Skocz do zawartości
sferis

Szybko Grzejący Się Amd Athlon 64 4200+ X2 (ponad 80 Stopni!)

Rekomendowane odpowiedzi

Rozmontowałem teraz tego procka. Wyczyściłem dokładnie spirytusem. Zmontowałem go ponownie tym razem na próbę bez pasty. I dalej jest to samo :| Z pastą czy bez ... Dalej ta sama temperatura ... Więc to praktycznie na 99,(9)% walnięty czujnik ;/ Tylko jak ja teraz podkręcę tego procka? :( Jeśli chodzi o wentylator to nie mam BOXowego, mam Arctic Cooling Freezer 64Pro. Radiator idealnie dociska procesor. Teraz rozmontuje i nałoże jeszcze raz pastę i zobaczymy ;/ Czy ta pasta ma lekko prześwitywać?

No jak to jak podkręcisz tego procka ? Normalnie tylko że jeśli to wina czujki na procesorze to sprzedajesz procesor i kupujesz sobie taki drugi albo odnosisz na gwarancje jeżeli takowa jest :razz: ale jak piszesz że nowy to na gwarancje a jeśli to czujka na płycie gł. to robisz to samo :wink: i w nowym ze sprawnym czujnikiem będziesz wiedział ile kręcic by nie przesadzic :wink:

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... ja kiedys na jakims gigusiu za 700zl pod 478 na p4 2.4@3.6 na std vcore mialem wg plyty 141stopni...

Swierdzam ze.. hańbać to ;] Nie przejmuj się a im więcej grzebiesz przy procku/paście tym gorzej...

Wiatrak od coolera masz podłączony? :> Daj troche więcej pasty moze..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi