glock18 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Planuje złożyć pierwsze WC, na razie planuje chłodzić tylko CPU ale mam zamiar rozbudowywać układ o bloki na GPU, NB, SB oraz mosfety no i oczywiście o dodatkową chłodnice . Wybrałem następujące części: Blok CPU: D-Tek Fuzion Chłodnica: Swiftech MCW120 Quiet Power Pompka: Laing DDC 12V 1plus RT lub Swiftech MCP655 12V Wąż: Tygon R3603 8x11,2mm Rezerwuar:Black Water O-Tank 170 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 wszystko ok tylko chłodnice o oczko większą jeśli ma być przyszłościowo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 wszystko ok tylko chłodnice o oczko większą jeśli ma być przyszłościowo ;)Raczej zdecyduje się na chłodnice 2x120. Co sądzicie o tych chłodnicach Swiftech MCWXXX Quiet Power? Według opisów na cooling.pl ich konstrukcja jest przystosowana do wiatraków o niskiej prędkości obrotowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 http://shackit.pl/charts/ co prawda tylko pojedyncza ale daje pogląd na cala serie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) Mam jeszcze pytanie odnosnie pompki, zastanawiam sie obecnie nad Laing DDC 12V 1plus RT lub Swiftech MCP655 12V. Czy te pomki warte sa swojej ceny? Ewentualnie jaka tansza pomke mozna kupic z mysla o dalszej rozbudowie ukladu(raczej interesuja mnie pomki dedkykowane do wc)? Edytowane 3 Września 2007 przez glock18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Laing DDC wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Ewentualnie jaka tansza pomke mozna kupic z mysla o dalszej rozbudowie ukladu(raczej interesuja mnie pomki dedkykowane do wc)?kulriver 2 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 kulriver 2 .a idz z tym :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 a idz z tym :razz: :gitarzysta: popieram, nie do takiej ilości bloków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Wezmę chyba tą popkę Laing DDC 12V 1RT. Tylko się zastanwiam czy zaimiast tego reza: Black Water O-Tank <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> taki: Laing - zbiornik do pompy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 jakbyś byl zainteresowany mam na sprzedaż rezik i top z plexi wtedy nie musisz kupować wersji rt tylko 1t pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Czy zmiana topu pomki laing spowoduje spadek wydajności lub zwiekszy wydzielany halas? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 chyba odwrotnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloniu82 Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Nie chce zaczynac nowego tematu wiec zapytam tutaj. Przeoralem forum aby znalesc najlepsze czesci do mojego najnowszego WC. I największy dylemat mam z pompka :mur: . W moim ukladzie bedzie 3 bloki: CPU: D-tek fuzion NB: Frost2Nb rev2 (z poprzedniego wc) Grafika: Innovatek Cool-Matic x1900 (z poprzedniego wc) Chlodnica: Cooltek triple No i pytanie jaka pompke? Mysle ze nie ma sensu inwestowac w CWU, nie jest to jakies mega rozbudowane WC aby wstawiac takiego potwora, najlepiej jak to bedzie pompa 12V. i teraz pytanie: 1. COOLRIVER rev.2 2. ALPHACOOL AP700 czy moze warto dorzucic troche wiecej kasy i: 3. SWIFTECH MPC655 4. Laing DDC Nie chce slyszec o zadnych hydorach i temu podobnych, przechodzilem przez nie i mialem z tym sporo problemow, do tego chodzilo jak traktor <_< . Kazdy ma swoje racje opisujac wrazenia z uzytkowania wspomnianych pompek. Dla mnie w zasadzie najwazniejsze zeby uklad byl cichy, jakies extreme OC odpada (choc pewnie po zlozeniu zestawu do kupy nie wytrzymam i testowanie na zmeczenie materiaul bedzie :wink: ). Czekam na jakies opinie, porady... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wicja500pincet Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Posiadam alphacoola i sobie cenie go. Cisza i wydajność na dużym poziomie. I w jakimś sklepie internetowym widziałem ją za 150zł [: Co jest korzystną ceną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Copper Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Bierz CWU - używke można tanio kupic... sam mam Grundfosa 14-15B i o chałasie pompki możesz zapomniec... Poza tym nie zmienisz juz jej - chyba że wygląd Ci się znudzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloniu82 Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Bierz CWU - używke można tanio kupic... No i zdecydowałem, kupiłem Grundfosa UP15-14B. Czekam teraz na paczkę i zaczną sie testy, zobaczymy czy potwierdzą sie opinie o ciszy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...