izar Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Witam Mam zamiar zmienić athlona 1,7 XP na jakiegoś 2,6 XP z allegro. Czy będę musiał reinstalować system? Jeszcze jedno pytanie, mam system XP Windows wersja OEM. Czy nie stracę ważności systemu po wymianie procesora? Po podobno po gruntownej wymianie systemu klucz traci ważność. Jak to jest? Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Mam zamiar zmienić athlona 1,7 XP na jakiegoś 2,6 XP z allegro. Czy będę musiał reinstalować system?Hmm.. Czy będzie działał - nie wiem, głowy nie dam, jednak zalecana jest reinstalacja. Jeszcze jedno pytanie, mam system XP Windows wersja OEM. Czy nie stracę ważności systemu po wymianie procesora? Po podobno po gruntownej wymianie systemu klucz traci ważność. Jak to jest? Pozdrawiam.Musiałbyś zajrzeć do papierów, które dostałeś od M$ - ja się nie orientuję.. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) Przy wymianie procesora nie masz po co reinstalować os'a. Wybacz obiboqs że podważam twoje zdanie, ale po prostu byłoby to bez sensu. Nie ma żadnego problemu, tylko w biosie byćmoże coś będzie trzeba zmienić, ale OS'a NIE RUSZAJ bo nie ma takiej potrzeby. Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez -=Qroń=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Qroń ma rację. Procesor nie ma wpływu na system - nie tak jak zmiana płyty czy chociaż karty graficznej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izar Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Qroń ma rację. Procesor nie ma wpływu na system - nie tak jak zmiana płyty czy chociaż karty graficznej. Dzięki za odpowiedź. W sprawie licencji już zorientowałem się na stronie microsoftu, okazało się że wersja OEM windows idzie za płytą główną i tylko ona się liczy. Jak się spali płytka to wtedy są problemy, choć podobno można w takim wypadku wyprosić nowy klucz. Dziwne to trochę, jak ktoś ma płytkę na gwarancji i mu się sfajczy, to musi błagać microsotf o aktywacje licencji. Jak się nie zgodzą to nie ma bata, trzeba kupić nowy windows za 300 zł. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narkies Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) Dziwne to trochę, jak ktoś ma płytkę na gwarancji i mu się sfajczy, to musi błagać microsotf o aktywacje licencji. Jak się nie zgodzą to nie ma bata, trzeba kupić nowy windows za 300 zł.znajdą się i na to baty :razz: :lol: Jak się nie zgodzą oczywiście ;p ;p ;p Edytowane 5 Września 2007 przez Narkies Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...