Skocz do zawartości
traktor

Divy - Polozenie Wzgledne?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam szkic stronki na divach. Po lewej stronie jest div i w nim sa linki, na gorze div ktory jest logiem, potem div z trescia i na dole div ktory jest stopka.

Jedyny problem polega na tym, ze DIV z trescia, po wpisaniu dlugiego tekstu, rozciaga sie na dol. Stopka ma wartosc absolutna, wiec jezeli rozciagnie sie div z trecia, div ktory jest stopka zaslania div z trescia. Jak moge zrobic cos takiego zeby wraz z wydluzaniem sie divu z trescia, stopka przesuwala sie w dol?

Slyszalem, ze mozna w jakis sposob ustawic polozenie wzgledne stopki wzgledem tresci. Slyszalem rowniez ze div z trescia nie powinien miec wartosci absolutnej, tylko powinien byc "Elementem blokowym". Nie moge sobie poradzic z tym problemem.

Prosze aby ktos mi wytlumaczyl co mam zrobic.

PS. Ja chyba robie zle ta strone, bo cala strone mam w pliku index.php , nie mam oddzielnego pliku np. styl.css . Prosze o objasnienie mi tego a nie tylko odsylanie do jakiegos kursu. Nawet jezeli macie odeslac mnie do jakiegos kursu z podstawami CSS, to opiszcie co trzeba zrobic zeby stopka przesuwala sie w dol wraz z rozciaganiem sie tresci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi