trab Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) Wlasnie przemierzam sie do zakupu jakiegos Płytki Głównej w cenie okolo 500-600 zl do C2d 6600 , 4x 1gb Patriot 800 LLk , 2 x Wd Raptor (raid ). Proca bede podkrecal gdzies do 3 ghz , ramki zeby smigaly bezproblemowo , i zeby byl raidzik dobry :) Co polecacie ????? a, najelpeij cos na P35 THX Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez trab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolfszary Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Abit IP35-E. Ale ja to jestem milosnikiem eVGI. Jak eVGA to w tej cenie bedzie 680i LT, no bedziesz musial ze 100 zl dolozyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 MSI P35 NEO2 FR za 420zł: Masz dobre oc, ramy będą śmigać, raid masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trab Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) ale te płytki nie sa na mostku Intel ICH-9R ... wiec nie maja dobrego raidu :D , jmicron slyszalem ze nie jest najlepszy, kusi mnie Abit ale on znow ma jakies podwojne restraty :/ Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez trab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) ale te płytki nie sa na mostku Intel ICH-9R ... wiec nie maja dobrego raidu :D , jmicron slyszalem ze nie jest najlepszy, kusi mnie Abit ale on znow ma jakies podwojne restraty :/ to chyba nie o płytach MSI bo jeśli tak to spójrz w opis :D http://www.znak.pl/index.php?cid=327&s...75MsiP35Neo2FR2 lub droższa wersja http://www.znak.pl/index.php?cid=327&s...75MsiP35Neo2FIR Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez Marcinas83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trab Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 rzeczywiscie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 ale te płytki nie sa na mostku Intel ICH-9R ... wiec nie maja dobrego raidu :D , jmicron slyszalem ze nie jest najlepszy, kusi mnie Abit ale on znow ma jakies podwojne restraty :/Plyta msi tez ma podwojne restarty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trab Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 A Asusy np P5K-E lub P5KR co o nich myslicie i czy maja restarty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) Bierz Foxconna P35A. / Restarty maja plyty na P35, taki urok. Ale w foxconnie nie wystepuja. Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trab Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 znow Foxconn jest na mostku Intel ICH-9 :( :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolfszary Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Przepraszam, przepraszam, przepraszam bardzo za offtopic: co to podwojne restarty bo sie z tym nie spotkalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) Cze podłączę sie pod temat jaka płyta główna na P35 pod C2D bo praktycznie mi tylko płyta i grafa została do kupienia i składam sprzęt. Widzę że polecacie MSI , Abita , Foxcona , a czy Asus będzie dobry a może Gigabyte. Zależy mi żeby płyta była stable i dobrze na niej @procek i @ramki (A-Data Extreme+) śmigały no i żeby przetrwała wieki :) . Musi być FireWire (może być tylko wyjście dla śledzia Fir) bo chcę kamerkę do niej podpiąć (no chyba że o wiele droższa taka płyta to dokupię osobno kontroler najwyżej). Dotychcas miałem Asus(LX)PII 98` :mrgreen: , Abit(Via)01` , Asus(nF2)04`więc mam zaufanie do tych firm. Nie wiem jak z MSI ale wygląda solidnie. Pozdrawiam. Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trab Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 za podlaczenie do mojego tematu 5 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Cze podłączę sie pod temat jaka płyta główna na P35 pod C2D bo praktycznie mi tylko płyta i grafa została do kupienia i składam sprzęt. Widzę że polecacie MSI , Abita , Foxcona , a czy Asus będzie dobry a może Gigabyte. Zależy mi żeby płyta była stable i dobrze na niej @procek i @ramki (A-Data Extreme+) śmigały no i żeby przetrwała wieki :) . Musi być FireWire (może być tylko wyjście dla śledzia Fir) bo chcę kamerkę do niej podpiąć (no chyba że o wiele droższa taka płyta to dokupię osobno kontroler najwyżej). Dotychcas miałem Asus(LX)PII 98` :mrgreen: , Abit(Via)01` , Asus(nF2)04`więc mam zaufanie do tych firm. Nie wiem jak z MSI ale wygląda solidnie. Pozdrawiam. MSI neo-2 FIR , każdy Ci to powie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 http://www.frazpc.pl/artykuly/553/ABIT,/FO...nie/podkrecanie sam wybierz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trab Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 swietny artykul .. czyli MSI P35 NEO2-FIR i po zawodach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 dokładnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolfszary Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) MSI P35 NEO2-FIR to syf. Ma zbyt blisko polozone sloty pamieci. Do tego nie jest to polozenie naprzemienne. Katastrofa. Jak na to patrze to zbiera mi sie na wymioty. Poza tym polozenie portow sata pozostawia wiele do zyczenia. Przeciez jak zapodamy dluga grafe to tracimy 3 porty. Ja obstaje, ze najlepsza na rynku MoBo jest eVGA 680i SLI. Kto znajdzie jakies jej minusy? Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez wolfszary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Kto znajdzie jakies jej minusy? Ja -----> CENA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valentine Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Kto znajdzie jakies jej minusy? Że sie nią w każdym poście podniecasz <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Kto znajdzie jakies jej minusy?Na zachodnich forach pisali o tym ,ze potrafi ujarac ramy i robi to czesto. (komentarze abo z Anandtecha albo Xtreme , ale nie pamietam, jakis czas temu to bylo , moze juz to poprawili) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 @wolfszary: Dobra, wiemy, że EVGA jest el0 i w ogóle... Ale po co user'owi SLI, po co user ma płacić taką kasę za mobo, jak za cenę jednej EVGI może mieć dwie MSI P35 NEO2 FR, które jest równie wydajne, równie dobrze się podkręca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) padłem ... MSI to SYF, bo ma za blisko sloty pamięci i w przypadku długiej grafy tylko 3 sata. 1. Mało kto korzysta z 3+ SATA 2. Jakoś te sloty mnie mało przekonują, żeby z tego jednego powodu nazywać płytę syfem ale , oczywiście, bierzcie 2 x droższego DFI EVGA czy cokolwiek innego :P, trzeba Wam tego :lol2: Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez beka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Chyba EVGA, a nie DFI :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...