Skocz do zawartości
trab

Przed Zakupem Płyty Głownej S. 775 500-600 Zl

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie przemierzam sie do zakupu jakiegos Płytki Głównej w cenie okolo 500-600 zl do C2d 6600 , 4x 1gb Patriot 800 LLk , 2 x Wd Raptor (raid ). Proca bede podkrecal gdzies do 3 ghz , ramki zeby smigaly bezproblemowo , i zeby byl raidzik dobry :) Co polecacie ????? a, najelpeij cos na P35

THX

Edytowane przez trab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale te płytki nie sa na mostku Intel ICH-9R ... wiec nie maja dobrego raidu :D , jmicron slyszalem ze nie jest najlepszy, kusi mnie Abit ale on znow ma jakies podwojne restraty :/

Edytowane przez trab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale te płytki nie sa na mostku Intel ICH-9R ... wiec nie maja dobrego raidu :D , jmicron slyszalem ze nie jest najlepszy, kusi mnie Abit ale on znow ma jakies podwojne restraty :/

to chyba nie o płytach MSI bo jeśli tak to spójrz w opis :D

http://www.znak.pl/index.php?cid=327&s...75MsiP35Neo2FR2 lub droższa wersja

http://www.znak.pl/index.php?cid=327&s...75MsiP35Neo2FIR

Edytowane przez Marcinas83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cze podłączę sie pod temat jaka płyta główna na P35 pod C2D bo praktycznie mi tylko płyta i grafa została do kupienia i składam sprzęt. Widzę że polecacie MSI , Abita , Foxcona , a czy Asus będzie dobry a może Gigabyte. Zależy mi żeby płyta była stable i dobrze na niej @procek i @ramki (A-Data Extreme+) śmigały no i żeby przetrwała wieki :) . Musi być FireWire (może być tylko wyjście dla śledzia Fir) bo chcę kamerkę do niej podpiąć (no chyba że o wiele droższa taka płyta to dokupię osobno kontroler najwyżej).

Dotychcas miałem Asus(LX)PII 98` :mrgreen: , Abit(Via)01` , Asus(nF2)04`więc mam zaufanie do tych firm. Nie wiem jak z MSI ale wygląda solidnie.

Pozdrawiam.

Edytowane przez boxer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cze podłączę sie pod temat jaka płyta główna na P35 pod C2D bo praktycznie mi tylko płyta i grafa została do kupienia i składam sprzęt. Widzę że polecacie MSI , Abita , Foxcona , a czy Asus będzie dobry a może Gigabyte. Zależy mi żeby płyta była stable i dobrze na niej @procek i @ramki (A-Data Extreme+) śmigały no i żeby przetrwała wieki :) . Musi być FireWire (może być tylko wyjście dla śledzia Fir) bo chcę kamerkę do niej podpiąć (no chyba że o wiele droższa taka płyta to dokupię osobno kontroler najwyżej).

Dotychcas miałem Asus(LX)PII 98` :mrgreen: , Abit(Via)01` , Asus(nF2)04`więc mam zaufanie do tych firm. Nie wiem jak z MSI ale wygląda solidnie.

Pozdrawiam.

MSI neo-2 FIR , każdy Ci to powie B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MSI P35 NEO2-FIR to syf. Ma zbyt blisko polozone sloty pamieci. Do tego nie jest to polozenie naprzemienne. Katastrofa. Jak na to patrze to zbiera mi sie na wymioty. Poza tym polozenie portow sata pozostawia wiele do zyczenia. Przeciez jak zapodamy dluga grafe to tracimy 3 porty. Ja obstaje, ze najlepsza na rynku MoBo jest eVGA 680i SLI. Kto znajdzie jakies jej minusy?

Edytowane przez wolfszary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto znajdzie jakies jej minusy?

Na zachodnich forach pisali o tym ,ze potrafi ujarac ramy i robi to czesto. (komentarze abo z Anandtecha albo Xtreme , ale nie pamietam, jakis czas temu to bylo , moze juz to poprawili)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

padłem ... MSI to SYF, bo ma za blisko sloty pamięci i w przypadku długiej grafy tylko 3 sata.

1. Mało kto korzysta z 3+ SATA

2. Jakoś te sloty mnie mało przekonują, żeby z tego jednego powodu nazywać płytę syfem

ale , oczywiście, bierzcie 2 x droższego DFI EVGA czy cokolwiek innego :P, trzeba Wam tego

:lol2:

Edytowane przez beka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi