Songo Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Witam, właśnie miałem zamiar kupować 8800gts 640MB, ale o przeczytaniu paru newsów zastanawiam się czy nie poczekać do tego listopada na 9800gts, wkońcu różnica w cenie nie bedzie az taka wielka. Chociaż już chciałbym mieć ten komputer i się nim cieszyć bo kupuje go już 4 miesiące i troche nie za wesolo by było mi czekać do listopada, ale jeżeli miała by być to jakaś ogromna różnica to bym poczekał. Co o tym myślicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 O 9800GTS w zasadzie nic nie wiadomo wiec nikt ci nie powie dokladnie - ale obstawiam wydajnosc +20% w stosunku do 8800GTX minimum. Ja bym poczekal bo GTSy spadna z cenami sporo po premierze 9800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Tylko co zrobić teraz ? Kupić słabszą z dx9 , np 7900gs ? Chciałbym już wkońcu pograć w coś sensownego ;> (czytaj colin dirt, stalker, call of juarez, nfs:carbon), a na tej 7900gs na znośnych ustawieniach bym pograł ? Poźniej bym tą sprzedał i kupił 9800 albo 8800. Tylko co zrobić teraz ? Kupić słabszą z dx9 , np 7900gs ? Chciałbym już wkońcu pograć w coś sensownego ;> (czytaj colin dirt, stalker, call of juarez, nfs:carbon), a na tej 7900gs na znośnych ustawieniach bym pograł ? Poźniej bym tą sprzedał i kupił 9800 albo 8800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Teraz 1950GT PowerColor (370zł) lub 8600GT lub 7900GS (ale na tej ostatniej w NFS Carbon już sobie za dobrze nie pograsz), potem GF 9800/8800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 jak masz luźny tysiąc to kupuj 8800gts 320 / 640 jak nie jest aż tak luźny to czekaj =) choć imo to zawsze jest tak że można poczekać aż stanieje i w rezultacie nigdy nie kupisz =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 kup sobie teraz Palit 8600GT Sonic+ za ~ 400 zł , dokręcasz 50MHz na rdzeniu i masz 8600GTS. Do DX9 ona starczy spokojnie, a potem czekaj na G92 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driden Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Aha fajnie, że postujesz co 10 minut tą samą odpowiedź... albo ja coś mam *&^(&^(^@# i ciągle widzę to samo... xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) Kurde co to ma być?? Trollujący bot ze zwiechą systemu?? Na razie jak nie chcesz już się pchać w 8800 to bierz 8600GT od Palita Sonic/nonSonic whatever i kręć, do nowszych gierek na średnich detalach styknie. Ale generalnie przy takim odkładaniu to w końcu nic nie kupisz. Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez -=Qroń=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) ... nie wiem co się stało. Wyskoczył jakis błąd i nagle 5 postów :blink: :mur: :mur: (sorry) W takim razie biorę tego Sonica i się zobaczy co będzie dalej, bo luźnego +tysiaka do listopada to za bardzo nie mam :D Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez Songo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 ... nie wiem co się stało. Wyskoczył jakis błąd i nagle 5 postów :blink: :mur: :mur: (sorry) W takim razie biorę tego Sonica i się zobaczy co będzie dalej, bo luźnego +tysiaka do listopada to za bardzo nie mam :D zły wybór bierz tego ma pamięci 1.0ns =] i jest tańszy =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 @hauti dzięki za link Chciałem mieć to jeszcze przed weekendem, ale jak kurier idzie 1-2 dni to moze w piatek bede mial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 kurier powinien Ci przynieść na drugi dzień po wpłacie ... po to chyba oni są Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) 1)Czy były jakieś wersje palita 8600GT sonic które fabrycznie miały taktowanie pamieci na poziomie 2000mhz? (jak tak to gdzie takie znajdę?) (muszę przyznać że ten http://allegro.pl/item226459395_palit_8600...onic_dx10_.html to cudeńko :) będę go brał! ale z moim szczęściem dotrze do mnie w kawałkach, albo zwalony...) 2) Czy jest konkurencyjna karta dla tego sonica+ ? podobny czas dostępu pamięci to tylko w nowszych kartach, ale żeby miał podobne taktowanie :) dzięki za pomoc. //UPDATE 3)czy warto dopłacić 100zł i brać : http://allegro.pl/item225209012_galaxy_gef..._heatpipe_.html ? Słyszałem że karty galaxy często się psują. czy to prawda ? (pytanie do posiadacza takiej karty). Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez moto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 1) Sa 2 wersje Sonic+ . Jedna ma wlasnie 2000MHz na pamieciach. Nie wiem gdzie znajdziesz. ... 