xhaq Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) Sprawdzając prędkość procesora na swoim komputerze zaobserwowałem, że jego prędkość jest znacznie niższa od fabrycznej Próbowałem przywrócić prędkość za pomocą EasyTune5 dołączonego na płycie ze sterownikami od płyty głównej, ale po sekundzie działania na 1.8ghz wraca do 1.2 Nie wiem dlaczego się tak dzieje proszę o pomoc. Płyta główna : Gigabyte GA-945-S3 Zasilacz : Takeme 400W Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez xhaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Gdybys nie mial chwilowego jak sadze zaciemnienia przejzalbys watek poswiecony E4300 i znalazl odpowiedz. :| Podpowiem - odpal glupi kalkulator do liczenia silni z ~6 znakow to wskoczy na x9 bo MASZ WLACZONY SPEEDSTEP I C1E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xhaq Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 dzięki wyłączyłem c1e i jest w porządku jestem tu nowy przepraszam ciężko było mi znaleźć to samemu ;p po prostu bałem się że z prockiem jest coś nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Pytanie teraz po co wylaczyles :D Chyba ze lubisz przyjemne ciepelko z procka ktory pomimo tego ze nic nie robi chodzi ciagle na pelnej mocy? ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Napisze po ludzku ;) Jak nie trzeba to procesor odpoczywa... Jak będzie trzeba to pójdzie pełna parą z 1.8GHz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Pelna para e4300 to jakies 3.5GHz ;]]]]]]]]]]]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xhaq Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Ja rozumiem wylaczylem zeby sprawdzic a skoro wszystko jest ok to juz dziekuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...