traktor Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Witam! Mam szkic stronki na divach. Po lewej stronie jest div i w nim sa linki, na gorze div ktory jest logiem, potem div z trescia i na dole div ktory jest stopka. Jedyny problem polega na tym, ze DIV z trescia, po wpisaniu dlugiego tekstu, rozciaga sie na dol. Stopka ma wartosc absolutna, wiec jezeli rozciagnie sie div z trecia, div ktory jest stopka zaslania div z trescia. Jak moge zrobic cos takiego zeby wraz z wydluzaniem sie divu z trescia, stopka przesuwala sie w dol? Slyszalem, ze mozna w jakis sposob ustawic polozenie wzgledne stopki wzgledem tresci. Slyszalem rowniez ze div z trescia nie powinien miec wartosci absolutnej, tylko powinien byc "Elementem blokowym". Nie moge sobie poradzic z tym problemem. Prosze aby ktos mi wytlumaczyl co mam zrobic. PS. Ja chyba robie zle ta strone, bo cala strone mam w pliku index.php , nie mam oddzielnego pliku np. styl.css . Prosze o objasnienie mi tego a nie tylko odsylanie do jakiegos kursu. Nawet jezeli macie odeslac mnie do jakiegos kursu z podstawami CSS, to opiszcie co trzeba zrobic zeby stopka przesuwala sie w dol wraz z rozciaganiem sie tresci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Moze najpierw pokaz tą stronę, bo tak to nie wiadomo jak to wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traktor Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) Znaczy to nie jest strona, tylko taki szkic. Grafike bede robil dopiero wtedy, jak wszystko bedzie dzialalo poprawnie. Link: www.files.boo.pl/strona Błąd jest widoczny po kliknięciu w "Test 2" Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez traktor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Góra, zawartosc i stopka w ogole nie potrzebują ustawienia position. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traktor Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Kurcze, nie bardzo rozumiem. Jak usune calkiem position:aboslute; , albo samo position: to mi sie logo zlewa z trescia i ze stopka. Moglbys wytlumaczyc troche dokladniej? Z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 margin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...