D154573R Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Czesc. Będę chciał zamontowac chlodzenie na procesor Tt Bigtyphoon na plycie glownej MSI P35 NEO2 FIR (jeszcze jej nie mam). Problem w tym, ze przy ostatnim jego zdejmowaniu guma z backplate w kształcie H od strony spodu płyty została zniszczona i zostały tylko jej skrawki (cienka warstwa). Uszkodzona poniewaz tak mocno przyssała się do płyty. Czym moge ją zastapić (najlepiej cos co moge znalezc w domu)? Jak to wyglada na tej płycie, w miejscu tego backplat znajduja sie jakies elementy (np. rezystory)? Trzeba uzyc tej gumy czy mozna bez niej zamontowac? (pewnie zalezne od odpowiedzi co znajduje sie w tym miejscu na plycie). Zastanawiam się czy korek od wina moglby zastapic ta gume (oczywiscie pociety na cienkie warstwy). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) musisz ją zastąpić, nie wiem co masz a domu ale niczego odpowiedniego tam raczej nie znajdziesz, ale każda gruba i gęsta gąbka będzie dobra chodzi tylko o zabezpieczenie przed uszkodzeniem płyty najlepiej zastąp oryginalną blachę czymś nowym dodatkowo z kawałka grubego tworzywa wytnij podkładkę pod blachę żeby uniknąć zwarcia TU masz miejsce gdzie możesz kupić blachę omijającą te elementy ma płycie PS. bez gumy nie montuj ! Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez Zawadaki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Na tym metalu zostało mi troche tej gumy, zastanawiam sie czy nie przykleic na nia takiego plastiku cienkiego co dostalem do Tt. Wlasciwie to bede wiedzial jak dostane plyte jak to wyglada itd. Motyw z gabka powinien byc dobry. Mam taka strasznie gruba i gesta do mycia samochodu. Wytne z niej i bedzie dobre. Przed montazem zamieszcze zdjecie byscie ocenili czy sie nadaje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Temat o TT BigTyphoon'ie Raport. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Tam nie ma nic o ponownym montażu a nie będe ponawiał postów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...