3) Nie warto poniewaz seria 8600 sie nie udala Galaxy. ;) Poczytaj temat o 8600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 3) Nie warto poniewaz seria 8600 sie nie udala Galaxy. ;) Poczytaj temat o 8600.No juz nie przesadzaj - jak GE ma na starcie 650 mhz rdzen to nic dziwnego ze potencjal OC jest niewielki :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) Nie chodzi mi o potencjal oc, a padalnosc tych kart . Nawet ostatnio bylem w moim miescie w sklepie i jak sie spytalem o 8600 Galaxy to pan powiedzial, ze juz nie sprzedaja bo byla najwieksza ilosc zwrotow. / Nie mowie, ze kazda karta musi pasc, ale jest to wiekszy % niz przy kartach innych producentow. Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceek Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 kurierzy potrafia duze firmy olewac, wiec nie bierz tego za pewnik... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 2) Konkurencyjnej karty za te 400 zł nie widać ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr77 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Ja dołożę 3 grosze w kwestii pytania z tematu chociaż kolega już chyba podjął decyzję. Miałem 8600 GTS, miałem okazje dołożyć 600 zł (wyszło razem 1300 zł) i stać się posiadaczem 8800 GTS 640 MB. I nie żałuję, po raz pierwszy w życiu mogę się cieszyć grami w full detalach w max rozdzielczości (gram na 19 CRT). Colin Dirt, Lost Planet, C&C, Call of Juarez maksymalnie wykorzystują możliwości tej karty. Na 8600 GTS nie byłem tak zadowolony np. z Colina czy Obliviona a w szczególności ze STALKERA Zdaję sobie sprawę że przyjemnością grania w max detalach będę się jeszcze cieszył co najwyżej do wyjścia Crysisa ale w gry na DX 10 nie zamierzam grać aż do SP1 dla Visty. Grafę zmienię jak wyjdzie pełna linia Gforcea 9xxx i będę wiedział na co stać te karty. Wtedy może zdecyduję się na zmianę systemu. Oczywiście jest to kwestia funduszy i nie mówię że każdy ma wybierać tak jak ja ale ja jestem zadowolony ze swojego wyboru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysko Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 gdzieś czytałem ze 9800 nie będzie gts ani gtx poprostu będzie 9800 ;) ale jak wszyscy wiemy nic nie jest pewne;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=242284 tu jest, że będzie i GTS i GTX, ale niezbadane są to sprawy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolfszary Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Ja proponuje Ci zrobic tak: kup teraz 8800 a pozniej dokup drugiego 8800, ktory stanieje jak barszcz po wejsciu serii 9. W tandemie 2x8800 bedziesz mial wydajnosc taka jak daje seria 9 gts jesli nie wyzsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driden Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Ja proponuje Ci zrobic tak: kup teraz 8800 a pozniej dokup drugiego 8800, ktory stanieje jak barszcz po wejsciu serii 9. W tandemie 2x8800 bedziesz mial wydajnosc taka jak daje seria 9 gts jesli nie wyzsza. A ja się założę, że nie będzie miał takiej wydajności, a już na pewno nie wyższą... :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 a do tego piekne rachunki za prad... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 I jaki fajny szum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) Wole mieć jedną kartę a lepszą. Po co mam kupować teraz droższą a potem taką samą tańszą :blink: ? Najprawdopodobniej przeczekam teraz do listopada z Radeonem x1950 pro albo Gf7900gs, sprzedam go, i jeżeli seria Gf9 okaże się lipą to pewnie Gf8800 mocno stanieje, a jeżeli nie to kupie coś z Gf9. Mam nadzieje, że źle na tym nie wyjde B-) ale wszystko okaze się w praniu Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez Songo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 przeczekaj, ale proponuję na 8600GT Sonic+, bo dokręcasz 50core/100mem i masz 8600GTS ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Ale czasem nawet 7900gs jest lepszy od 8600gts, chyba ze moge sie mylic, bo to są stare testy i troche moglo sie zmienic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Czasem 7900gs jest lepszy od 8600gt. Ale jeśli będzie to 8600gt Sonic+ (który ma już fabrycznie podniesione zegary i ciche chłodzenie) + dodatkowo lekkie oc będzie miał wydajność taką samą jak 8600gts. W sumie te testy były na starszych sterownikach, bo teraz wydajność nieco się poprawiła :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...