszeczkę się pospieszyłem z negatywną opinią o płycie , sprawa ma się tak zacznijmy od Eweresta śmiga jak cacy trzeba zainstalować go od nowa a przed instalacją wywalić starego co został na innym dysku po starym systemie , tak było u mnie . Drugi problem to 3Dmarkxx czyli każdy i wszyscy co mają ATI muszą dograć poprawkę ze strony producenta 3dmarka jest tam taki pliczek wystarczy poszukać u mnie śmiga 06ty i 05ty . jeżeli chodzi o Speedfan to u mnie zadziałał 4.32 ale 4.33 już nie bo zwiecha myślę że jak zrobią poprawki to zadziała następna wersja . Prawda jest taka że mamy w posiadaniu sprzęt w miarę nowy i niektóre programy mogą być nie kompatybilne Jedynie problem został z wejściem do biosu niebieski pasek częściej niż prawidłowy ekran ale trudno to podobno jest przypadłość DFI Z ciekawości podzielcie się doświadczeniami z tą płytą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 z tym wejsciem do biosu to 1 slysze. na zadnej DFI nie mialem czegos takiego. wiec to nie moze byc regula Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedziel Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 @mezusj Wersja beta Speedfana dobrze dziala, bez klopotow. @Dimek Ten bios to jest jedno wielkie nieporozumienie, najlepiej zmien na jakis starszy. Jest to wersja BETA ktora po czasie tylko zmienili na oficjalna ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 (edytowane) @Dimek Ten bios to jest jedno wielkie nieporozumienie, najlepiej zmien na jakis starszy. Jest to wersja BETA ktora po czasie tylko zmienili na oficjalna ;/ Na tej stronce z oficjalnych widze tylk odwie wersje - pierwszy jaki byl X38ADB28 z 2007/11/28 i ten nieslawny X38AD111 z 2008/01/11, ktory mam aktualnie... Biosy beta niechetnie uzywam - ale i tak nie ma za bardzo w czym wybierac.... Chyba, ze czegos nie wiem i sa jeszcze jakies inne warte uwagi poza tymi z linka podanego linijke wyzej :?: Edytowane 3 Marca 2008 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 No wiec po kilkunastu godzinach zabawy z mobo, musze stwierdzic ze nie podchodzi mi tak latwo z OC jak na P35... Nie wiem jeszcze w czym rzecz - moze ten bios co uzywam (1/11) faktycznie taki kiepawy ale jednak mialem nadzieje na co najmniej "kalke" ustawien i osiagow tego co bylo full-stable na P35... na razie jednak nie da rady ;/ PL ustawiasz recznie w biosie? Zwroc uwage, ze przy niektorych ustawieniach pamieci (gdy PL=auto), potrafi ustawic dwie rozne wartosci PL na kazdego kanalu pamieci. No wiec po kilkunastu godzinach zabawy z mobo, musze stwierdzic ze nie podchodzi mi tak latwo z OC jak na P35... Nie wiem jeszcze w czym rzecz - moze ten bios co uzywam (1/11) faktycznie taki kiepawy ale jednak mialem nadzieje na co najmniej "kalke" ustawien i osiagow tego co bylo full-stable na P35... na razie jednak nie da rady ;/ PL ustawiasz recznie w biosie? Zwroc uwage, ze przy niektorych ustawieniach pamieci (gdy PL=auto), potrafi ustawic dwie rozne wartosci PL na kazdego kanalu pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 a jaką macie temperature na chipsecie?? Ja zaufałem z początku w konstrukcje DFI i zalozylem szybko i tak ten radiatorek "chlodzil" przez miesiac moja plyte:) prolem z tym ze ta plaszka miedziana miala taki kształt jak zakręt wiec temp. 50C byla wynikiem tego ze calkowity obszar odprowadzania ciepla byl wykorzystany max w 10%. powaznie. po szlifie temp spadla do 30C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedziel Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 ja na wodnym mam 36 stopni. Radiatora od dfi nawet nie zakladem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 a jaką macie temperature na chipsecie?? Ja mam 51 st C w idle na 1.33v - mało nie jest, ale chyba bezpiecznie. W stresie około 56 st C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Ja mam 51 st C w idle na 1.33v - mało nie jest, ale chyba bezpiecznie. W stresie około 56 st C tak przy okazji sprawdz jaki masz ten radiator bo gwarantuje, ze bez papieru sciernego sie nie obejdzie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 MOże i się nie obejdzie, ale w nosie mam te tempy, nie chce mi się ściągać wszystkiego,żeby sprawdzić.Taka temp nie zabije mobo - chyba? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtassss Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) Zmieniłem sprzęt z e6300+asus p5kr na: e8500 +dfi lt x38 t2r 4X1GB 800MHz cl4 ati 3870 vista 64bit Do tej pory zdarzyło się kilka wyłączeń komputera. Głównie podczas próby ściągnięcia czegoś ze strony www, lub wogóle przeglądania stron. A dziś zauważyłem że komputer restartuje się przy próbie odpalenia everesta. Zawsze w tym samym momencie, doslownie pół sekundy po załadowaniu programu. Puszczalem prime przez 3h, nic 3dmark06 też bezproblemowo Pamięci memtest zrobił 3 pętle - bezproblemowo. Grając też niewiele się dzieje, tyle że w cod4 trochę klatki pływają. wcześniej mialem sztywno 80-90 teraz z 90 potrafią spaść do 30-40 Martwią mnie też bardzo ciepłe radiatory pamięci. Czasem ciężko utrzymać na nich palec. Jest jeszcze kwestia podkręcania. Swojemu wcześniejszemu e6300 spokojnie podciągalem magistralę do 800MHz na p5bdlx Tu za nic w świecie nie mogę tego zrobić, choć procek podobno wiele lepszy. Edytowane 6 Marca 2008 przez wojtassss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 co do everesta, przeczytaj temat co do krecenia, tez przeczytaj temat :) nad ta plytka trzeba popracowac, zeby osiagnac jakies rezultaty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtassss Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Problem everesta odkryłem już wcześniej, nie wiem tylko dlaczego robił mi to po zmianie bios na starszy. Dziś dodatkowo gdzieś zapodział się napęd dvd. Najbardziej jednak irytuje mnie spadek wydajności w cod4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 jakie macie rewizje plyt? china or taiwan? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) U mnie Made in China Jutro bede testowal QX po krotkiej przerwie wracam do tematu ;) Edytowane 12 Marca 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 U mnie tez "Made in China" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 wlasnie na xs byl poruszony temat rewizji. w nawiazaniu do zachowania sie napiecia na NB, podobno w made in taiwan jest to poprawione. oraz zmieniony jest bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedziel Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Made in Taiwan ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 ja tez mam china made » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « czosnek ostatnio nawet kupilem z informacja ze made in china Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...