Skocz do zawartości
Payti

Intel Dx38bt Bonetrail - X38, Socket 775

Rekomendowane odpowiedzi

Intel jako prekursor z nowym chipem X38 wypuści na rynek swoje mobo Intel DX38BT Bonetrail

Krótkie info:

Based on the next-generation X38 Express chipset (MCH)

Intel Duo/Quad/Extreme (dual and quad) Core support at up to 1333MHz FSB, dual channel DDR2/DDR3 memory support with Fast Memory Access technology

Intel ICH9 southbridge, 12 USB ports, supporting up to 6 additional PCI

Express 1.1(a) lanes [physics card upgrade support], GBit LAN

2x PCI Express 2.0 16x ports (backwards compatable with PCI Express 1.1 specification), Crossfire is supported

6x SATA 3.0GB/s ports, Intel Maxtrix Storage Technology (RAID)

Intel High Definition (HD) Technology

Full overclocking/overvoltage options via BIOS and NEW Windows GUI utility for overclocking, including auto-tune capabilities

Płyta prezentować się będzie:

Dołączona grafika

Zapraszam do komentarzy i opinii oraz opisywania możliwości OC i biosu.

pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wole zaplacic wiecej i miec dobra mobo niz jakiegos cudaka za 500zl.

Twoja XBX tania nie jest jak i moja 2, ale mobo dla mnie wypasne obie. No z tym, ze 1 trzeba dopracowac.

ja tez wole zaplacic wiecej i sie nie martwic czy wstanei czy nie. przez rok jak mam xbx nie mialem z nia zadnych problemow poza 1 razem kiedy chciala na spacer do serwisu po padzie cruciali AE po ktorym ozyla :D

wiem o ile moje XBX mi uszczuplilo konto ;) w sumie chyba jedyna roznica miedzy XB1 a XB2 jest koniecznosc robienia debug moda na tej pierwszej, chyba ze sie myle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez wole zaplacic wiecej i sie nie martwic czy wstanei czy nie. przez rok jak mam xbx nie mialem z nia zadnych problemow poza 1 razem kiedy chciala na spacer do serwisu po padzie cruciali AE po ktorym ozyla :D

wiem o ile moje XBX mi uszczuplilo konto ;) w sumie chyba jedyna roznica miedzy XB1 a XB2 jest koniecznosc robienia debug moda na tej pierwszej, chyba ze sie myle.

Vdimm 2.8V z biosu, znacznie wieksze FSB @ Quad Core, ogolnie wiecej mozna wykrecic CPU @ XBX2.

Aha ; przycisk POWER na laminacie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vdimm 2.8V z biosu, znacznie wieksze FSB @ Quad Core, ogolnie wiecej mozna wykrecic CPU @ XBX2.

Aha ; przycisk POWER na laminacie ;)

moja bez modow przy ok 420 kapitulowala na cepie na defV. ile na 2 mozna pojechac?

mnie stac na budowe :P ;) i power na pcb jest mi zbedny.

tytulowe mobo pewnie wessam jak sie tylko pojawi w kraju a XBX powiesze na scianie, bo rozsadnie plyt na 975 nie idze sprzedac... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja bez modow przy ok 420 kapitulowala na cepie na defV. ile na 2 mozna pojechac?

mnie stac na budowe :P ;) i power na pcb jest mi zbedny.

tytulowe mobo pewnie wessam jak sie tylko pojawi w kraju a XBX powiesze na scianie, bo rozsadnie plyt na 975 nie idze sprzedac... :(

Moja BX1 fikala po 450-460MHz @ 1066MHz strap.

Na BX2 jesio w max FSB sie nie bawilem, brak czasu ciagle. Ustawilem 370 x 10 i smiga tak sobie.

A obudowe tez mam i nawet czesci w niej wszystkie :wink:

XBX'a to sobie zostawie chocby jako zapasowa, kultowa, wypasna mobo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi