AceDude Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) Czołem! Składam sobie nowego PCta. Zestaw prezentuje się tak: http://acedude.info/pc/ Proszę o komentarze smile.gif Mam jeszcze pytanka: 1) GF8800GTS 640 czy Radeon 2900? 2) Core2Duo E4300/E4400? 3) Czy następuje utrata jakości, jeżeli pod DVI podepnę przejściówkę do D-Sub? Jeżeli tak - to jak duża? PS. PC złożę do grudnia Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez AceDude Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 najpierw pytanka 1) GF, bo Radek ma skopane stery, ale IMO warto czekać na 9800GTS, a na razie możesz za 400 zł kupić Palit 8600GT Sonic+ , dokręcić 50MHz na rdzeniu i masz 8600GTS :D 2) E2140/E2160 ? Cache , między 1MB a 2MB , nie ma żadnej różnicy prawie , prócz syntetyków 3) Wydaje mi się, że żadna, ale mogę się mylić teraz uwagi do zestawu geile przereklamowane i nie zawsze się kręcą - zmień na A-Data Extreme Edition / Goodram PRO nie przy mały dysk ? dvd na to , co mam w sigu sb se się nie nadaje, lepiej szukaj Live 5.1 / Audigy 2 na allegro czym procka chłodzisz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceDude Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Znowu mi namieszali :P 1) 9800GTS.. słyszę o nim 2 raz... coś muszę się dowiedzieć najpierw... 2) Bleeee... E2 mnie nie przekonują. Inaczej sformułuję pytanie: E4300 czy E4400? Pamięć: kurde, sporo osób narzeka na to, że chcę Geile wziąć... coś w tym musi być. No, ale jakby nie patrzeć - mają super specyfikację i ci-którzy-je-kupili bardzo je wychwalają. DVD: Samsunga kiedyś miałem... nieszczególnie go lubiałem. Zobaczymy co powiedzą inni :) Muzyczna: Nie nadaje? Dysk: A po co większy? Teraz się w 40GB mieszczę :) Najwyżej jeszcze jeden taki dokupię. Procka chłodzę.. hm... tym, co będzie w opakowaniu :) Powinno wystarczyć; zobacz, jaka jest obudowa... Przepływ powietrza będzie idealny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Co do procka to raczej E4400 ;). Nagrywarkę też mogę polecić od Samsunga/ ew. droższy Pioneer. Tego Nec-a nie znam, więc się nie wypowiem czy jest dobry, czy zły. O 9800GTS mogę powiedzieć tyle, że nie ma jej jeszcze w sprzedaży i bardzo mało o niej wiadomo... Ram też polecam a-data extreme. Bardzo dobrze się kręci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 1) My też musimy, bo premiery nie było jeszcze 2) Jak już to IMO E4400, bo będzie łatwiej kręcić, z racji mnożnika 10 Każdy, kto coś kupił , wychwala to (w 3/4 przypadków tak jest) . IMO nie ma co patrzeć tylko A-Data/GR PRO albo jeszcze Patrioty LLK ja mam DVD-RW Samsunga i go lubię jak na razie :) ten SE się do niczego nie nadaje , proponuję poszukać na allegro to co napisałem wyżej dysk : w sumie, ja też 40GB mam :) procka chłodzisz - jak podkręcasz , to BOX się za mocno nie nadaje :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceDude Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Proc: No, to niech będzie ten 4400. Chłodzenie zawsze można zmienić. Grafa: Hm, kupię ją na końcu (koniec listopada?) Może załapię się na 9800 Ram: Już wiem, dla czego tak na Geile marudzicie. Bez kręcenia - są super. Ale przy OC jest już ciężko. No. Najwyżej temat odświeżę, kiedy będzie kasa na ram i się wsio wyjaśni. Napęd: NEC jest ok. Ale w związku, że nieszczególnie mi na tym zależy, weźmie się Samsunga ( http://www.komputronik.pl/Napedy_optyczne/...y,id,42253,s,1/ ) Muzyczna: czyli to http://www.allegro.pl/item225017271__sound...gwar_sklep.html albo to http://www.allegro.pl/item228159884__creat..._2_nowe_gw.html? Chyba się Live zadowolę, Audigy 2 nie ma nic na tyle dobrego, żeby płącić 3x tyle, co za Live'a. IMHO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...